Szerintem nagyon heyes lenne az a törv. módosítás,amely szerint csak akkor állíthatna meg a rendőr ha szbálytalan vagy(úgy mint az USA egyes államaiban)!
De tény sima igazoltatásnál ha normális vagy velük kb 3 perc alatt elengednek nem geciznek, és kulturáltak is!!! Jelzem ez a többség engem kb minden éjjel megállitanak és még nem volt soha azon az 1 kivül probléma
Tegnap a Jászberényi úton a Baumax előtt nem kis igazoltatás folyt. Mind két oldalon rendőr, voltak egy csomóan és szedték ki sorba az autókat. 3-4 autót is kiszedtek egyszerre egy oldalon. Ott voltak vagy éjfélig. Nem is láttam még ilyet. Szerencsére minkrt nem szedtek ki.
Miért nem hallottál ??? Mert csak a ReTekclubbot nézed .Ne adjatok már ennyire az ujságokra meg a tv-re.Most is irták a naplóba hogy XY alezredes Megyei Rfk és forrónyomos csoportja fogta el a Kassai úton az ittas fegyveres rablót aki ki akarta rabolni az Esso kutat. Ez az az ember és csoport aki az elfogás után másfél órával jelent meg a helyszinen.2 Bevetési rendőrjárő B.I és T.I fogta meg akik arra jártak és hallották a személyleirást, meglátták a menekülő elkövetőt + a fegyvert.A ujságban nem ez volt.Lásd Blikk cikk ahol már feszegették az igazságot.
Más.:Ti elhiszitek hogy ma éjszaka 8 főt állitott elő a rendőrség 2 fő országosan körözött bla bla bla. Soxor több nappal ezelőtti statisztikát közölnek vagy még azt sem vagy nem tudom . Reggel meg jót röhögök-idegelem magam hogy ennyit dolgoztunk volna ???
Annyi mocsok van Debrecenben hogy kevés lenne egy élet leirni.
Igenis sok a körözött autó,az elfogott gépkocsifeltörő.Annyi jó intézkedés van ......de az nem akkora hír, és sajnálom hogy csak a baxxogatásokat látjátok.
A szervezett razziáknak valóban lenne értelmük,de annak nem igazán amikor szolgálati idő vége felé kiküldik a fáradt és elnyűtt rendőrt igazoltatgatni!Egyébként nekem sem a rendőrőkkel van bajom,mert a mai fiatalabb rendőrök tényleg kedvesek és inteligensek!Legalábbis akikkel eddig összehozott a sors!
Ez igaz,de ezzel csak a pitiáner bűnözők buknak le,nem pedig azok akik ezt nagyban űzik!Ezen csak a büntetőjog szigorításával lehetne valamit enyhíteni!
Szerintem ha igazoltat egy rendőr, akkor 95%-ban csak rajtad múlik, hogy akar-e mindenáron hibát találni rajtad vagy az autódon. Engem sokszor igazoltattak, de még soha nem éreztem úgy, hogy bele akar kötni valamibe. Normálisan kell beszélni a rendőrrel, ő is csak a munkáját végzi. Persze biztos jön most ezer ellenpélda, de én azt mondom, hogyha csak akkor állíthatna meg a rendőr, mikor szaálytalankodsz, az csak a maffiózóknak kedvezne, meg a bűnözés elterjedésének.
Mindenki nyugodtan berakhatna az autójába akármilyen lopott cuccot, kábszert stb, és végigkocsikázik a városon. Szerintem van létjogosultsága a szúrópróbaszerű ellenőrzésnek.
Mondjuk ez így nem teljesen állja meg a helyét, mert akkor a lopott rendszám alapján találnak meg. De már hallottam olyan esetről is, hogy egy autót "klónoztak".
Van a lopott autó, és egy ugyanolyan autó rendszámát valahogy legyártják, és azt ráteszik.