Felni,gumi,infó
aktuális téma

Vátóméret kalkulátor
ET kalkulátor
ET, felni és gumi kalkulátor
Gumi kalkulátor
Gumitesztek
AEZ, DOTZ, DEZENT, ENZO felni konfigurátor
AUTEC felniválasztó
BBS konfigurátor
BORBET felni konfigurátor
Rotiform config
Carlsson felni konfigurátor
FONDMETAL felniválasztó
LORINSER felni konfigurátor
OZ Racing felni konfigurátor
RONAL felnikonfigurátor
ROTA felni lista
TSW felni konfigurátor
Játékos felniválasztó
Letölthető ET kalkulátor
17-es felnik súlya köszönet érte lasi-nak!
Hirdetés, arénakuncsorgás moderálásra kerül!
Mindegyiknek megvan a saját helye.
Szájkarate: normális hangnemben... azon túl moderálás és 1 nap BAN.
ET kalkulátor
ET, felni és gumi kalkulátor
Gumi kalkulátor
Gumitesztek
AEZ, DOTZ, DEZENT, ENZO felni konfigurátor
AUTEC felniválasztó
BBS konfigurátor
BORBET felni konfigurátor
Rotiform config
Carlsson felni konfigurátor
FONDMETAL felniválasztó
LORINSER felni konfigurátor
OZ Racing felni konfigurátor
RONAL felnikonfigurátor
ROTA felni lista
TSW felni konfigurátor
Játékos felniválasztó
Letölthető ET kalkulátor
17-es felnik súlya köszönet érte lasi-nak!
Hirdetés, arénakuncsorgás moderálásra kerül!
Mindegyiknek megvan a saját helye.
Szájkarate: normális hangnemben... azon túl moderálás és 1 nap BAN.
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
Yokohamát vennék szivem szerint, de a falken ziex 912 és a vredestein sporttrac amire lenne keret és jók is. csak nem tudom melyik lenne jobb

LazloVW
2014. február 28. 15:43
anno ilyet én is csináltam...kanyarokba a legjobb a Pirelli volt (205/40 R17). Kumho -t is ajánlanám csak az hangos volt (215/40 R16 volt fent).

Hali
Fiat Bravan elfér ez a méret?
6x16-os 4x98-as et 45 (195/45 ös gumival?)
Fiat Bravan elfér ez a méret?
6x16-os 4x98-as et 45 (195/45 ös gumival?)
Szia.Házi tippem nincs sajna de mi ha olyan állapotú a felni le drotkefézzük majd perem tömítővel lekenjük.

Le kell szedni a gumit és meg kell tisztítani a felni belső peremét.
nincs valami házi tippetek arra hogy mit csináljak ha kicsit szivárog a levegő a felni meg a gumi találkozásnál??
melóba járok vele főleg, de ha megyek vsalahova akkor kanyaroknál nem birom ki hogy nem nejek tempósan, olyankor meg jó ha tapad.
Ez jóféle felni

LazloVW
2014. február 27. 08:48
Falkent nem ismerem. De Vredestein-t használok már 7 éve. De csak nyári gumiba. Minden elképzelhető körülmény között használtam és nagyon jó, én nagyon szeretem. Persze ez normál igénybevételnél.
ha valaki szeretni neki nyomni meg nagy kanyarvadász akkor inkább Pirelli vagy valami hasonló kategória (vagy mégjobb
).
ha valaki szeretni neki nyomni meg nagy kanyarvadász akkor inkább Pirelli vagy valami hasonló kategória (vagy mégjobb

Köszi, ezt nem tudtam...
akkor legalább nyugodt vagyok, hogy tényleg azt vettem, amit akartam... már csak a szélesség a kérdéses, bár az annyira úgysem számít, mert van a guminak "játéktere"...
A felni amúgy ilyen:

A felni amúgy ilyen:
Méne?
Inkább egy japán középkategóriás,mint a Vredestein ... Nekem volt többször Falkenem, kopik de tapad is....

Inkább egy japán középkategóriás,mint a Vredestein ... Nekem volt többször Falkenem, kopik de tapad is....

Vredestein vagy Falken? ez a kettő amin vacilálok. árban nincs nagy különbség. vélemény, tapasztalat?
egy kiegészítés: a peremmagasságot belülről mérd.
Egy felni szélességét úgy kell mérni, ahogy Te is mérted, csak kérdés, hogy helyes értéket olvastál-e le.
Amúgy tényleg furcsa, hogy a felnin belül a küllőkön semmilyen utalás sincs a méretre, ET-re stb.
Amúgy tényleg furcsa, hogy a felnin belül a küllőkön semmilyen utalás sincs a méretre, ET-re stb.
7x17 vagy 7,5x17 lesz az!
A 18,5 cm-nél azért vagyok gondban, mert a 18,5/2.54 = 7,28 tehát pont a 7" és 7,5" közé esik.
Egy felninél az átmérő mindig úgy számolandó, hogy a külső átmérő (cm-ben ) és levonod a peremmagasság kétszeresét (ami általában 2 cm körüli), tehát nálad 47-4=43cm, majd 43/2,54=16,92 ami 17".
A 18,5 cm-nél azért vagyok gondban, mert a 18,5/2.54 = 7,28 tehát pont a 7" és 7,5" közé esik.
Egy felninél az átmérő mindig úgy számolandó, hogy a külső átmérő (cm-ben ) és levonod a peremmagasság kétszeresét (ami általában 2 cm körüli), tehát nálad 47-4=43cm, majd 43/2,54=16,92 ami 17".
Kb. 18×8 as lesz az, de semmi írás nincs rajta?
fura
fura

Még egy kérdés:
hogyan kéne a felnim paramétereit lemérni???
Amit én mértem:
Szélesség a peremen belül: 18,5cm
Szélesség a peremmel együtt: 20,3 cm
Felni átmérő: 47cm
Akkor most erre mekkora gumedli is menne rá??? csak mert anno 17"-nak vettem őket, de eléggé úgy tűnik, hogy ez 18"-os... vagy rosszul mérem...
hogyan kéne a felnim paramétereit lemérni???
Amit én mértem:
Szélesség a peremen belül: 18,5cm
Szélesség a peremmel együtt: 20,3 cm
Felni átmérő: 47cm
Akkor most erre mekkora gumedli is menne rá??? csak mert anno 17"-nak vettem őket, de eléggé úgy tűnik, hogy ez 18"-os... vagy rosszul mérem...
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
de biztos írj majd olyan is aki esetleg mindet próbálta és van tapasztalata