Cikk: Hol kötelező a téligumi?
aktuális téma

A külföldi utazások előtt érdemes utánanézni, hogy a cél- és tranzit országokban milyen szabályok vonatkoznak a téligumihasználatra. Bővebben
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
Na igen, szakértő legyen a talpán, aki megmondja, hogy övvel milyen sérülése lett volna, de nem minden esetben lehetetlen.
Helyes-Helyes!
Mindenki cselekedjen így,és egészben érjen haza!
Mindenki cselekedjen így,és egészben érjen haza!

ezzel teljesen egyetértek !
A legjobb az, ha be sem következik a baj
Pontosan, amiket felsoroltál, nagyon fontosak: megfelelő világítás, gumik, fékek, rendben lévő futómű, ABLAKTÖRLŐ, PÁRAMENTESÍTÉS BELÜL! Ezek mind nagyon fontosak és segítenek megelőzni.
De persze azon felül, hogy ez nekem mindig rendben van, az első dolgom, hogy bekötöm az övet

A legjobb az, ha be sem következik a baj

De persze azon felül, hogy ez nekem mindig rendben van, az első dolgom, hogy bekötöm az övet

Hát akkor te ne tegyél fel téligumit csak kösd be magad. Én egy szóval nem állítottam h. nem kell öv! Nagyon fontos az is. Leginkább ha már baj van. De biztos te is hallottál már a megelőzésről?! A téligumi pl. az! Télre, való felkészítés is az, világítás, műszaki stb. Ezekkel minimalizálhatod a bajt. Az öv már csak a bekövetkezett bajban véd(Vagy nem). Ezért gondolom hogy 1 kicsit csak fontossabb a megelőzés(pl. téligumi) Nem?
Megmondom őszintén erre nem is gondoltam, pedig én is a biztonsági öv mellett kardoskodok mindig.

Ügyes vagy de most nem a téligumiról van szó? A biztonsági övet csak példának hoztam fel. Sajnos nálunk mindig mindenre jobban figyelnek mint amire kellene. Szerintem innen indul a történet h, 1 vki beül az autóba és nem köti be magát akkor csak magát veszéjeztetheti ha nem tesz fel téligumit akkor magát és másokat is.Ez az alap, és innen még lehetne ragozni amit te írtál meg még tovább is a szélsőséges esetekig. Egyébbként a te esetedben mindig téged hoznak ki hibásnak a követési távolság nem betartása miatt.

Mindenhol ahol tartósan 3-4fok alatt van a hajnali hőmérséklet....
arról nem is beszélve, hogy ha balesetet okozol, és elpatkolsz, még az is a Te lelkeden fog száradni, hogy szerencsétlen vétlen hogy dolgozza fel a "megölésed"... 

meg plusz melót adsz a mentőknek, tűzoltóknak, orvosoknak, rosszabb esetben az orvos helyett a hullaszállítóknak...

Ez egy irtózatos nagy baromság, már bocs...
Közlekedsz szabályosan 50-nel a városban ugye. Lenézel a magnóra egy pillanatra, előtted pedig megáll a sor. Beelrongyolsz olyan 40-nel az előtted állóba, mert egy pillanatnyit tudtál még fékezni.
Ő nem volt bekötve, lefejeli a szélvédőt, és sérül a csigolyája. Akkor is te leszel a hibás, ha nem volt bekötve, és mindjárt van személyi sérülés is -> téged jobban meghurcolnak...
Közlekedsz szabályosan 50-nel a városban ugye. Lenézel a magnóra egy pillanatra, előtted pedig megáll a sor. Beelrongyolsz olyan 40-nel az előtted állóba, mert egy pillanatnyit tudtál még fékezni.
Ő nem volt bekötve, lefejeli a szélvédőt, és sérül a csigolyája. Akkor is te leszel a hibás, ha nem volt bekötve, és mindjárt van személyi sérülés is -> téged jobban meghurcolnak...
Igen, így kellene... 

Azért kezdtem ezzel h. "TÉLEN AZ UTAKON" mert egy felelősség teljes felnőtt embernek akinek fontos az autója élete esetleg egy kicsit másra is tud figyelni , annak nem azt kellene figyelnie h. kötelező v. nem. Tél van. Akárki akármit mond biztonságosabb!
Persze hogy az, de annak hiányával csak magadnak árthatsz. A gumi hiányával családokat lehet tönkretenni így v. úgy.
öv is fontos... 

ennek úgy kéne működnie, hogy kifizeti neked a kárt a biztosítója, és majd egymással lerendezik, csak itthon kevés dolog működik, ahogy kéne
Pont ezért kellene sokkal inkább a gumi miatt büntetni,mint az öv miatt.
Igen, nem véletlenül írtam...
Tavaly kollégám céges autójába belecsúsztak hátulról egy piros lámpánál, a vétkes átcsúszott a szembe sávba, és ott is nekimentek.
Semmi komolyabb sérülés, de a rendőrséget kihívták.
Rendőrségi jegyzőkönyvben szerepelt, hoyg a vétkes autóján nyári gumi volt, az út pedig enyhén havas-jeges.
Biztosító nem fizetett, mert az ügyfele nem tett meg mindent annak érdekében, hogy balesetmentesen közlekedjen.
CASCO-ra megcsináltattuk, mert céges, és mennie kell, a biztosítók közötti párviadal pedig elhúzódott 8 hónapig, végül a MABISZ fizetett.
Ha én magánszemély vagyok és nem cég, és nincs pénzem megcsináltatni az autómat több100k HUF-ért, akkor nincs autóm egy ilyen paraszt miatt!

Tavaly kollégám céges autójába belecsúsztak hátulról egy piros lámpánál, a vétkes átcsúszott a szembe sávba, és ott is nekimentek.
Semmi komolyabb sérülés, de a rendőrséget kihívták.
Rendőrségi jegyzőkönyvben szerepelt, hoyg a vétkes autóján nyári gumi volt, az út pedig enyhén havas-jeges.
Biztosító nem fizetett, mert az ügyfele nem tett meg mindent annak érdekében, hogy balesetmentesen közlekedjen.
CASCO-ra megcsináltattuk, mert céges, és mennie kell, a biztosítók közötti párviadal pedig elhúzódott 8 hónapig, végül a MABISZ fizetett.
Ha én magánszemély vagyok és nem cég, és nincs pénzem megcsináltatni az autómat több100k HUF-ért, akkor nincs autóm egy ilyen paraszt miatt!

Itt https://www.facebook.com/notes/y2000-kft/hol-k%C3%B6telez%C5%91-a-t%C3%A9ligumi/349098395110991 van még néhány ország, Y2000-es fiúk gyűjtése
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!