Duplájára, háromszorosára nőhet az autók súlyadója, a kormány tervei szerint. Ahogy drágulna az átírás is. Arra is készülnek, hogy megadóztatják a cégtelefon is. A szóban bejelentetteken túl, más intézkedésekre is készül tehát a kormány.
„Ó, hát sok ilyen kacsa lesz még a következő napokban, úgyhogy nem kell ezzel foglalkozni” - a pénzügyminiszter ezt még csütörtökön reggel mondta arra a lapinformációra, hogy megadóztatnák a dolgozók munkáltatótól kapott bérletpénzét is. Ez nem igaz.
Igaz viszont az, hogy drágább lehet januártól kocsit tartani. A tervek szerint 20 százalékkal drágul az autók átírási illetéke. Erre mondja a kereskedő, hogy megérezhetik a forgalmon.
Több lehet a súlyadó is. Azaz már csak a nevében súlyadó, mert a kocsi kora és teljesítménye alapján kell majd az adót fizetni az ábrán látható sávok szerint. Ebből kiderül, hogy minél fiatalabb és nagyobb teljesítményű a kocsi, annál többe kerülhet.
Két példa. Egy kisebb súlyú, kisebb teljesítményű kocsi adója körülbelül 20 százalékkal lehet több, egy nagyobb teljesítményű hasonló korúé viszont a duplája lehet, vagy még annál is több.
jah.. nagycégekről csak annyit...
pl megjelenik egy multi tegyük fel 5Mrd éves adóval... pl azt mondja nem fizetek csak 4et és ok?! ha nem tetszik akkor kimegyek a gecibe az országból-->munkanélküliek melyek jelentős %-a 35feletti velük mit csinálnál pl
ez a baj a nagyokkal
ez a tudod "Megdöglik az én tehenem dögöljön a szomszédé is"
és nincs egyenlősdi!!! nem a dolgozó adózó emberről van szó aki küzd hanem a sok gyöksziről aki semmit sehova nem tesz a "közösbe" és bemegy a kórházba és a tömeg előtt előrébb kerül az orvosi szolgáltatásban és ha vmi nem tettszik akkor meg ugat
oké MAN, az se biztos hogy ők megválltották volna a világot de itt a kezükbe a lehetőség és elbasszák! Forint egyre szarabb. Ez a téma csak 1 a sok mexorítás közül. Majd kiváncsi leszek amikor az összes lapot felfedik!
például abbol h a külföldi cégek, amiböl Dunát lehetne rekeszteni ithon nem több száz %-os haszonnal golgozzanak, vagy dolgozzanak azzal de a bevételt ne vigyék ki egyböl az országbol mint azt teszik hanem emeljék a béreket.... De ha nem tetszik megmondták elhuzhatsz innen a picsába, most hiradoba. ha meg ithon pampogsz akkor jön a nigger NATO katona aztán szájbaver puskatussal, a nagy demokráciába, mert ök nem fogják hagyni h az aranytojást tojó tyukot levágjad....
de legalább önálló dolgot hoztak elő és nem a politikára akarok hivatkozni mert mindenkinek legyen tiszteletben a véleménye!!!! nem balhéról van itt szó csupán mindenkit idegesít (pl engem is ) h. nincs lóvém!!! de talán az sem egészséges dolog h. ha ellentétes nézet találkozik az utcán akkor beléd kötnek (pl én így jártam tökidegen odajött és elkezdett lökdösni pedig meg sem szólaltam és csak szidta a szocikat meg engem pedig nem is tudja kikre szavaztam)
lépni kell v. bejön v. nem ez van ezt kell kibírni de ha most megússza az ország és nem sopánkodni akar akkor talán lesz még valami m.országból (jelzem nem 4 évről beszélek..)
mert ha máshogy dönt az ország és az kerül hatalomra aki 1.3 szor annyi pénzbe kerülö dolgokat igért ...ök vajon mit tettek volna....ugyanezt....a törvényjavaslatokra is csak azért fognak nemet mondani mert nem ök vannak kormányon