GREDDY E-MANAGE PIGGY BACK ecu
aktuális téma

Most ez érdekel engem ebben próbálok okosodni.........minden építő hozzászólás hasznos lehet...........rendeltem e-manage blue-t sztem hamarosan megjön és elkezdem nyomogatni aztán ha megértettem mit miért jöhet az eprom irogatás vagy egy standalone ecu......
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
jolvan :PP :DDDD
ehhez minek standalone?
jó jó az, de akkor is standalone :)))
az OK, de csak dsm-hez ;) eeeerted, autospecifikus :)
vagy nem?
vagy nem?

viccelsz?? az egyik fejleszto brigad magyar!!!!
persze, hogy foglalkoznak vele itthon :))
www.vems.hu-n nezd meg a jelenlegi árat (euro arfolyamtol fugg).
Ha nem te akarod bekabelezni es programozni, akkor az plussz sok penz.
persze, hogy foglalkoznak vele itthon :))
www.vems.hu-n nezd meg a jelenlegi árat (euro arfolyamtol fugg).
Ha nem te akarod bekabelezni es programozni, akkor az plussz sok penz.
nekem vectra turbóm van , de az előre megirt programok mind gyári turbóhoz vannak irva ,raknék rá nagyobbat de biztos felborulnának az értékek mert gondolom egy nagyobb turbo esetén ahol a gyári turbo ami k16/24 es x levegőt szállit , addig pl egy gt 30al teljesen felborulnának az értékek
de most standalone-ról beszéltem :) nem a gyári ecu átírásáról :)))
ne gyere nekem itt az autospecifikus izekkel :)))))
mert akkor mindjart jonnek a hondasok, hogy "dehat a hondat ugy irod, ahogy akarod, mert van hozza program, meg...meg....meg..." :))))
mert akkor mindjart jonnek a hondasok, hogy "dehat a hondat ugy irod, ahogy akarod, mert van hozza program, meg...meg....meg..." :))))
szia egy vems menyibe kerül ? itthon foglalkozik vele valaki már aki ért is hozzá,,gondolom ujra kell kábelezni ,szoval kb mindennel eggyüt mennyibe kerülhet?
standalone csak akkor kell, ha versenyautot csinalsz, vagy ha olyan buta a gyari vezerlesed, hogy nem lehet rendesen kiegeszito vezerlessel lekezelni az atalkitott motorodat
a gyari IC-t hogyan irod at??
a gyari IC-t hogyan irod at??
fejtsd meg :)))) és ha esetleg mégsem jó vehetsz újat.
Roland: DSM-be 120e a DSMLink :)))
Roland: DSM-be 120e a DSMLink :)))
Nem eccerűbb akkor kivenni az IC-ket a gyári cuccból, átprogramozni, és visszaheggeszteni?
160e-tol 500~600e-ig
aztan van a motec, ami kulon kategoria az ára miatt 800-1.2M is lehet...irrealisan sok a tudasahoz kepest
aztan van a motec, ami kulon kategoria az ára miatt 800-1.2M is lehet...irrealisan sok a tudasahoz kepest
és ezeknek mi az ára kb?
veerles=vezerles :)
a standalone egy teljesen kulonallo veerles, tehat kidobod a gyari ecu-t, a gyari kabelkoteget es helyette ezt rakod be
engine control unit
engine control unit
Mi az a standalone? Nevéből ítélve a gyári ecu helyee nem mellett van.
Az ecu az rövidítés? HA igen mié?
Az ecu az rövidítés? HA igen mié?
hat azert nem ilyen egyszeru a dolog :))
egy piggyback csak modositja a gyari ecu ki/be meno jeleit (es azokat sem olyan profin, mint a gyari ecu). Tehat ha a gyari ecu nem ad jelet, akkor te nem tudsz belenyulni. Afm hack nelkul nem lehet kevesebb benzint adni, mint a gyari, mert nem tudod elobb bezarni az injektort, mint ahogy azt az ecu teszi. Afm hack-el pedig elmozdul a gyujtasod (ertheto okok miatt), ekkor ezt korrigalni kell, de a legtobb piggyback nem tud belenyulni a gyujtasba.... :)
A profi piggyback-ekkel is csak szigoruan a tps,map,rpm fuggvenyeben lehet modositani a benzint es esetleg a gyujtast (emb), de az iat, ct, baro,stb korrekcios ertekeket nem tudod lekezelni veluk, nem tudsz closed loopba se belenyulni. Az atlagos piggy-k csak az afm hack-et tudjak (csak 2D-ben)... es kesz (safc2). Ma mar vannak olyan piggy-k is, amik mar olyan fejlettek, hogy egy standalone lehetosegeit suroljak (ultimate, interceptor), de ezek ara oly magas, hogy ennyibol mar egy atlagos standalone is megveheto(microtech, haltech, vems; a vems nem atlagos, hanem profi, de alacsony az ára a tobbihez kepest).
egy piggyback csak modositja a gyari ecu ki/be meno jeleit (es azokat sem olyan profin, mint a gyari ecu). Tehat ha a gyari ecu nem ad jelet, akkor te nem tudsz belenyulni. Afm hack nelkul nem lehet kevesebb benzint adni, mint a gyari, mert nem tudod elobb bezarni az injektort, mint ahogy azt az ecu teszi. Afm hack-el pedig elmozdul a gyujtasod (ertheto okok miatt), ekkor ezt korrigalni kell, de a legtobb piggyback nem tud belenyulni a gyujtasba.... :)
A profi piggyback-ekkel is csak szigoruan a tps,map,rpm fuggvenyeben lehet modositani a benzint es esetleg a gyujtast (emb), de az iat, ct, baro,stb korrekcios ertekeket nem tudod lekezelni veluk, nem tudsz closed loopba se belenyulni. Az atlagos piggy-k csak az afm hack-et tudjak (csak 2D-ben)... es kesz (safc2). Ma mar vannak olyan piggy-k is, amik mar olyan fejlettek, hogy egy standalone lehetosegeit suroljak (ultimate, interceptor), de ezek ara oly magas, hogy ennyibol mar egy atlagos standalone is megveheto(microtech, haltech, vems; a vems nem atlagos, hanem profi, de alacsony az ára a tobbihez kepest).
most akkor megsem kabelezted ujra? csak koteget csereltel?
sztem vagy kabelezd be sajat magad szalrol-szalra (ez a legjobb; nem olyan nagy muvelet) vagy a legjobban "jo"-t alakitsd at :)
sztem vagy kabelezd be sajat magad szalrol-szalra (ez a legjobb; nem olyan nagy muvelet) vagy a legjobban "jo"-t alakitsd at :)
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!