Turbónyomásmérő műszer
aktuális téma

Sziasztok!
Rendeltem egy ilyen műszert, minden hozzávalót megkaptam. A kérdés az, hogy tudtok-e ajánlani embert, aki bekötné, vagy ha nem akkor tudnátok-e abban segíteni, hogy is kell?
Ezt a vékony vákumcsőre kell rákötni? Leírás mintha azt írná. Ezek szerint a vákumcsőbe nyomás is van a "vákumon" kívül? Ezt nem tudtam...
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
K03-as, mint a kisebb TT-ben.
Mennyit pörög az autó és milyen turbó van a Leonban? 6000-ig simán kellene adja a 0.8-t szerintem még egy T25-tel is. Ugye nem a boost spikeról beszélsz? (hirtelen felugrik magasabb nyomásra és utána áll be a beállítottra).
Hát más választásom nincs!
De 0 helyett mindig -0,1et mutat most már.
Valamelyikőtöknek van valami grafikonja, hogy változik a töltőnyomás ennél a mocinál? Mert ugye a max (0,8-at) csak alapcsony fordulaton adja, utána folyamatosan csökken.
De 0 helyett mindig -0,1et mutat most már.
Valamelyikőtöknek van valami grafikonja, hogy változik a töltőnyomás ennél a mocinál? Mert ugye a max (0,8-at) csak alapcsony fordulaton adja, utána folyamatosan csökken.
Lehet, hogy úgy vannak tervezve, hogy az alsó és a felső tartományban pontosabbak legyenek, de valahol tévedni kell(hogyha azt akarjuk, hogy olcsó is legyen), és akor legyen ez a közepe.
Olcsó műszer ez van, törődj bele.
Ha állítasz is vhogy rajta (számlap elforgatátásán kívül mást nem tudok elképzelni), lehet más értékhatár között fog tévedni.
Nekem pl. vákuumban pontos, 0.5bárig 0.1-del kevesebbet mutat fél bár felett viszont újra pontos 1bárig, felette 0.05-tel kevesebbet mutat.
És ahogy AVE is említette a turbó kompresszorán és szívosoron mért vákuum eltérhet. Én nem foglalkoznék vele, viszonyításhoz (változtatásnál) tökéletes.
Ha állítasz is vhogy rajta (számlap elforgatátásán kívül mást nem tudok elképzelni), lehet más értékhatár között fog tévedni.
Nekem pl. vákuumban pontos, 0.5bárig 0.1-del kevesebbet mutat fél bár felett viszont újra pontos 1bárig, felette 0.05-tel kevesebbet mutat.
És ahogy AVE is említette a turbó kompresszorán és szívosoron mért vákuum eltérhet. Én nem foglalkoznék vele, viszonyításhoz (változtatásnál) tökéletes.
Hát csak miért pont lefele csal... 

Bekötés béta verzió (A oszlopra lesz majd felrakva):
Ok, kipróbálom!
Ja értem köszi!
Nem figyeltem, hogy milyen autóról van szó, de egyszerűen csak ennyit kell tenned:
50-60km/óránál padlózd a gépet ötödikben.
Tudnillik a turbónyomás a legnagyobb terhelésnél fog felépülni rendesen. Akkor se lepődj meg, ha a max. nyomás után szinte rögtön alább fog esni, ez így normális.
50-60km/óránál padlózd a gépet ötödikben.
Tudnillik a turbónyomás a legnagyobb terhelésnél fog felépülni rendesen. Akkor se lepődj meg, ha a max. nyomás után szinte rögtön alább fog esni, ez így normális.
Ezek altalaban nem szerelheto muszerek.
Ennyiert meg 0.1 bar pontatlansag belefer.
Ennyiert meg 0.1 bar pontatlansag belefer.
Hat az orat erdemes lenne kalibralni mielott szetszeded a motort. :)
Szoval egy pontos manometerrel osszemerni.
Raadasul a 0.8 bar toltonyomas az ha gyari adat, az lehet, hogy a turbo utan kozvetlenul merendo, nem fojtoszelep utan. (ahol ugye vakum is van)
Intercooleren 0.1 bar siman eshet, esetleg tobb is, csovezesen is lehet nemi veszteseg.
A weben levo foton pl. a mutato normal legkori nyomasnal nem 0-n all.
( http://www.wildanger-digital.de/ebay/gauges/gauge-3.jpg )
Szoval egy pontos manometerrel osszemerni.
Raadasul a 0.8 bar toltonyomas az ha gyari adat, az lehet, hogy a turbo utan kozvetlenul merendo, nem fojtoszelep utan. (ahol ugye vakum is van)
Intercooleren 0.1 bar siman eshet, esetleg tobb is, csovezesen is lehet nemi veszteseg.
A weben levo foton pl. a mutato normal legkori nyomasnal nem 0-n all.
( http://www.wildanger-digital.de/ebay/gauges/gauge-3.jpg )
Na, lassan azért kezd összeállni a dolog. Ma megteszteltem a kocsit rendesen országúton, hazavittem csajomat a szomszédos városba. Kezébeadtam a műszert, és mondtam loggoljon! :))
0,65-re felment 4. fokozatba és 0,6-ra 5.be. Viszont az is bebizonyosodott, hogy a 0 nem 0 a műszeremnek, hanem lentebbről indul (sőt alapban se nullán áll meg) hanem -0,1-0,15. Ha azt hozzáveszem, akkor ott vagyok a 0,8-nál.
A kérdésem az, hogy szerinted tudok-e kalibrálni valamit ezen a műszeren? Mert ha arrébb tudnám tenni a mutatót, akkor pontosan mutatna. (arra is érzékeny, ha oldara van fordítva és nekem eddig úgy volt lerakva, sajnos nem egy 100% minőségű
)
0,65-re felment 4. fokozatba és 0,6-ra 5.be. Viszont az is bebizonyosodott, hogy a 0 nem 0 a műszeremnek, hanem lentebbről indul (sőt alapban se nullán áll meg) hanem -0,1-0,15. Ha azt hozzáveszem, akkor ott vagyok a 0,8-nál.
A kérdésem az, hogy szerinted tudok-e kalibrálni valamit ezen a műszeren? Mert ha arrébb tudnám tenni a mutatót, akkor pontosan mutatna. (arra is érzékeny, ha oldara van fordítva és nekem eddig úgy volt lerakva, sajnos nem egy 100% minőségű

Csepeli padon tudnak pontos légnyomást loggolni.
De a nyomáson Te is állíthatsz, azért van az actuator, fogod, leveszed a wastegateről, csavarsz rajta egyet, visszateszed és megnézed mennyit változott a töltőnyomás. Ha befelé csavarod emelsz, ha kifelé csökkentesz. Csak óvatosan vele!
Persze nálad nehezebb hozzáférni a turbóhoz, látom a tűzfal felé néz a leömlőd.
De a nyomáson Te is állíthatsz, azért van az actuator, fogod, leveszed a wastegateről, csavarsz rajta egyet, visszateszed és megnézed mennyit változott a töltőnyomás. Ha befelé csavarod emelsz, ha kifelé csökkentesz. Csak óvatosan vele!
Persze nálad nehezebb hozzáférni a turbóhoz, látom a tűzfal felé néz a leömlőd.
Kösz az oldalt.
0.4 a max, a fölé nem tudtam egyik fokozatba se nyomni...elég elkeserítő, főleg ha azt nézzük, 0.8 a gyárim...
Persze ez még mindig nem jelenti azt, hogy a kocsival gond lenne. Hogy lehetne megtudni/mérni ténylegesen a verdát?
0.4 a max, a fölé nem tudtam egyik fokozatba se nyomni...elég elkeserítő, főleg ha azt nézzük, 0.8 a gyárim...

Persze ez még mindig nem jelenti azt, hogy a kocsival gond lenne. Hogy lehetne megtudni/mérni ténylegesen a verdát?
Amint elolvasod ,és értelmezed az emailem várom válaszod üdv.tom

Még nem, mert az a munkahelyi mailem !! Most meg itthonról írtam !!
2.8vr6 téged kereslek irtam neked emailt megkaptad?A coolerral kapcsolatban
Ezt onnan tudom, hogy a gyári T elosztóm eltörött, és miután kicseréltem, rezgett mint az ébresztööóra !!
Kell az óra elé egy nagyon pici átmérööjüü szükítöö, hogy a levegöö remegését csillapítsa !! Egyébként az órához szokták adni, vagy a "T" elosztó van leszükítve !!
Ez a fórum átmenetileg lezárásra került!