A jelenlegi adó 2xesét kell majd fizetni
Az új adótörvények ...
A Luxusaútók:
Seat Leon 1.8T
Skoda Octavia RS
VW VR6
2.0 TDI 170LE Passat, Leon, stb.
Integra
E36 323-325-328-as BMW-k
E30 325i 525i
és a sok amcsi autóról nem beszélve, amik már 40 évesek...
"Az előterjesztés szerint az átlagnál jóval magasabb, 125 kW teljesítményt elérő vagy meghaladó hajtómotorral rendelkező személygépkocsi esetén az egyébként fizetendő gépjárműadón túl ún. különadót is kellene fizetni."
A 125-175 kW teljesítményt közötti motorral szerelt kocsik után a gépjárműadó-törvény szerinti adóösszeg kétszeresét, a 175 kW teljesítményt meghaladó és 200 kW teljesítményt el nem érő gépjármű után a gépjárműadó-törvény szerinti adóösszeg 2,5-szeresének megfelelő összeget, míg a legalább 200 kW
nos "előterjesztés szerint"
A Politizálással finoman ha kérhetném!!! - ne kelljen emiatt bezárni a fórumot!
Az alkotmánybíróságon is átment az autók luxusadója
---------------------------------------------------------------
Akinek 2010.01.01-től (vagy előtte már a nevén volt és jelenleg is a nevén van) a nevén van 125kw feletti autója, annak fizetni kell!!!
Adóbevallás határideje május 20!!!!!
Ekkorra már az első részletet be kell fizetni!!!! - különben büntetés!!!
(2 részletben lehet fizetni. Első részlet határideje május 20, másodiké szeptember 30)
Abejavával az (apeh honlapon megtalálod) 1042-es űrlapot kell kitölteni.
Aki késik, azt megbüntetik!!! (és számíthat vizsgálatra!!!) Önbevalló módon kötelező!!!!
Besétálsz a Apehhoz szólsz, hogy neked van egy vagyontárgyat képviselő luxusautód és szeretnél ezért fizetni, ha nem forog a gyomrod, adnak egy kávét meg egy szecsát is és várnak máskor is tárt karokkal
A hybrid a felét a külföldi rendszémos de magánszemély meg teljes árat fizet!ÉS nem is a fizetéssel van gond,hanem az arányokkal,amit lentebb felvázoltam saját példán!
de mire fel szednének is erre sápot?
fizetünk önkormányzati adót,regadót, átírási illetéket, bármit akarsz fizetsz utána az okmányirodában minta kis angyal.
aztán fizetsz ha mész mert fizeted a benzinben a baromi nagy arányú jövedéki adót.
majd ha megállsz parkolási díjat.
ha otthon áll a garázsban a kocsi ne keljen még rá pluszba adózni csak mert van...
nem, mert most is befizettem, nekem nem az nem tetszik, hogy fizetnem kell, hanem az, hogy akiknek kéne, akiknek tényleg nagy értékű az autójuk azok nem fizetnek, mert hybrid, vagy mert külföldi rendszámmal használja itthon, de legyen a határ 500e vagy 100e, nekem mindegy, csak igazságos legyen
persze a mammernek meg rábasznak 400.000-et évre a 80nm-es kertesházára mert nem szar helyen van az elmúlt 40év alatt felfejlődött a környék.
a ház omladozik és havi 50 nyugdíjból épp hogy eléldegél.
adja el a házát mert h minek neki ekkora eléldegél kisebben is. nem is számít h ott élte egész életét...
majd amit meg befizetnek rá az ellopják...
mert hogy ez a pénz valósan szükséges és fontos helyre nem kerül az is fix.
Én 1.000.000 Eurotax árnál húznám meg a határt, aki ez alatt van az nem fizet, fölötte meg arányosan, egy bizonyos összeg felett, mondjuk 20.000.000 ott meg rendesen, viszont sok egyéb adót megszüntetnék, mondjuk a reg.adót