Gondolom sokunknak van már sok sok cetlije, amikro rendörök megvágták, csak azért mert modositott a kocsija, vagy kicsit gyorsan hajtott :)
Én pancsernek még csak egy van kezdö létemre :) És nem is szándékozom többet összeszedni, de hát ismerjük a rendöröket.... Nem azt mondom, sok rendes van, de egyre több bunkozik.
Tahát Miért is azokat kergetik akik csak a kocsijukat csinositják, modositják ?! Lesötétitik. Amikor nem lopnak, nem ölnek embert, nem veszélyessek senkire sem. De ugye ennek ellenére, nagyon szeretik a tuningkocsikat kiállitani a sorbol.
Nah akinek van cetlije rakja fel ide, Irja hozzá a történetet, és hogy mennyit fizetett.
a végén meg számoljuk össze, hogy mennyit is nyultak le fölöslegessen :)
ha jol sejtem lesz itt egy kis összeg.
Hy!
Még Lancerom volt, akkor esett meg, többször is, hogy a rendőrbácsik leintettek (sportkormány, sport kipufirendszer, sötétítés, spoilerek... - többször gondoltam, már, hogy rendszámlevétel lesz belőle) - és mondják, hogy csak az autót szeretnék megnézni.
Életem első birsága: Éjjel 11 óra Boldog határa (Heves megye).
Barom kiügrik elém a szembesávból (nekem bal kéz felőli földúton állt a civic kocsija) és köröz az úk közepén a lámpával.
Mondom ne akadályozzam a forgalmat, index ki és bal oldalon az út szélére állok, úgy, hogy a kocsi rá sem lóg az útra!
1 rendőr + 2 16-17 év körüli polgárőr!
Papírok elkérése és átnézése után, közli, hogy nem angol a jogsim.
Mondom mi van? A válasz, ott kozlekednek a bal oldalon, mért nem jobb oldalon (saját sávban) álltam meg?
Mondom nem akartam akadályozni a forgalmat.
Erre közli, hogy ez rendőri jelzés figyelmen kívül hagyása, mert ő azt jelezte, hogy jobbra álljak.
Mondom ok, bocsi.
Erre közli, hogy ez a jogsimba is kerülhet (azóta kiderült, hogy nem is) A végeredmény: Írja alá (olvashatatlan papír), 5000 Huf-os csekk, de a 3 pöttyöt elméletileg nem kaptam meg.
Ami zavart, hogy az adatok lekérdezése közben a két polgárőr a kocsimat nézegette...
Ez előtt viszont találkoztam egy normálissal is:
Havrokkal tali egy parkolóban, tempósan estem be nagy fékkel, mire kinézek a parkolóból, út szélén zsaru. Na mondom ez megvár!!
Indulunk (2 autó- 6 ember).
Zsarubácsi cigizik és sétálgat..
Trabit elengedi, engem kiint.
Papírok ellenőrzése. Minden ok.
Csomagtartó, kötelező cuccok.
Mutatok neki mindent, erre azt mondnja, hogy a kukásmellény nem kötelező.
Viszont hiányzott az izzókészletem (azóta pótolva), mire közli, hogy ez 20.000 Huf lenne. Pótoljam amint tudom és jó utat. Rendes volt. Ritka, sajnos.
múltkor megyünk haverral...megállít a rendőr!Elkéri a papírokat...jogsi,forgalmi,biztosítás rendben!Azt mondja...ez kicsit hangosabb a kelleténél nem(kipuffrendszer ráadásul üres)haver leállítja!Nézi az ültetés...a kagylóülést,sportkormány,körbesötétítés...azt mondja...papírok?Mondjuk nincsen!Mióta van lesötétítve...azt mondja haver...vagy 4 éve!A rendőr meg...na jólva...mennyenek tovább
nekem eddigi legjobb sztorim:
Komáromból jöttem haza, Dorogon szemből jön a rendőr, haver mondja h megfordult... utolér, levillog... azzal kezdte hogy nem ég a bal első lámpám... mondtam h kicsit kontaktos, előrementem, kicsit ráütöttem, lámpa felvillant, rendőr meg kiröhögött és mondta h további szép estét