Sziasztok!
Pár hete piros lámpánál összetörték a verdám. A biztosító nem hajlandó meghatározni az autóm forgalmi értékét, amíg nem nyújtok be nekik egy árajánlatot, csak azt hajtogatják, hogy gazdasági totálkár gyanús. Az autón hitel van, így nem tudom mi lenne nekem jobb (ami az anyagiakat illeti), ha totálkárra vennék, vagy ha javíthatóságot állapítana meg a biztosító.
Tudomásom szerint, ha totálkár, akkor a fennálló hiteltartozást egy összegben behajtják. De vajon a biztosító kifizeti a forgalmi érték 100%-át a banknak?És mi történik a ronccsal, tulajdonomban marad?
Az ügy érdekessége az, hogy tavaly márciusban már volt egy törése a kocsinak. Az akkor 8 éves G-s astrám forgalmi értékét 860e Ft-ban állapították meg (1400e helyett a légzsák hiánya miatt!!!).Szerintem felháborító, hogy a biztosítók kénye-kedvétől függ, hogy mi lesz épp az autó sorsa, esetlegesen saját zsebből kell kifezetni a javítási költség, vagy a hitel egy részét, pláne, hogy más hibájából törik a verda!Épp ezért most felkutattam azt a céget, amely azt a bizonyos autó-értékelő programot forgalmazza (elmondásuk alapján a biztosítók is ezzel a programmal dolgoznak) és elvégeztettem egy hivatalos, teljeskörű értékelést. Vmiféle csoda folytán, most - több mint egy évvel az első biztosítós ügy után - többet ér az autóm! 1milla!(mindenféle értékcsökkentő tényezőt figyelembe véve).Na erre varrjon vki gombot! Nagyon úgy néz ki, hogy tavaly elég rendesen átvert a biztosító!
Most nem szeretnék így járni, ezért, aki tud kérem segítsen infóval.
Van itt esetleg olyan user, aki biztosítónál dolgozik, ún. "káros"?
Jó karosszériást (Budapest v, környékén)tud vki ajánlani, aki számlát is tud adni?
Köszönet minden infóért!
Rozsdálni biztos nem fog De esetemben az avulást nem műanyag elemekre írták. Motorháztetőre, csomagtér ajtóra, lökhárítóra. Pedig a lökös üvegszálás műanyagból készült. Sajnálom is nagyon a lököst, mert nem volt olcsó.
Gazdaságira tippelnék, mert hát a légzsákok nélkül még üzemképes maradhat a kocsi. De ez tényleg csak tipp.
Személy szerint én nem is bánom, hogy már nincs légzsák az enyémben, azóta 2x karamboloztam, nem is kicsit. Karcolás nélkül megúsztam, de ha kinyílik a lufi, akkor szinte tuti min. orrtörés. Persze tudom nem véletlenül találták ki, bizonyos esetekben életet menthet, de hallottam már olyat, hogy kis koccanástól is kinyílt, és azt nem köszönte meg az autó vezetője.
Lehet gyári árat számolnak, nem tudom, de a kocsi kora alapján avulást is. Nekem most pl. a cserére jelölt elemekre 40%-os avulást írtak a kárfelvételi lapra.
Akárhogy is van, a károsult jár mindig a legrosszabbul. Gondolom a mercisnek volt sok pénze lefizetni, akit csak lehetett. Sajnos ez a mi kis országunk. PÉnz beszél kutya ugat.
Egyszer a családban történt meg ugyanez az eset piros lámpánál állva, mint most velem. Csak akkor 3 károsultja lett a karambolnak, jelen esetben kettő.
A lényeg az, hogy akkor egy luxus autót vezető hölgyike volt, aki nem vette észre a piros lámpánál sorakozó kocsisort. Ha nem a saját szememmel olvastam volna a rendőrségi határozatot el sem hinném. De mégis igaz volt. Ugyanis a rendőrség megállapította, hogy nem a luxus kocsis maca a hibás, hanem a trabantos, aki a kocsi sor végén állt! Ugyanis vmi úton módon kiderítették, hogy trabis féklámpájában az izzó ki volt égve, ezért nem világíthatott. Könyörgöm, hol van az előírva, hogy pirosnál folyamatosan nyomni kell a féket? Mert én nem ismerek ilyen kresz szabályozást. De szerintem más sem. Szegény trabis jól megszívta.
hát figyi, utánanéztem a gyári áranak, mert ilyenkor ugye azt számolnak... Löki 100, oldalfal 280x2, plusz színrefújás. Ez már van kb 700, az autó nemtom mennyit ér, de elöl is kapott, mert kinyíltak a légzsákok. Ellenben nem nagyot, mert homlokfal és merevítők nem sérültek... Na mindegy, csak magamat nyugtatom:)
Ja a műanyag dobokat azért nem hagytam annyiban, bár nem nagy értéket képviseltek. Elég volt a felső vezetésnél bemószerólni őket, azonnal jött a telefon, hogy mehetek a vadi új dobokért.
Jól?!!!Ne viccelj! Állítom, hogy bármelyik útmenti lakatos szebben megcsinálta volna. Nekik csak az volt a fontos, hogy megkapják a pénzt, amúgy meg lesz..ták. Megállapodásunk szerint csak a lökösöket nem cserélték, ahhoz képest az összetört műanyag dobot (lehet nem ez a szakkifejezés rá) is úgy hagyták. Rákérdezésemre csak összevissza hablagyolt, hogy miért maradt úgy. Ebből is látszik, hogy az elvégzett munkát senki nem ellenőrizte. Ja és a külső-belső világítást is úgyhagyták, egy sem világított mikor elhoztam. De azt nem felejtették el, hogy a rendszámtartó keretet lecseréljék az őket reklámozó keretre.
Nekem volt egy csúnya balesetem, frontálisan egy lada tipusú gépjárművel, és a mercedes tulajdonos, úgy döntött, hogy kanyarban előzz!Nah, ez nem jött neki össze, mert én marha úgy gondoltam, hogy a saját sávomban hazamegyek! Nah, mindegy, túléltük, és kiderült a mernyósnak nem volt kötelezője! Bíróság 2 kemény évig, és a MABISZ velem akarta kifizettetni a kárt, mert az úriember fizetőképtelen volt!
Könyörgm, Ő jön belém, és én fizessek???
Ennyit a MAGYAR BIZTOÍTÓKRÓL!!!
MEG MINDEN KÁRRENDEZÉSRŐL!
Utólagosan kaptam a 13 éves ladámért 87 ezer forintot, mert annyit ért szerintük!
Bizony!
Lehet azért, mert akkor a parszt aki összetöri, vesz egy másikat, a hibást meg a balaset okozásért, visszaba..ssza A0-ba, aztán behúzza az összeget!
De esetemben az avulást nem műanyag elemekre írták. Motorháztetőre, csomagtér ajtóra, lökhárítóra. Pedig a lökös üvegszálás műanyagból készült. Sajnálom is nagyon a lököst, mert nem volt olcsó.