Baleseti adó - vélemények

Témakör: Real life
aktuális téma
Baleseti adó - vélemények

2012 január 1.-től bevezették a Baleseti adót, amely minden kötelező biztosítással rendelkező autó tulajdonost érint. Az állam a biztosítóktól "szedi be", viszont a biztosító ráterheli olyan ügyfelekre az adót akik még soha nem okoztak balesetet. Az állami bevétel szerződött biztosítási kötvények száma szerint működik, ellenben a biztosítók saját maguk döntik el, hogy miként "verik le" a szerződött partnereken a baleseti adót. Véleményem szerint abszolút nem korrekt hogy egy "tizenx" éve baleset mentesen közlekedőt is ugyanolyan mértékben terheljen az adó, mint aki egy év alatt többször hibázott... A biztosítók adatbázisából, és a biztosítási kötvényekből egyszerűen leinformálható lenne az ügyfél "biztosítási előélete", okozott káresemények, és ezek alapján differálni is lehetne az adóterhet. Mert véleményem szerint etikátlan hogy azoknak a szerződött partnereknek is fizetni kell a biztosító felé az összeget, akik gyakorlatilag eddig csak "befizettek" a biztosító felé, és a biztosítónak 0 forintjába kerültek évek alatt. Nem politikai fórum, a politika mellőztessék. Inkább megoldásokra törekedjünk, és segítsük egymást.

Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
1 2 3
farkasbede
2012. január 25. 08:45
itt a biztosítók a hunyók, mert nem volt megszabva hogy kikre vessék ki...ez a biztosítókra lett kivetve, a biztosító pedig szépen a hátunkra akasztotta. Hátha van valami jogi orvoslat erre. Most nem a negyedévi 3500 forintról van szó, hanem arról hogy abszolut etikátlan. Így felesleges a bónusz-málusz rendszer. Ezzel az erővel egységes 0 is lehetne...
farkasbede
2012. január 25. 08:43
én azt is befizettem , eladtam az autót, de a fennmaradó 10 hónapot ami a befizetett egy évből hátramaradt azt benyelték...
farkasbede
2012. január 25. 08:42
itt elsősorban a biztosítok igazságtalanságáról van szó. Az állam előírt egy adót, amit a biztosítóknak téríteniük kell az állam felé. Az hogy ezt minden ügyfélre ráterheli csakis a biztosító okolható...
Black M7
2012. január 25. 08:25
persze,mert már rég kivonták az autódat a forgalomból....akkor már minek küldjék?
Black M7
2012. január 25. 08:22
pont ebbe a kategóriába esek,6 éve semmi káreseményem nem volt,talán ennyi idő alatt mentem vagy 10.000Km-t,tehát szinte semmit....Mindig befizettem az irreális 18.000Ft biztit is ami persze 1/4-évre volt ennyi B06-ban.....nincs se tartozásom feléjük,se folyamatban lévő ügyem.....és én szopjak??????
részemről biztos bemegyek éss kicsit elbeszélgetek velük erről,egy utat megér!
VWCSABESZ
2012. január 25. 08:22
csak ne, hogy visszamenőleg meg majd kérjék
Johnnygolf
2012. január 25. 08:21
én nem fizettem be a súlyadót egyszer és azóta nem is küldik a csekket
VWCSABESZ
2012. január 25. 08:18
Napot! Teljesen igazad van. Csak "mi" magyarok olyanok vagyunk, hogy nyelünk egyet és befizetjük. Szerintem nem lenne értelme, mert EZEK nem fogják módosítani!!! Kell a pénz!!!!!
farkasbede
2012. január 25. 08:14
Ha valaki esetleg tud valami okosítást ezzel kapcsolatban, hogy miként lehetne a biztosítókkal egyeztetni, ha kell keményebben is...
farkasbede
2012. január 25. 08:11
2012 január 1.-től bevezették a Baleseti adót, amely minden kötelező biztosítással rendelkező autó tulajdonost érint. Az állam a biztosítóktól "szedi be", viszont a biztosító ráterheli olyan ügyfelekre az adót akik még soha nem okoztak balesetet.
Az állami bevétel szerződött biztosítási kötvények száma szerint működik, ellenben a biztosítók saját maguk döntik el, hogy miként "verik le" a szerződött partnereken a baleseti adót.
Véleményem szerint abszolút nem korrekt hogy egy "tizenx" éve baleset mentesen közlekedőt is ugyanolyan mértékben terheljen az adó, mint aki egy év alatt többször hibázott...
A biztosítók adatbázisából, és a biztosítási kötvényekből egyszerűen leinformálható lenne az ügyfél "biztosítási előélete", okozott káresemények, és ezek alapján differálni is lehetne az adóterhet. Mert véleményem szerint etikátlan hogy azoknak a szerződött partnereknek is fizetni kell a biztosító felé az összeget, akik gyakorlatilag eddig csak "befizettek" a biztosító felé, és a biztosítónak 0 forintjába kerültek évek alatt. Nem politikai fórum, a politika mellőztessék. Inkább megoldásokra törekedjünk, és segítsük egymást.
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
1 2 3
Összesen 50 találat 3 oldalon