Cikk: Hol kötelező a téligumi?

Témakör: Címlapon
aktuális téma
Hol kötelező a téligumi?

A külföldi utazások előtt érdemes utánanézni, hogy a cél- és tranzit országokban milyen szabályok vonatkoznak a téligumihasználatra. Bővebben

Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
1 2 3 4
gejza
2013. december 10. 17:19
Egy velem megtörtént esetet megosztanék veletek én is ilyen gumis mizériáról. Van több éve külön felnin téli és nyári garnitúra csak egy max óra és kész vagyok a saját udvaron belül is, de úgy voltam vele, hogy elég cserélni majd ha esik a hó! Egyszer mentünk Pólusba pest déli részéről verőfényes kellemes napos idő volt induláskor, bent voltunk egy max másfél órát és leszakadt 20 cm hó, téli gumi meg otthon vért izzadtam majdnem mire hazaértem körben az M0-on 40km/h val. Erről azóta az a véleményem, hogy ! Azóta ha mondja a hideget már ugranak is a téli kerekek az autóra!!!
Vectra555
2013. december 10. 16:17
Nem, mert az gazdasági bűncselekmény.

Viszont az 1988. évi I. tv. értelmében már más a leányzó fekvése.
szeda
2013. december 10. 16:11
Szerintem ezt értik felkészülés alatt. 5mmes porhónál teljes pályazár minden irányba és tavaszal büszkén mondhatják h.nem volt fennakadás és baleset a pályákon.
szeda
2013. december 10. 16:07
Sajnos ebben igazad van mi itt akármennyire vitázhatunk erről, ez nem jut el a tudatlanjához h. mi miért jó. Az öv miért a gumi miért a lámpabeállitás és még lehetne sorolni. Akár mennyire lesz kötelező, "versenyzők" mindig lesznek. Azt nem értem h, az miért jó mikor az övet áthúzák magukmögött h.ne sipoljon? Nem egyszerűbb rendeltetésszerüen használni? A gumira mit fognak kitalálni?
Nevemsincs
2013. december 10. 16:07
gondolkodom minden éven, hogy megkérdezek egy ügyvédet, hogy ilyenre nem érvényes e a hűtlen kezelés jogi fogalma...
Nevemsincs
2013. december 10. 16:05
és most sem hullanak fejek a közútkezelőnél...
Vectra555
2013. december 10. 15:56
Be kell vezetni kötelező jelleggel, mint Ausztriában, és kitolni érte egy 100-150 ezres bírságot, ha nincs. Sokan meggondolnák, hogy elindulnak e otthonról nyári, vagy téli gumival az ellentétes évszakban.
vik011
2013. december 10. 15:49
Viszont pl. szánalom és egyszerűen vicc volt a hétvégi M1-lezárás.
Esett 5 cm hó, és lezárták a pályát!
Elkezdték engedni a népet, nem értették mi van, mert félig szárz pályán tudtak autózni.
Letakarítani kell, nem lezárni! Ez nem egy nyolcadrangú út, hanem az M1...
vik011
2013. december 10. 15:47
Hülyeség ellen nincs orvosság - akkor is el fog indulni a sok nyárigumis okoska, ha lefagy, esik a hó és tilos. Ő akkor is menni fog!
vik011
2013. december 10. 15:46
Sajnos nekem is van saját tapasztalatom.
Pl. az öv eltörte a bal kulccsontomat, amikor belémrongyoltak olyan 90-nel...
Ha nincs bekötve, most nem biztos, hogy írkálnék...
Bajzát2
2013. december 10. 14:19
ez nem is hülyeség
Bajzát2
2013. december 10. 14:14
Magyarországon is kötelező lesz?
szeda
2013. december 10. 14:06
Olyat még nem hallottam h. több kmees dugó van az m3on mert nemkötötték be az övet.. Olyat sajnos egyre többet h elakadt mert felnin megy.
szeda
2013. december 10. 14:04
Még mindig nem értitek h. csak 1 példa volt!! Mondhattam volna bármit az öv helyett amiért jobban harapnak mint a téligumiért. Hát pont ez jutott az eszembe.Neharagudj! Nem kell megvédenetek elöttem mert én is mindig használom. Napi többszáz kmen. Nekem vannak saját tapasztalataim. Nem csak a kolegáimnak. Látom h. ilyen időjárás mellett ki h, vezet + 3cmes hóban h. balfaszkodnak a nyárigumisok. Az a baj h, egyből a legrosszabra gondoltok. Szerencsére több az olyan baj amikor mindegy az övhasználat. Értem ezalatt azt h. elakadt, árokbacsúszott megpördűlt stb. És nem a száguldozás miatt csak anem megfelelő gumiválasztás miatt.
vik011
2013. december 10. 13:25
Szerencsére!
vik011
2013. december 10. 13:23
Szintén kolléga:
3 éve belement oldalról egy autóba olyan 30-40-nel, mert az nem adta meg neki a jobbkéz szabályt, tehát nem a kolléga volt a hibás.
Viszont a másik autóban sem a gyerek se anyuka nem volt bekötve.

Kolléga a mai napig ideges, amikor egy jobbos utcába behajt, mert látta, ahogy a gyerek ide-oda csapódik az autóban, és anyuka is az anyósülés elől mászik elő...

Ha be vannak kötve, semmi gond, így mindkettő súlyos sérüléseket szenvedett. NEm kollégámat hozták ki hibásnak, de a mai napig nem heverte ki, mert azt hitte "megölte" a gyereket az autóban (és kolléga nap mint nap vezet, mert kell a munkájához)!

És ha a kollégám a hibás, mondjuk elnézte a táblát, akkor most vagy nincs munkája (mert elveszik a jogsiját), vagy felfüggesztettet kap, vagy leültetik. Pl.
vik011
2013. december 10. 13:18
Szerintem nem én hoztam szóba a biztonsági ügyet, emlékszel még?
"Pont ezért kellene sokkal inkább a gumi miatt büntetni,mint az öv miatt."
"Persze hogy az, de annak hiányával csak magadnak árthatsz. A gumi hiányával családokat lehet tönkretenni így v. úgy."

Egyébként igen, ügyes vagyok, anyukám is mindig mondja!
Nevemsincs
2013. december 10. 13:06
Te írtad: "Pont ezért kellene sokkal inkább a gumi miatt büntetni,mint az öv miatt."

mindkettő hiánya miatt kell(ene) büntetni...
Freddie
2013. december 10. 13:05
Nemrég néztem '70-es évekbeli retro oktató filmet a téli vezetésről A legtöbb dolog benne mind a mai napig változatlanul igaz (a modern autó sem változtatja meg a fizikát...)
Az egyik legelső mondat nagyon megtetszett: " a legtöbbet az késik, aki oda sem ér! " Jó lenne mindenkinek észben tartani
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
1 2 3 4
Összesen 63 találat 4 oldalon