EL-glow műszerfal egyedileg?!

Témakör: Tuning
aktuális téma
EL-glow műszerfal egyedileg?!

Üdv mindenkinek, gondoltam létrehozom ezt a témát külön, hogy ne a neon topicba befolyva müködjön.

Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
10 11 12 13 14 15 16
Paja8
2004. augusztus 09. 19:25
Tuttam, hogy a múltkor, mikor lefagytam, elfelejtettem valamit!!!

REMÉLEM MÉG VAN!!!!

Olyan szép kékes (A4) + elektronika?!

A lényeg, hogy legyen, kifizetem (gondolom postán), aztán majd megdolgozzuk!
Vagy, ha küldök sémát, akkor megcsinálod???

Köszi...
Dekor
2004. augusztus 09. 16:28
Ha jól értem, akkor téged az zavar, hogy képes erős fénnyel müködni?

Roboy
2004. augusztus 09. 14:58
Az "INDIGLO"-szabadalomnál maga a fólia adja ki a fényt, karórákon láttam ilyen háttérvilágítást. Kész műszerfalat is láttam egy angol honlapon árulni, de nem sok típushoz volt. Volt fehér alapú és a számok bekapcsoláskor vakító kékek lettek. Vagy a számok feketével festve és az egész alap kék. Nem igazán jó egy ilyen műszerfallal töksötétben menni, potméter kell hozzá.

Amit viszont én csináltam, az megoldható: öreg Mondeó (nyugodtan barkácsolom) fekete órában fehér izzók voltak és zöld fényt adott. A kis izzók egy része ki volt égve. A bajonettfoglalatú izzókat szétszedtem és 5mm-es kék LED-eket ültettem bele, megfelelő előtétellenállásal, nem tudom mekkora kell. Lehetett volna a mutatókat világító LED-eket meg vörösre csinálni. Tök állat lett! Felbátorodva ezen szétszedtem az ablakemelőkapcsolókat is, a zöld LED-eket 5mm-esre cseréltem a duplában, az asszony kapcsolójába csak 3mm-es LED ment, sajnos annak más a színe. Az óra hátfalvilágítás is ki volt menve...
fazek81
2004. augusztus 03. 20:30
nem véletlen, autódekorral is foglalkozom a nyomdázgatás mellett, de a kocsin is ott a matrica ha megnézed. végülis van egy plotterem ennyi. meg némi kreativiás, mikor épp nem halálfáradt vagyok a sok meló miatt (ilyen kb fél éve volt utoljára )
Dekor
2004. augusztus 03. 20:18
autodekor cég véletlen van az adataidnál? :) Golf1-hez pedig nem is bonyesz ilyet csinálni, kb 7éve csináltam :)
Dekor
2004. augusztus 03. 20:07
Így érthető :)
fazek81
2004. augusztus 03. 20:05
hát persze, jól néz ki meg minden, de én félek ilyenekbe belefogni, kevés dolgot tudtam szépen összarakni, amit szétszedtem na meg időm sem lenne rá túlzottan
Dekor
2004. augusztus 03. 20:04
pedig vagyunk vele egy páran :)))))
fazek81
2004. augusztus 03. 19:59
thx! ez nagyon zsír cucc! csak a francnak van kedve ezért szétbombázni a műszerfalat
Dekor
2004. augusztus 03. 19:56
fazek!

Nem :) ez a fólia maga a fényforrás! :)

Bővebb infó itt!
fazek81
2004. augusztus 03. 19:34
Hali!

lehet hogy én vagyok túl tudatlan, de nem sikerült egyértelműen rájönnöm hogy miről is beszéltek itt. Szóval ez egy x vastagságú fólia, ami mondjuk átlátszó, ráhúzom a kmórára, adok neki egy fényt (mondjuk ledet vagy mittomén), és a fólia pedig teríti a fényt, mintha telibe lenne világítva? lehet most nagy hülyeséget írtam, de vki fejtse má ki bővebben hogy miről van itt szó! amúgy jól mutat ez a mittoménmi
Dekor
2004. augusztus 03. 18:57
Yas, súlyt sajna nem tudok, nem specifikált, de patika mérlegen lemérheted! :) Kipróbálom ma a direktben EL-fóliára nyomtatást :)
vgergo
2004. augusztus 03. 16:54
azt írják, hogy fokozatosan, ahogy nő a fordulatszám .
Yasec
2004. augusztus 03. 16:16
Gondolom nem folyamatosan bepirosodik, hanem egy definiált határ fordulatszámon, ugye?
Yasec
2004. augusztus 03. 16:14
Ja, akkor jó volt a tipp!
...és hogy útálom azt a kicsi mutatót!
Egyszer vezettem eddig ilyesfajta gépet. Nem el. fóliás volt, de kismutatós. Null infóhatás.
Na de most nem is ez a lényeg!
Az a szell. rendszer kapcsolósor megvilágítás egyre aktuálisabb lesz!
A vezérlő elektronika hány gramm?
(Jól van na, nem csak engem érdekel, elvekről van szó)
Hogyan lehet a legegyszerűbben, leghatékonyabban kivitelezni egy ilyen számlapozást?
Volna egy kék alap (megadjam, hogy hány Nm-es kék szín kéne?), abban egy sötétebb kék, meg egy piros csík a fűtés szabályozásához, a többi meg csak számokból, vagy motívumokból áll.
Szitással dumáljam meg?
(Így, hogy valószínűleg több kell)
Fényerőszabályozás hogy van megoldva?
(Minél jobban illeszkednie kell a gép többi részéhez!)

THX!
vgergo
2004. augusztus 03. 15:41
Az új Sport autóban egy Noble M14 autónak olyan a műszerfala, hogy a a kék háttérvílágítás a fordszám emelkedésével piros lesz !
Dekor
2004. augusztus 03. 13:19
Yasec!
Igen ez egy Merga mfal, írtam is, de az a hozzászólás elnyelődött.

Előtét fóliával szinezik, gyárilag is, úgyhogy minden megoldható. Semmi érzékelhető hő nincs, 98%-os (gyártói spec.)hatásfokkal alakul fénnyé az energia. Ez a fólia nem hepe-hupás :)
Bár ha ráteszel egyet, az az , úgyhogy célszerű egybe laminálni őket, vagy eleve vékony plexit használni.
Yasec
2004. augusztus 03. 13:12
Hali!

Ez egy Merci műszerfal, ugyi?
Szitázni kell rá a feliratokat?
Ennek a cuccosnak a működése jár némi hővel?
A fólia normál esetben hepe-hupás, azaz ha igazán profi cuccost szeretne valaki, akkor érdemes valamit a felületére tenni, mint pl. vékony üveget?
El-glow tud olyat, hogy bizonyos részek pirosak benne?

Na, akkor most van mire válaszolni, de bizti lesz még kérdés, no panic!

Pasta con pesto forever!
Dekor
2004. augusztus 03. 12:41
kis anim:
Ez a fórum átmenetileg lezárásra került!
10 11 12 13 14 15 16
Összesen 303 találat 16 oldalon