A jelenlegi adó 2xesét kell majd fizetni
Az új adótörvények ...
A Luxusaútók:
Seat Leon 1.8T
Skoda Octavia RS
VW VR6
2.0 TDI 170LE Passat, Leon, stb.
Integra
E36 323-325-328-as BMW-k
E30 325i 525i
és a sok amcsi autóról nem beszélve, amik már 40 évesek...
"Az előterjesztés szerint az átlagnál jóval magasabb, 125 kW teljesítményt elérő vagy meghaladó hajtómotorral rendelkező személygépkocsi esetén az egyébként fizetendő gépjárműadón túl ún. különadót is kellene fizetni."
A 125-175 kW teljesítményt közötti motorral szerelt kocsik után a gépjárműadó-törvény szerinti adóösszeg kétszeresét, a 175 kW teljesítményt meghaladó és 200 kW teljesítményt el nem érő gépjármű után a gépjárműadó-törvény szerinti adóösszeg 2,5-szeresének megfelelő összeget, míg a legalább 200 kW
nos "előterjesztés szerint"
A Politizálással finoman ha kérhetném!!! - ne kelljen emiatt bezárni a fórumot!
Az alkotmánybíróságon is átment az autók luxusadója
---------------------------------------------------------------
Akinek 2010.01.01-től (vagy előtte már a nevén volt és jelenleg is a nevén van) a nevén van 125kw feletti autója, annak fizetni kell!!!
Adóbevallás határideje május 20!!!!!
Ekkorra már az első részletet be kell fizetni!!!! - különben büntetés!!!
(2 részletben lehet fizetni. Első részlet határideje május 20, másodiké szeptember 30)
Abejavával az (apeh honlapon megtalálod) 1042-es űrlapot kell kitölteni.
Aki késik, azt megbüntetik!!! (és számíthat vizsgálatra!!!) Önbevalló módon kötelező!!!!
igen.
az eurotaxot mondanám már én is igazságosnak, de az meg azért nem lenne jó mert nagyon képlékeny.
határt húzni is tré.
akinek 4.999.000-et ér a kocsija az még nem fizet de akinek 5.001.000-et az már fizet keményen.???
ez volt az ingatlanadóval is...
ez a koros dolog sem megoldható, Eurotax értékhez kell kötni, ott mindegy mid van, a piac határozza meg az értékét, talán ez a legjobb amiből lehetne kalkulálni. Az autó jelenkori értékének bizonyos %-át kéne befizetni
Én betejeltem 1 összegben, már vagy 1 hónapja, ez van, nincs mit tenni, a 36 millióba kerülő hibrid lexus után nem kell fizetni, nekem kell a 18 éves "nagy értékű vagyontárgy" után, mert hogy az űrlapon ez van: Nagy értékű vagyontárgy"
vagy legalább valami korhatárhoz kössék.
mondjuk 15évnél öregebb autókra ne legyen vagy valami.
most akinek van egy 20éves autója ami ér 200e-t az mire fel fizet be 100e "nagy értékű gépkocsik adóját" egy évre?
a többmilliós kisköbcentis fiatal autók meg röhögnek a marukban.
ez igazságtalanság...
ami felbasz.
Sziasztok! Nekem az a véleményem hogy ez az adó egy nagyon rossz tréfa. Már az elnevezése sem jó. Nem luxusadónak kellett volna elnevezni hanem teljesítményadónak. Az teljesen abszurd hogy egy 92-es vagy 93 vr6-os vagy esetleg egy hasonló évjáratú 2.8-as Audi miért számít luxusautónak. Kurva anyukat! Bocsi ha már volt hasonló hozzászólás....nem olvastam teljesen végig
Ha lesz ebből változás amit a totalcar kezdeményezett, akkor is mint afféle törvénymódosítás stb mire hatályos lesz... Addig futnak még a "luxusautósok" pár kört...
az eurotaxot mondanám már én is igazságosnak, de az meg azért nem lenne jó mert nagyon képlékeny.
határt húzni is tré.
akinek 4.999.000-et ér a kocsija az még nem fizet de akinek 5.001.000-et az már fizet keményen.???
ez volt az ingatlanadóval is...