Speciális fényszóró - izzók

Témakör: Tuning
aktuális téma
Speciális fényszóró - izzók

Aki már kísérletezett ilyennel, írja ide a véleményét. De addig is, gyorsan kezdem én: vettem egy Tungsram superblue égőpárost. Ránézésre kicsit szivárványos a külseje, talán még mintha meg is lenne repedezve a gőzölés rajta. Na, betettem, és pontosan ugyan olyan, mint a 300 forintos egyszerű H1-es izzó. Ilyet tehát NE! Üdv, Adam

Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
16 17 18 19 20 21 22 23
Insane
2004. november 07. 17:39
Én egy "Lampa nevű világmárkát"
próbáltam ki. A Blue-Xe 100/90es izzójukat. A fénye tényleg szép kékes fehér, csak az a baj, vele, hogy nem normális a "vetítési képe".
Ezért akármilyen fényszóró állásban vakított.
Na meg 1év alatt szétégette a lámpáimat.
Szóval tényleg óvatosan kell bánni a sok wattal.
BuXY
2004. november 07. 16:02
Sziasztok!
Én is elég sokat kipróbáltam, a legtött "xenon gázzal töltött" kütyű eleinte szép, mikor berakom, .. "azta, fasza, ... " aztán meg szépen elkéktelenedik! Akkor látszim, a különbség a uj és a használt között, mikor váltogatot a refit és tompítottat...
Hátrányuk meg főleg az, hogy este, esőbe semmit sem látni velük ...
Szóval én is azt mondom, Osram Silverstar, vagy télre akik cserélgeti, mint pl én, az nyárra Silverstar, télre(őszre) Osram all season ...(sárgás) igy ezekkel szerintem jól lehet látni, nem is vakítanak, ha rendesen be van állítva a lámpa, és letekerik ha terhelve van a kocsi 6-8 krumpliszsákkal ...
100 meg 80 és 2000 Wattos izókkal meg nem árt vigyázni, a legtöbbnek alig van több fényereje, mint a hagyományos társaiknak, és szétég a foncsor, meg a csoki, amit rádugsz... főleg a mai műanyag lámpák hajlamosak olvadásra ...
tapasztalat, szerencsére nem saját ...
Régi ruszki, DRR Ruhla üveg+fém lámpákba lehet rakni mozdonyreflektor izzókat ...
Nekem röviden ennyi a tapasztalatom ...
Sziasztok!
adamh
2004. november 07. 14:36
Uhh.... köszi Wizard, ez nagyon tanulságos volt ! :)
Persze ha fetesszük, hogy tényleg azonos beállítások mellett készült. De tegyük fel, tényleg.
Amúgy egy picit én is világosabbnak látom az új izzót, ami szeintem már annak is betudható, hogy új, és nincs össze-vissza égve-torzulva az izzószál.
CaLiDoR
2004. november 07. 13:14
ez érdekes wizard, nekem is pont ugyanaz az izzom van elvileg amit te vettél viszont én megvagyok vele elégedve. sokkal jobb lett mint a régi.

ez két dolgot jelenthet 1 nem értem
2 mar az elozo egod is kurva fasza volt:)
WiZARD
2004. november 07. 12:08
a nagy képhez a linket elkúrtam.

Nagy kép
WiZARD
2004. november 07. 12:07
én pénteken vettem Osram H7 Silverstar izzókat ("+50%"), mert gondoltam jó lenne este kicsit nagyobb fényerő.

betettem, szinte semmi látható javulás. illetve azt a minimálisat amit látok azt is csak az 5400 forintnak köszönhető, amiért látni akarom...

este állvánnyal, kertben, egyforma manuális beállításokkal lefotóztam, hogy mi a difi egy "sima" és az osram silverstar izzó között.
4 kép van: 2 db osram, 2 db sima, bal/jobb - jobb/bal osram/sima...

találjátok ki melyik-melyik...
imho valós 50%, de akár valós 25% fényerő növekedésnél is elég könnyű lenne megkülönböztetni az izzókat. de itt nem az...

http://wizard.beats.hu/osram50.jpgA kép nagyban

photoshopolt kép, hogy jobban látszódjon a difi:
Jaky
2004. november 06. 00:54
a garancia a törvény szerint minden kicserélt darabnál előlről indul...ismétlem a törvény szerint...én már minden garis ögyintézéshez PTK-val a zsebemben járok
ScoobyDoo
2004. november 06. 00:47
megjegyzem a lurdyban tudod milyen csöveket árultak boombastikban ? :) OPTX et
ScoobyDoo
2004. november 06. 00:39
Sztem akinek van esze az OPTX et választaná, mert tényleg egy jo kis márka, mármint bizti a legminöségibb.
De akinek nincs 70 rongya neonra...
Én anno leveleztem optx el, amikor még nem voltak alvázneonjai, hogy mikorra várhato, stb... akkor még 45 öt mondott :( de igy amikro árlista felkerült
pedig tényleg fasza cuccok

Mindegy meloért cserébe kaptam egy EUFAB neonszettet, aztán ez is világit (egyenlöre elég giccsesen a MÉG szériához közel állo kocsimon)
Scream
2004. november 06. 00:33
StreetGlow-val csak egy baj van, mégpedig, hogy qrva drága itt Mo.-n.

Nem vágom, hogy miért lehet az amerikai e-bay-en 11ezerért komplett LiteGlow Undercar Neon Set-et venni újonnan, de StreetGlow sem kerül pár ezerrel többe. Itthon meg 65ezer egy StreetGlow ala OPTX?

Miért ilyen drága? Túl nagy a haszonkulcs?
stifi|SR
2004. november 05. 21:48
ezek a kékes izzók jók, de egyből 2 párat kell venni, mert az egyik mindig a cserére vár... meg aztán a faszom cserélgeti havonta, így is szenvedés hozzáférni, a legutolsó izzócsere közben pedig még egy pók is beköltözött a fényszórómba
megsült, de legalább csinált pókhálót :D

szóval ennek nem vagyok a híve, így nem is vettem ilyet.. viszont vettem tungsram megalight-ot, 50% emelt fényerővel, állítólag... szép fehér fénye van, és szépen világít! érezhető a különbség! ha koszos az autó akkor is látok végre vele
OPTX
2004. november 05. 20:23
Scream
2004. november 05. 20:15
www.autohifi.hu -nál is lehet pyle álxenon izzót venni 1600és 2400 között. Tök jó meg minden. 1 év gari van rá és korrektül kicserélik. Na ebből gondolom már kiderült nektek, hogy volt gondom vele. Első izzó birta kb 1,5 hónapig, majd csere az birta 1 hétig, majd visszavittem és szerencsémre nem volt raktáron nekik másik (már amikor kiégett tervezgettem hogy visszakérem a pénzem), ekkor a gondolatom bejött, mert ilyenkor jógom van visszakérni a pénzem, hát én ezt meg is tettem 1600 forint vándorolt vissza a zsebembe.

Mondjuk aki képes arra hogy havonta visszavigye az izzókat annak ajánlom, mert egyébként nagyon jó fényük van!
Tázsi
2004. november 05. 19:32
Én a homasitába(kövezzetek meg) vettem 100/90-est...asszem...az előzőnél messzebre visz a fénye, szebb is lett a szine. ugyhogy nekem abszolut bejött!...ja...és ha jol emlékszek 1600 ft akét db...
OPTX
2004. november 05. 19:22

Boombastic.

Én már csak úgy hívom meg egy két tuningos bolt hogy vásáros.
Komolyan mit nem ad el.
Szerintem felad hírdetéseket hogy gagyi olcsó cuccokat felvásárolok.

NA haggyuk. Azok az izzók a kedvenceim.
Aranyozott foglalat és 100db-ból 90 kiég kurva hamar.
Áh komolyan vicc.
Ugyanez a helyzet a Dietz- neonokkal is.

Mondom ha hozok izzókat akkor majd leteszteljük hogy milyen ezekkel szemben.
Egy OPTX- 20"-os beltéri !!neont már beteszteltünk.
Kűltéren égetem egy és fél éve !!
Nagynyomásuval mosom!!
És még most is nagyobb fénye van mint egy 60cm-es Noname-nek.
Szerintem az a jó minnél jobban látok ÉN.
HA jól be van állítva akkor nem zavar senkit.
Akit meg zavar meg a neon is zavarja az egy balek, be kéne vonni a jogsiát.
Tegnap láttam egy rendőr Astrát kékes fényű izzóval!! meg egy ködlámpával amit kékkel befestettek és az villogott rajta.
Nekik mindent szabad.
ZED
2004. november 05. 18:24
Senki ne vegyen!Senki ne vegyen Boombastikban , meg ilyen helyeken kapható xenongázzal töltött izzót, 5990 ft ért. Nem mondom hogy rossz. Elvileg 5 év garit adtak rá. Nah most kb 3-4 hónaponta kiég, ami nem gáz mert garis.Anno a dobozán rajta volt hogy 5 év garival, most mikor nekem kicserélték olyat adtak amin 1 év gari van, és az idö ugye ketyeg. Mondom visszamegyek és kicserélem, mivel megint kiégett.Hát nem tudott adni nekem a pasi H7 es ben. Ugyhogy úgy érzem marad a jó bevált Tungsram. Vagy valami kékes izzót nézek majd.
Roboy
2004. november 05. 17:19
én is vettem "xenonblue" ("not for use in Europe") izzót 80W-os, H1-es, a tompítottba, de nem találtam találtam elég kékesfehérnek, majd 2800 -ért 55W-os Bosch izzót. A bekakilás, hogy a Bosch izzó az 55W-tal ugyanazt a fényt adja, mint a 80W-os (jobbra/balra berakva).

A reflektorban H1-es van, de nem tudom mekkora lehet, mert kiszedni nem tudom. Tartaléknak a boltban 100W-os adtak.
Szemi
2004. november 04. 05:12
Miért ne lenne normális?
Én ugytudom, hogy a 2000 év körüli Accordokban is így van. + talán a a B II Vectráknál is.
100
2004. november 03. 20:00
Nekem nem tűnt fel, hogy szétvágna bármit is, foncsort nem féltem, és relézve van a kapcsoló is. Kábelek meg birják :) Nekem még senki nem jelzett, hogy nagyon vakitanám, bár mikor chicken rajta felejtette véletlenül a refit, 1ből mindenki villogott mint a stroboszkóp :D Szóval a tompitott nem vakit, ha jól van beállitva.
ChPh
2004. november 03. 19:41
Irtózok az ilyentől. Én ugyanezt tettem egy buznyák aki vagy fél órát jött mögöttem csúcsfénnyel, megelőzöt, rápakoltam a refit, anyjával szórakozzon...

$£ß£$$ß#&#@½¨¸az ilyenbe... vagy állítassa be rendesen a lámpáit...
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
16 17 18 19 20 21 22 23
Összesen 448 találat 23 oldalon