EL-glow műszerfal egyedileg?!
aktuális téma

Üdv mindenkinek, gondoltam létrehozom ezt a témát külön, hogy ne a neon topicba befolyva müködjön.
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
Ha jól értem, akkor téged az zavar, hogy képes erős fénnyel müködni?
Az "INDIGLO"-szabadalomnál maga a fólia adja ki a fényt, karórákon láttam ilyen háttérvilágítást. Kész műszerfalat is láttam egy angol honlapon árulni, de nem sok típushoz volt. Volt fehér alapú és a számok bekapcsoláskor vakító kékek lettek. Vagy a számok feketével festve és az egész alap kék. Nem igazán jó egy ilyen műszerfallal töksötétben menni, potméter kell hozzá.
Amit viszont én csináltam, az megoldható: öreg Mondeó (nyugodtan barkácsolom) fekete órában fehér izzók voltak és zöld fényt adott. A kis izzók egy része ki volt égve. A bajonettfoglalatú izzókat szétszedtem és 5mm-es kék LED-eket ültettem bele, megfelelő előtétellenállásal, nem tudom mekkora kell. Lehetett volna a mutatókat világító LED-eket meg vörösre csinálni. Tök állat lett! Felbátorodva ezen szétszedtem az ablakemelőkapcsolókat is, a zöld LED-eket 5mm-esre cseréltem a duplában, az asszony kapcsolójába csak 3mm-es LED ment, sajnos annak más a színe. Az óra hátfalvilágítás is ki volt menve...
Amit viszont én csináltam, az megoldható: öreg Mondeó (nyugodtan barkácsolom) fekete órában fehér izzók voltak és zöld fényt adott. A kis izzók egy része ki volt égve. A bajonettfoglalatú izzókat szétszedtem és 5mm-es kék LED-eket ültettem bele, megfelelő előtétellenállásal, nem tudom mekkora kell. Lehetett volna a mutatókat világító LED-eket meg vörösre csinálni. Tök állat lett! Felbátorodva ezen szétszedtem az ablakemelőkapcsolókat is, a zöld LED-eket 5mm-esre cseréltem a duplában, az asszony kapcsolójába csak 3mm-es LED ment, sajnos annak más a színe. Az óra hátfalvilágítás is ki volt menve...

nem véletlen, autódekorral is foglalkozom a nyomdázgatás mellett, de a kocsin is ott a matrica ha megnézed. végülis van egy plotterem ennyi. meg némi kreativiás, mikor épp nem halálfáradt vagyok a sok meló miatt (ilyen kb fél éve volt utoljára
)

autodekor cég véletlen van az adataidnál? :) Golf1-hez pedig nem is bonyesz ilyet csinálni, kb 7éve csináltam :)
hát persze, jól néz ki meg minden, de én félek ilyenekbe belefogni, kevés dolgot tudtam szépen összarakni, amit szétszedtem
na meg időm sem lenne rá túlzottan 

thx! ez nagyon zsír cucc! csak a francnak van kedve ezért szétbombázni a műszerfalat 

Hali!
lehet hogy én vagyok túl tudatlan, de nem sikerült egyértelműen rájönnöm hogy miről is beszéltek itt. Szóval ez egy x vastagságú fólia, ami mondjuk átlátszó, ráhúzom a kmórára, adok neki egy fényt (mondjuk ledet vagy mittomén), és a fólia pedig teríti a fényt, mintha telibe lenne világítva? lehet most nagy hülyeséget írtam, de vki fejtse má ki bővebben hogy miről van itt szó! amúgy jól mutat ez a mittoménmi

lehet hogy én vagyok túl tudatlan, de nem sikerült egyértelműen rájönnöm hogy miről is beszéltek itt. Szóval ez egy x vastagságú fólia, ami mondjuk átlátszó, ráhúzom a kmórára, adok neki egy fényt (mondjuk ledet vagy mittomén), és a fólia pedig teríti a fényt, mintha telibe lenne világítva? lehet most nagy hülyeséget írtam, de vki fejtse má ki bővebben hogy miről van itt szó! amúgy jól mutat ez a mittoménmi

Yas, súlyt sajna nem tudok, nem specifikált, de patika mérlegen lemérheted! :) Kipróbálom ma a direktben EL-fóliára nyomtatást :)
azt írják, hogy fokozatosan, ahogy nő a fordulatszám .
Gondolom nem folyamatosan bepirosodik, hanem egy definiált határ fordulatszámon, ugye?
Ja, akkor jó volt a tipp!
...és hogy útálom azt a kicsi mutatót!
Egyszer vezettem eddig ilyesfajta gépet. Nem el. fóliás volt, de kismutatós. Null infóhatás.
Na de most nem is ez a lényeg!
Az a szell. rendszer kapcsolósor megvilágítás egyre aktuálisabb lesz!
A vezérlő elektronika hány gramm?
(Jól van na, nem csak engem érdekel, elvekről van szó)
Hogyan lehet a legegyszerűbben, leghatékonyabban kivitelezni egy ilyen számlapozást?
Volna egy kék alap (megadjam, hogy hány Nm-es kék szín kéne?), abban egy sötétebb kék, meg egy piros csík a fűtés szabályozásához, a többi meg csak számokból, vagy motívumokból áll.
Szitással dumáljam meg?
(Így, hogy valószínűleg több kell)
Fényerőszabályozás hogy van megoldva?
(Minél jobban illeszkednie kell a gép többi részéhez!)
THX!
...és hogy útálom azt a kicsi mutatót!
Egyszer vezettem eddig ilyesfajta gépet. Nem el. fóliás volt, de kismutatós. Null infóhatás.

Na de most nem is ez a lényeg!
Az a szell. rendszer kapcsolósor megvilágítás egyre aktuálisabb lesz!
A vezérlő elektronika hány gramm?
(Jól van na, nem csak engem érdekel, elvekről van szó)
Hogyan lehet a legegyszerűbben, leghatékonyabban kivitelezni egy ilyen számlapozást?
Volna egy kék alap (megadjam, hogy hány Nm-es kék szín kéne?), abban egy sötétebb kék, meg egy piros csík a fűtés szabályozásához, a többi meg csak számokból, vagy motívumokból áll.
Szitással dumáljam meg?
(Így, hogy valószínűleg több kell)
Fényerőszabályozás hogy van megoldva?
(Minél jobban illeszkednie kell a gép többi részéhez!)
THX!

Az új Sport autóban egy Noble M14 autónak olyan a műszerfala, hogy a a kék háttérvílágítás a fordszám emelkedésével piros lesz !

Yasec!
Igen ez egy Merga mfal, írtam is, de az a hozzászólás elnyelődött.
Előtét fóliával szinezik, gyárilag is, úgyhogy minden megoldható. Semmi érzékelhető hő nincs, 98%-os (gyártói spec.)hatásfokkal alakul fénnyé az energia. Ez a fólia nem hepe-hupás :)
Bár ha ráteszel egyet, az az , úgyhogy célszerű egybe laminálni őket, vagy eleve vékony plexit használni.
Igen ez egy Merga mfal, írtam is, de az a hozzászólás elnyelődött.
Előtét fóliával szinezik, gyárilag is, úgyhogy minden megoldható. Semmi érzékelhető hő nincs, 98%-os (gyártói spec.)hatásfokkal alakul fénnyé az energia. Ez a fólia nem hepe-hupás :)
Bár ha ráteszel egyet, az az , úgyhogy célszerű egybe laminálni őket, vagy eleve vékony plexit használni.
Hali!
Ez egy Merci műszerfal, ugyi?
Szitázni kell rá a feliratokat?
Ennek a cuccosnak a működése jár némi hővel?
A fólia normál esetben hepe-hupás, azaz ha igazán profi cuccost szeretne valaki, akkor érdemes valamit a felületére tenni, mint pl. vékony üveget?
El-glow tud olyat, hogy bizonyos részek pirosak benne?
Na, akkor most van mire válaszolni, de bizti lesz még kérdés, no panic!
Pasta con pesto forever!

Ez egy Merci műszerfal, ugyi?
Szitázni kell rá a feliratokat?
Ennek a cuccosnak a működése jár némi hővel?
A fólia normál esetben hepe-hupás, azaz ha igazán profi cuccost szeretne valaki, akkor érdemes valamit a felületére tenni, mint pl. vékony üveget?
El-glow tud olyat, hogy bizonyos részek pirosak benne?
Na, akkor most van mire válaszolni, de bizti lesz még kérdés, no panic!

Pasta con pesto forever!

Ez a fórum átmenetileg lezárásra került!
REMÉLEM MÉG VAN!!!!
Olyan szép kékes (A4) + elektronika?!
A lényeg, hogy legyen, kifizetem (gondolom postán), aztán majd megdolgozzuk!
Vagy, ha küldök sémát, akkor megcsinálod???
Köszi...