Miért drága itthon a tuning?

Témakör: Tuning
aktuális téma
Miért drága itthon a tuning?

Hogy miért drága?Teszem azt,van egy akármilyen gyártó,aki előállít valami produktumot vagy bármit,amivel MUNKA van.Ezt forgalmazni kell,ezért kereskedőre van szükség.Probléma egy szál se,minden egyes gyártóra jut 10 kereskedő...Ezek a kereskedők egymás között is cserélgetik a cuccot;a lényeg,hogy minél jobban megvághassák egymást és ne legyen vele semmi MUNKA...Mert a MUNKA az büdös... Ezért van az,hogy a gyártó megcsinál valamit 3 HUF-ért; a tuningkedvelő autós pedig hozzájut 30 HUF-ért...

Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
23 24 25 26 27 28 29 30
vik011
2008. április 24. 09:37
"mindenki csak szolgáltatni akar, melózni már nem nagyon. Nyakra főre nyílnak a tuningabbnál tuningabb boltok" - ez mindenhol így van. A tuningboltok 90%-a nem saját maga készíti a "tuningot", hanem készítteti alvállalkozókkal. No-ban is, USA-ban is, minddenhol...
vik011
2008. április 24. 09:36
Naugye.
Persze, gondolom nála is folyamatosan van dircsiszürcsi , mert azt mindig el tudja adni... meg nem áll benne egy halom pénz.
Lökhárítók tárolásához pl már raktár is kell, rengeteg pénz is áll benne...
És általában nem 30-40 millió HUF tőkével alakítják ezeket a boltokat...
Sanyiqua
2008. április 24. 09:35
Sanyiqua
... ne piázz, ne csajozz...főleg ne a fizetősnél... és 1 hónap alatt megspóroltál egy dasz nóje lökös árát..
tittadili
vik011
2008. április 24. 09:33
Különben meg nem drága itthon, csak sokkal kevesebb az átlagkereset, mint nyugaton.
Így sírunk, úgy sírunk, hogy drága. Akkor el kell menni Ukrajnába, ott fillérekért megcsinálják a magyarhoz képest.

A tuning nem olcsó sehol. Ezen mit kell sírni? Ez luxuscikk, luxuskiadás. Olyan, mint a cigi. Ne dohányozz pl (gondolom havi 10-15k HUF simán elmegy rá), és akkor nem lesz olyan drága a tuning....
Sanyiqua
2008. április 24. 09:32
Egyébként jól mondta itt valaki, mindenki csak szolgáltatni akar, melózni már nem nagyon. Nyakra főre nyílnak a tuningabbnál tuningabb boltok, ahol mindenki csak berendelni tud, mást nem nagyon. Komolyan mondom én is csinálok egyet, mert közvetlen kapcsolatban vagyunk : Irmscher, MTB, EDS, Vmax, Dbilas, Carzone special, Rieger cégekkel. Na! Márkéting éz tezsvéreim, aran' cillagaim' Gyártek csák hozzánk lóvét költeni, oszt' hali! Jól báréndelem odadaom, vegye-vigye és csumidázom a mujótokat! Na? Hogy tetszik?
tittadili
2008. április 24. 09:32
Voltam én is kereskedö, csak nem autós dolgokkal... Tisztában vagyok a dolgokkal. Nekem volt árukészletem. Ha kínáltak olyan dolgot, amit tudtam, hogy el tudok adni, mert viszik és ráadásul volt rajta 100% haszon én megvettem...
war666
2008. április 24. 09:29
ha bérbeadtad volna sztem jobban jársz!
vik011
2008. április 24. 09:28
Ez a kereskedelem. Ennyi. Fenn kell tartani a boltot, fizetni az alkalmazottakat, az adót, stb-stb...
Ez mindenhol így működik...
Ha nem tetszik, akkor áruld saját magad, és rájössz mibe kerül egy bolt fenntartása (engedélyek, üzlethelyiség, alkalmazottak, adók, szolgáltatók számlái, stb-stb...)...
tittadili
2008. április 24. 09:28
Én berágtam, odaadtam egy rakás sablont egy cimborámnak, ajándékba... Idegeskedjen Ö tovább ilyeneken. Én inkább nézem a TV-t, mint feleslegesen dolgozzak...
koval
2008. április 24. 09:27
Elismerem az XXL munkáit de hidd el tudok neked mondani náluk sokkal régebben , és minimum (!) olyan jól dolgozó csapatot !!! Ja és ők olcsóbbak is... ! De ez nem a reklám helye ...
hpi2105
2008. április 24. 09:27
sajnos eléggé igy működik ez nálunk.De ami a nagyobb gond,hogy nagyjából egyeznek az árak akülföldi piaccal,csak nálunk a keresetek a béka segge alatt vannak.
war666
2008. április 24. 09:26
én még karón is! meg a szélvédőmön csattani is
Sanyiqua
2008. április 24. 09:26
A másik vicc, hogy, ha kell valami, elhangzik a standard vaker: " csak rendelésre van" Ilyenkor mindig eszembe jut egy haveromék régi kis boltja, ahova, ha bementél volt a polcon 2 db sport szelet csoki meg egy doboz shopiane cigi, oszt' jónapot...
war666
2008. április 24. 09:25
ebben igazat adok kurvára igazat..és bosszantó.. pl az amikr nem fizetnek ki... mert mittomén még kicsidda még nem jött érte.. persze már te befektettél..de aki kérte tőled....hogy továbbadja... az meg nem fizet ki.mert még őt se.. hát ez a
war666
2008. április 24. 09:24
senki sem szereti a pénzét tartani dolgokban.. háét ez itt a kurva nagy gáz...

nekünk ha nem lenn 30 40m alapanyagkészlet..becsukhatnénk..
Grisa666
2008. április 24. 09:23
láttam én már meggyfán varjút is..
Sanyiqua
2008. április 24. 09:23
Nálunk a klubban, ha valamire szükség van inkább külföldről online szerezzük be, mert itthon már párszor megégettük magunkat és senki sem szereti, ha az autója gányul lett megcsinálva. A motortuningos cuccokat is kis kivétellel külföldről hozatjuk és jóval olcsóbban jövünk ki, mint, ha valakin keresztül jönne be. Pl. Dbilas flow intake + flow pipe készlet. (légbeömlő rendszer+csövezés+szűrőház) Itthon gyakorlatilag a duplájáért jutsz hozzá, a gyártótól, ha közvetlenül berendeled, akkor kevesebb, mint a felébe megáll, postaköltséggel együtt.
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
23 24 25 26 27 28 29 30
Összesen 591 találat 30 oldalon