Jan. 1-től évente műszaki???
aktuális téma

Január 1-től összevonják a környezetvédelmi kártyát a műszaki vizsgával. A hírek szerint ezért a 12 évnél idősebb autók tulajdonosai rosszabbúl járhatnak mivel évente kell műszaki vizsgára vinni az autót. Bevezethetik ezt? Felhábotítónak tartom!!!! Aki tud konkrétumokat a jövőben erről kérem hogy írjon ide, vagy akkor is ha véleménye van.
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
igen,bár ennek,ezek ellenére én is megpróbálom pozitívan látni a dolgokat,örülni az apró sikereknek,apró dolgoknak ,kicsit elfeledni a hétköznapi problémákat,máshogy nem megy,különben becsavarodok,idegbeteg leszek és semmivel sem lesz jobb.
amióta külön élek szüleimtől sokkal nehezebb,de beláttam,nem tőlük kell várnom,elvárnom,h jobb legyen.eleinte nehéz volt,szemléletváltás kellett.
sokat változtam és igyekszem "bevonzani" a pozitív dolgokat,történéseket.így sokkal jobb,álmodozok és ez motivál...sajnos csak ez maradt,utoljára a remény hal meg
amióta külön élek szüleimtől sokkal nehezebb,de beláttam,nem tőlük kell várnom,elvárnom,h jobb legyen.eleinte nehéz volt,szemléletváltás kellett.
sokat változtam és igyekszem "bevonzani" a pozitív dolgokat,történéseket.így sokkal jobb,álmodozok és ez motivál...sajnos csak ez maradt,utoljára a remény hal meg
pontosan mint a viccben is van nem vagyok én dagadt csak a súlyomhoz képest alacsony.
egy műszaki vizsga jelenleg kb. 15 ezer Ft. Nekem ennyiért másfél éve 20 perc alatt végzett az autóm a vizsgával. 1 vagy 2 ember "dolgozott" rajta.
Szóval bárki, bármit mond, nagy biznisz ez állambácsinak.
Szóval bárki, bármit mond, nagy biznisz ez állambácsinak.
Így-így!Akkor lenne értelme az egésznek ha úgy keresnék és úgy élnék,mint nyugaton!Akkor ba..nék az egészre!

Ebben teljesen igazat adok. Nyilván a munkahelyemért megküzdöttem és a pozitív hozzáállásom sokat segített sok szaron túl vagyok. de sokan vannak így.
És a vállalkozások fele sajnos tönkremegy pont az aki normális és nem csal lop. A másik fele meg sajnos tartalom nélküli cégek amik jobb is ha pusztulnak.
És a korrekt cégek sokszor családi cégek ahol a család több tagja dolgozik becsülettel. Őket nagyon sajnálom.
Azért zavaros a rendszer mert abban könnyebb halászni sajnos.
Ezek a szabályok meg amit hoznak nagy bizniszek valakinek ezek le vannak zsírozva.
És igen a nyugat majmolása akkor lenne jó ha az egész rendszer jönne. tokkal vonóval fizetéssel jogokkal kötelességekkel.
És a vállalkozások fele sajnos tönkremegy pont az aki normális és nem csal lop. A másik fele meg sajnos tartalom nélküli cégek amik jobb is ha pusztulnak.
És a korrekt cégek sokszor családi cégek ahol a család több tagja dolgozik becsülettel. Őket nagyon sajnálom.
Azért zavaros a rendszer mert abban könnyebb halászni sajnos.
Ezek a szabályok meg amit hoznak nagy bizniszek valakinek ezek le vannak zsírozva.
És igen a nyugat majmolása akkor lenne jó ha az egész rendszer jönne. tokkal vonóval fizetéssel jogokkal kötelességekkel.
tök mindegy...tényleg nem tudnak már mit kitalálni

híradó totalcar stb.
De nagy kedvezmény. A verdádat meg viheted évente műszakira.
Na tuti, hogy ezt a pénzt nem fogják kihúzni a zsebemből.
Eddig is lehúzásnak tartottam az évenkénti zöldkártyát....
Na tuti, hogy ezt a pénzt nem fogják kihúzni a zsebemből.
Eddig is lehúzásnak tartottam az évenkénti zöldkártyát....
Szép napot mindenkinek,
Kedves Joseph24 öszintén mondom irigyellek, álom melohely, kitünö állapotu autó , és még a rendszer is fekszik neked (Adó stb) de amiért a legjobban az a pozitiv hozzá állás,
Ez kéne a másik 4,5 milló aktivan dolgpzni tudó embernek is...
Nem tudom milyen szegmensben dolgozik a céged de vagy nincs konkurenciája vagy jó kapcsolatai vannak,
Egyszer számolj utána hogy egy vállalkozónak minden meg keresett 1000 HUF ból (ha nem csal) menyi marad, és ebböl ha veszed a munkabért mondjuk 300 HUF nak és összeadod a járulékokat akkor rá jössz hogy lehetne 400 HUF is.
A rendszerünkkel a probléma hogy bonyolult, és sajnos sem a fegyülete se a végrehajtási része nem érti a jogszabályokat amiket persze 5 féle képpen lehet értelmezni.
A legtöbb mühelyt behülyitették a ZK rendszerrel, beruházások stb..aztán ezt is jól megszigorították, (érdekes hogy nem lett kevesebb a büdös bogár) most pedig vagy megint beruház hogy vizsgaállomás lehessen vagy szépen visszaadja ezt a szolgáltatást,,,
Én is olvastam a Totálcar cikkét, ahhoz a rendszerhez felis kellene nöni, emberi szinten is, mindkét oldalon.
Megint ott tartunk hogy kiragadtunk valamit a nyugatból amit majmolni kezdtünk aztán majd addig bonyolítjuk mig senkinek sem jó.... ez van..
Bocsánat mindenkitól ha hosszura sikeredett.
Kedves Joseph24 öszintén mondom irigyellek, álom melohely, kitünö állapotu autó , és még a rendszer is fekszik neked (Adó stb) de amiért a legjobban az a pozitiv hozzá állás,
Ez kéne a másik 4,5 milló aktivan dolgpzni tudó embernek is...
Nem tudom milyen szegmensben dolgozik a céged de vagy nincs konkurenciája vagy jó kapcsolatai vannak,
Egyszer számolj utána hogy egy vállalkozónak minden meg keresett 1000 HUF ból (ha nem csal) menyi marad, és ebböl ha veszed a munkabért mondjuk 300 HUF nak és összeadod a járulékokat akkor rá jössz hogy lehetne 400 HUF is.
A rendszerünkkel a probléma hogy bonyolult, és sajnos sem a fegyülete se a végrehajtási része nem érti a jogszabályokat amiket persze 5 féle képpen lehet értelmezni.
A legtöbb mühelyt behülyitették a ZK rendszerrel, beruházások stb..aztán ezt is jól megszigorították, (érdekes hogy nem lett kevesebb a büdös bogár) most pedig vagy megint beruház hogy vizsgaállomás lehessen vagy szépen visszaadja ezt a szolgáltatást,,,
Én is olvastam a Totálcar cikkét, ahhoz a rendszerhez felis kellene nöni, emberi szinten is, mindkét oldalon.
Megint ott tartunk hogy kiragadtunk valamit a nyugatból amit majmolni kezdtünk aztán majd addig bonyolítjuk mig senkinek sem jó.... ez van..
Bocsánat mindenkitól ha hosszura sikeredett.

Tudod,és az a szörnyű az egészben,hogy mindennek a proli issza meg a levét.Ennek az új rendeletnek is.Demokrácia!
Érdekes ebben a fene nagy demokráciában senki nem kérdezi meg tőlünk,hogy mi mit szeretnénk.....

Érdekes ebben a fene nagy demokráciában senki nem kérdezi meg tőlünk,hogy mi mit szeretnénk.....

de egyben lesz a zöldkártyával a műszaki, de csak műszaki árában

híradóban is volt

Aloha!
Nincs kedvem visszaolvasni,de ez az info honnan van?
mindenki és majd talán az unokáink már jobban élnek majd
helyes!én is igyekszem,de van amikor elszakad a cérna.
igazad van ezt osztom én is. egy írány kellene fentről és épülhetne az ország és te és én és lennénk páran akik meg is fognák a munkát.
csak most semmi irány mutatás semmi fejlődés nincs. csak lejtmenet. hogy ki fogja kifizetni azt az adósságot amit ezek létrehoznak?! na az egy jó kérdés.
csak most semmi irány mutatás semmi fejlődés nincs. csak lejtmenet. hogy ki fogja kifizetni azt az adósságot amit ezek létrehoznak?! na az egy jó kérdés.
összetettebb a probléma szerintem.de ez is közrejátszik
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
Na ez a lehúzzás így legalább egyben meglesz ugyanugy megcsinálják csak nem lesz plussz pénz a zöldkari. bár évenként vizsga sokaknak gond a kocsi műszaki állapota miatt.