Baleseti adó - vélemények

Témakör: Real life
aktuális téma
Baleseti adó - vélemények

2012 január 1.-től bevezették a Baleseti adót, amely minden kötelező biztosítással rendelkező autó tulajdonost érint. Az állam a biztosítóktól "szedi be", viszont a biztosító ráterheli olyan ügyfelekre az adót akik még soha nem okoztak balesetet. Az állami bevétel szerződött biztosítási kötvények száma szerint működik, ellenben a biztosítók saját maguk döntik el, hogy miként "verik le" a szerződött partnereken a baleseti adót. Véleményem szerint abszolút nem korrekt hogy egy "tizenx" éve baleset mentesen közlekedőt is ugyanolyan mértékben terheljen az adó, mint aki egy év alatt többször hibázott... A biztosítók adatbázisából, és a biztosítási kötvényekből egyszerűen leinformálható lenne az ügyfél "biztosítási előélete", okozott káresemények, és ezek alapján differálni is lehetne az adóterhet. Mert véleményem szerint etikátlan hogy azoknak a szerződött partnereknek is fizetni kell a biztosító felé az összeget, akik gyakorlatilag eddig csak "befizettek" a biztosító felé, és a biztosítónak 0 forintjába kerültek évek alatt. Nem politikai fórum, a politika mellőztessék. Inkább megoldásokra törekedjünk, és segítsük egymást.

Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
1 2 3
farkasbede
2012. január 30. 11:05
farkasbede
2012. január 25. 15:39
Ha van valakinek valami ötlete írjon bátran
pomicsabi
2012. január 25. 10:10
nálam is idén, de tavaly azt dobta be a legolcsóbbnak én mindig a legolcsóbbra kötök, úgyse okozok balesetet
zuno
2012. január 25. 10:07
az tényleg az... nekem 27000 az idei kgfb, baleseti adóval együtt (4éves swift)
farkasbede
2012. január 25. 10:05
de azért non-szensz volt hogy tavaly egy 800ccm-es Marutira 12 ezret fizettem negyedévre
farkasbede
2012. január 25. 10:04
az lesz...én is váltok 11 hónap múlva...mert ez borzasztó
Macleod
2012. január 25. 10:04
Sziasztok!

A biztosításban dolgozom, kicsit hadd segítsek, ha tudok.

A baleseti adó lehúzás, de azzal indokolják, hogy egy baleset okozójának ugye kgfb nem térít kárt.
Ez ok, majd megjavíttatja ahogy akarja.
De a személyi sérülése ha van, akkor tb alapú kell, hogy legyen.
Na a törvény szerint erre teszik el az általunk befizetett összeget, ha még megvan:D

A másik.

Bónuszok repkednek ide-oda, de azt kell mondjam, hogy ha nem okozol kárt, akkor tök mindegy milyenben vagy.
Ha váltasz, lesz olcsóbb, ha nem, akkor nem (sokkal).

Régen ez úgy működött, hogy egy bónusz fokozat kb 5%-ot jelentett.
Ma nem meghatározható.
Nekem az Imprezára éves 46000ft volt a vétel évében.

Következő évre, kapaszkodni ér, 15600 lett.

Mindezt B1-ből B2-be lépés nem okozhatta, úgyhogy simán a kampányidőszaknak köszönhetem.
Most 13800 lett, egy évre. Plusz a csodaadó.

Huszonéves vagyok, siófoki, kevés bónusszal..Mégis.
Igaz, balesetet sosem okoztam.

Jól kell váltani, aztán ennyi.
Black M7
2012. január 25. 10:03
neeem annyi volt tavaly a postánál,meg ha maradok,még több lett volna B06-ban!!!!!!
mire gondoltak nem tudom,most a wabardnál vagyok....32+baleseti faszság!
Astra tune
2012. január 25. 10:01
Szerintem én az év végén megint kitöltöm a kalkulátort és amit kidob a legolcsóbbnak arra rákattintok hogy "megkötöm" és kész.
Nem nagyon érdekel hogy milyen biztosító lesz.
farkasbede
2012. január 25. 09:56
az alianz nálunk moslék drága volt
pomicsabi
2012. január 25. 09:53
én már 3 éve mindig váltok voltam MÁV-nél, Union Vienna-nál, Allianznál, Uniqua-nál
pomicsabi
2012. január 25. 09:50
80e a biztid 1 évre? az bitang, mibe vagy? M110?
Astra tune
2012. január 25. 09:48
Én meg pont a K&H-tól mentem a Postához.
De úgy látom minden év végén váltani kell,mert ha maradsz akkor jóformán semmilyen kedvezményt nem kapsz.

Hogy miért csak az újonnan belépők kapnak kedvezményt?Nem értem.Olyan mintha szándékosan el akarnának üldözni.
L2106-1
2012. január 25. 09:46
Ezt a szart!
Itt már mindenkinek elgurúlt a gyógyszere?
farkasbede
2012. január 25. 09:32
a Postánál voltunk, majd a K&h-hoz mentünk át mert az a netes kalkuláción a legjobb ajánlatot adta számszerint negyedévre 5200 HUF-ot..
Az átiratás miatt muszáj volt kötni biztosítást...és az első "csekk" után szembesültünk a ténnyel.
Astra tune
2012. január 25. 09:29
Nem váltottál biztosítót?
Nálunk 1.0 Suzuki apám nevén van(71 éves),B5-ben biztosítóváltás nélkül 20117+baleseti adó lett volna egy évre.
Biztosítóváltással 7300+baleseti adó.
Nálunk is két kocsi van.Mindkettővel váltottam,így a két autó éves díja 23440 mindenestül.
Ugyanez biztosítóváltás nélkül 40200!!!!!+baleseti adó lett volna.
Black M7
2012. január 25. 09:22
a bizti dijak valoban csökkentek,de kb most lenne a reális....erre rábasszák ezt a tetü adót,ami nemm is felel meg a nevének,hisz nem a balesetek okozói fizetnek....szerintem nevezzük ezek után"önkény adónak" mivel ez csak ugy jött mert mért ne!
Nekem eddig volt évi 80.000Ft egy év,persze negyedévente fizetve,mert ezt az összeget ha tudnám,sem fizetném be előre,mert ha eladom a kocsit már februárban akkor a pénzem ugrik,meg majd jová irják,meg kezelési költség,meg nem adhatunk vissza pénzt,de levonjuk akkor ha ujra nálunk köt biztositást,meg egyéb baromságok miatt sem!!!!!
erre most hihetetlen módon kaptam egy 8001Ft-os csekket mint negyedéves csekket,de a biztosito még nem küldött semmiféle másikat,hogy hopp genyo! fizessééé balesetit,mert igy meg ugy! egyedül egy e-mailt kaptam amin egy jot nevettem és kiléptem az üzenetből....bemásolom ha nem gond,mert ide tartozik!

Tisztelt Ügyfelem!

2012.01.01-től bevezetésre került a baleseti adó intézménye, amely a kötelező biztosítás díja alapján kerül megállapításra.

Az adó beszedésére azonban sajnos az alkuszok nem jogosultak – így a PBA sem -, a biztosítók egy része pedig nem tud különbözeti csekket küldeni a balesti adóról.

Mivel a baleseti adót az első díjból kell lekönyvelniük a biztosítóknak, az Ön szerződése díjhátralékba kerülhet, ami akár a KGFB törléséhez is vezethet.

Ha az első díjat már befizette PBA csekken, célszerű, ha a különbözetet (baleseti adót) az elutalja a biztosítónak, vagy befizeti a bankfiókban, mert sajnos nincs garancia arra, hogy a biztosító kiküldi a különbözetről (adóról)a csekket – és így letörölheti a szerződést díjnemfizetéssel!

Ha még nem fizette be a PBA-s csekket, javasolt megvárni, amíg a biztosító kiküldi az adóval terhelt összegről – és azt befizetni!

Csatolva küldöm a biztosítók bankszámlaszámait!

Sajnos későn jött ki a jogszabály, igyekszünk orvosolni a kellemetlenséget, amennyire lehet!

Remélem, minden rendben lesz, ha bármi kérdése van, kérem, keressen!

További szép napot!
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
1 2 3
Összesen 50 találat 3 oldalon