Üdv,
Egy kis kupaktanácsot szeretnék a téligumikról. Melyik a jó. A vékonyabb virsli gumi, vagy normál szélességű? Megéri a márkásabb, vagy el tudok járni normálisan az olcsóbbakkal is? A drágább miért jobb? Megfizetjük a nevét??? Mintázat mind1?
Csak mert téligumi vásárlás előtt állok és nem tudom eldönteni, hogy adjak többet a nevesebb gumiért, vagy elég az olcsóbb is télire. Jah meg persze gondolkodtam használt téligumiban is.
jó oké, én nem vitatkozok. de ha mindig előre tetted fel a télit, akkor honnan tudod, hogy ha hátul lenne, akkor az nem lenne jó, vagy esetleg jobb?
de én ezt csak olvastam, nálam jobban hozzáértők írták, ennyi.
ha bárki cserél csak a 4db-ot együtt érdemes. A minőségnél meg csak megkell nézni az aktuális adac tesztett (ami minden évben van most közölte az autobild és az autósélet is és ennek megfelelően ellehet dönteni h ár/érték v egyébb jellemzők alpján kinek mi éri meg a legjobban.
bocs,szerintem hülyeség,én világéletemben elsőkerékhajtással autóztam,mindig az elején volt téli gumi,ugyanis azt kormányzod,hajtod,fékezed,és ha a háta elúszik,az elejével össze tudod szedni elméletileg,de ha nyári gumival elmegy az eleje akkor annyi
jahh amúgy halottam olyat hogy 4.2v8 quattro audi előre hátra másmás mintájú gumit raktak fel és valamit szétvágott a futóműben... 300 le föklött már ennyit számít még a minta is...
165/65 vagy 175/60 14 be a vastagabb sokszor hártányt jelenthet itt nálunk fent a hegyekben. Sopkszor a profik, mint pl Turi is feljön este télen és öks is ezt ajánlják.)
nekem is új volt, de elsőkerekesnél SEM a hajtott kerékre kell, mert télen talán takarítják az utakat, el tudsz rajta indulni úgy is, ha nyári gumi van elől, viszont ha csúszik a hátulja, akkor azt nem fogod összeszedni az első keréken lévő téli gumival, ezért kell hátulra rakni, ha csak kettőt vettél. az talán még időben megfogja. ezt csomó helyen olvastam már és végiggondolva, talán van benne valami. persze sokan biztos nem merik ezt bevállalni, mert régen mást hallottak
Hi látom a témát, csak azt tom mondani, inkább kicsit drábább gumit, mint az árokpart!! én a trabimon is forgásirányos gmit használok (semperit) mert azért van jelentősége, de én a bükkbe is autókázom télen és ott sokat számit a gumi.
Faternak tavaly Matadorokat tettünk a 4t wartburgra, sokat jelent azért, stabilabb lett mint volt a kicsit kopott nem forgásirányossal!
Ja és nyugodtan előzgettem a sok pancsert, aki elölre tescos olcsó gumit vett, hátul, meg a nyári!! csak sokaltak ki a kanyarokba.
A "drága" nem mindig drága, úgy ahogy az olcsó sem mindig az olcsobb, ezt megtanultam saját káromon! ahol eddig fosta a gumi miatt télen , igy a jobb gumival már nem kell, ja és kb 10-20centis friss hóban sem volt gond, de mindig ott a hólánc, ki tudja!!
persze komoly forgásirányos gumiknál a minta is lehet asszimetrikus meg stb és azért ennek sok jelentősége van, haver micheklineket használ, sokszor már nyáron megveszi, de a V6 2,0 M.Galantot ki lehet autózni velük!