Miért drága itthon a tuning?
aktuális téma

Hogy miért drága?Teszem azt,van egy akármilyen gyártó,aki előállít valami produktumot vagy bármit,amivel MUNKA van.Ezt forgalmazni kell,ezért kereskedőre van szükség.Probléma egy szál se,minden egyes gyártóra jut 10 kereskedő...Ezek a kereskedők egymás között is cserélgetik a cuccot;a lényeg,hogy minél jobban megvághassák egymást és ne legyen vele semmi MUNKA...Mert a MUNKA az büdös...
Ezért van az,hogy a gyártó megcsinál valamit 3 HUF-ért; a tuningkedvelő autós pedig hozzájut 30 HUF-ért...
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
hehh...láttál már LORINSER komplett optikai csomagot 2 milláért, amit mielőtt felrakod alakítani kell? mert én csak olyat látok...na ennyit a "minőség"-ről

tittadili
2008. április 24. 09:19
Ez a bevezetö szöveg, szó szerint igaz. Mikor kellett az autóextra boltosnak a spoiler, akkor mindíg tegnapra kellett, hogy el tudja adni. Mikor mondtam, hogy van egy, vegye már át, akkor nem kellett, mert nem volt rá perpill vevö. Csak akkor jó 30-ért a lökös, ha ott áll a vevö 60-ért rá. Egyik kezével elveszi, a másikkal odaadja, a 30-at meg zsebreteszi...
mtm és társai..stb.. jó de amíg nem töröd le az autót.. vagy... nem adod el a..addig jó lesz neekd.. nem fog lejönni eldeformálódni stb

Nem erről beszéltem !! Ne egyéni érdekek vagy vélemények döntsenek ! Természetesen ez is fontos, de "szakmai zsűri "-re gondoltam ! Milyen referenciák vannak , mióta dogozik a szakmában, mennyire megbízható ...stb. Ismerek olyan kb. fél éve "műanyagozó" "sufnist ", aki úgy hirdeti magát, hogy mindenre -mindent meg tud csinálni ... RÖHELY !!!! 

Hát igen a rieger. A fritzeknél nem is forgalmazhatsz olyan cuccot ami nem rendelkezik tüv bizonylattal. Az irmscher, snitzer stb. mind ilyenek és szinte aranyáron kaphatóak.

műszálaszok lehet hogy vannak, de aki olyan minőséget produkál üvegszálból carbonból mint a német, olyat nem találsz nálunk... az XXL tuning volt az egyetlen, de úgytudom már nemerőlteti, drágálták... nálunk is lenne igény a minőségre de senki nem fizeti meg, inkább taknyolnak...
remélem hamar kötelezővé teszik a TÜV-ös cuccokat, és a sok sufnis éhendöglik...
remélem hamar kötelezővé teszik a TÜV-ös cuccokat, és a sok sufnis éhendöglik...

Bemész a boombaastikba és vehetsz mindenféle "gagyit", de találsz náluk igényesebb dolgot is, persze azt már borsosabb áron. Aki "tesco" tunningot akar az meg elrohan a Homasitába és jól bevásárol.
Nemrég vetten 2 db siliconcsövet, "simota" gyártmányúak. Nos aki beszerzi ezeket elmondta, hogy a samco a silicon-hoses és a simota csövek anyagaiban NINCS semmi különbség, csak a nevet fizeted meg, minőségre ugyanabból az anyagból és ugyanazon a gyártósoron készülnek, csak a más a matricázásuk...
Voltam az autosunnál katalógusban nézegettem a cuccokat. Ők hollandiából szerzik be a felszereléseket és ott dobtam egy hátast, mert pl: egy 90 fokos samco 60/60 mm-s átmérővel 120 mm-s hosszúsággal 3-5 euró között mozog!

Te meg megveszed 15.000-25.000 Ft-ért...

EZ
a saját autója!
a saját autója!
carelli? vásároltam tőle...a fényező 1 hétig küzdött egy elemmel, mire egyenes lett...tovább nem folytatom...
Az a baj hogy mindenki SAJAT maga szeretne olyan dolgokat megcsinalni amirol csak hallott illetve olvasot....
ne hogy inkabb kidobjon pár ezerrel tobbet ....csak ha meg elrontja Több kárt csinál mint Hasznot....
és Már pénzügylileg ott van hogy egy SZAKÉRTŐ olcsabban megcsinltá volna neki........
ne hogy inkabb kidobjon pár ezerrel tobbet ....csak ha meg elrontja Több kárt csinál mint Hasznot....
és Már pénzügylileg ott van hogy egy SZAKÉRTŐ olcsabban megcsinltá volna neki........
vagy nézd meg ezt a srácot... ISMERITEK??? olyan munkája van..hogy mikor élőben láttam a bokámat lefostam!!! Ez igen ez minnőség.. jaaa..és hazai! 

tittadili
2008. április 24. 09:06
"Müszálból" a kínaiak csinálnak ruhákat...

khm..az RIEGER..másrészt azok a cuccok nem üvegszálas műanyagból vannak, műbizonylatuk is van, odakint a munkaerő is drágább...számold már ezt kicsit össze

jogos... én is ismerek olyan műszálast aki nagyon jól dolgozik.. ott van például a carelli.. nagyon jó minőséget csinál..ja.. és persze megkéri az árát... ennyi.. a minőséget meg kell fizetned! 

Az a nagy probléma , hogy a sok hozzánemértő "sufnis" miatt alakult ki ez a kép !!
Igenis itthon is vannak korrekt áron dolgozó műszálasok !! Kellene végre egy hozzáértő csapat aki kizárja a "jóskapistákat" !!!

figy... okés.. de ha adott autóra a cvilág bármely pontján ennyibe kerül..a kkor hogy a bánatba vegyem olcsóbban? Vagy egy minőségi autóra rakjak egy herbányolt szart?
"DEFURCSA vagy"

"DEFURCSA vagy"

Ez mondjuk biztos függ attól is, hogy melyik nemzetről beszélünk
én nézegetem a külföldi és belföldi dolgokat, külföldön a dolgok 70-80% a drágább mint itthon, van amit érdemes külföldröl behozni, de van ami pl 5x drágább...
főleg ha belegondolok hogy külföldön érdemes lepapirozni az autót is különben a rendőr a botjára szúr és a helyszinen lelő
főleg ha belegondolok hogy külföldön érdemes lepapirozni az autót is különben a rendőr a botjára szúr és a helyszinen lelő
A másik az autótuning cuccokat árusító cégek.
Megveszik a cuccot az Ebay-ről mondjuk 50 Eur + utalási díj + szállítási díjért.
Itthon pedíg 40-50e Ft-ért árulja. Az a baj az itthoni cégekkel beleértva az autókereskedőket is, hogy a kis haszon az nem haszon. Mindenki sokat akar kaszálni gyorsan. Abba nem gondolnak bele, hogy ha olcsóbban árusítana akkor valószínüleg többet tudna eladni és több haszna lenne belőle, minsem hogy egyes cuccok hónapokig fetreng a raktárban.
Megveszik a cuccot az Ebay-ről mondjuk 50 Eur + utalási díj + szállítási díjért.
Itthon pedíg 40-50e Ft-ért árulja. Az a baj az itthoni cégekkel beleértva az autókereskedőket is, hogy a kis haszon az nem haszon. Mindenki sokat akar kaszálni gyorsan. Abba nem gondolnak bele, hogy ha olcsóbban árusítana akkor valószínüleg többet tudna eladni és több haszna lenne belőle, minsem hogy egyes cuccok hónapokig fetreng a raktárban.
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!