Duplájára, háromszorosára nőhet az autók súlyadója, a kormány tervei szerint. Ahogy drágulna az átírás is. Arra is készülnek, hogy megadóztatják a cégtelefon is. A szóban bejelentetteken túl, más intézkedésekre is készül tehát a kormány.
„Ó, hát sok ilyen kacsa lesz még a következő napokban, úgyhogy nem kell ezzel foglalkozni” - a pénzügyminiszter ezt még csütörtökön reggel mondta arra a lapinformációra, hogy megadóztatnák a dolgozók munkáltatótól kapott bérletpénzét is. Ez nem igaz.
Igaz viszont az, hogy drágább lehet januártól kocsit tartani. A tervek szerint 20 százalékkal drágul az autók átírási illetéke. Erre mondja a kereskedő, hogy megérezhetik a forgalmon.
Több lehet a súlyadó is. Azaz már csak a nevében súlyadó, mert a kocsi kora és teljesítménye alapján kell majd az adót fizetni az ábrán látható sávok szerint. Ebből kiderül, hogy minél fiatalabb és nagyobb teljesítményű a kocsi, annál többe kerülhet.
Két példa. Egy kisebb súlyú, kisebb teljesítményű kocsi adója körülbelül 20 százalékkal lehet több, egy nagyobb teljesítményű hasonló korúé viszont a duplája lehet, vagy még annál is több.
persze... a caddy lenyel 30 liter benzint százon, amin megint állambácsi kasszája gyarapszik... a két autó értéke kb ugyanannyi... de basszuk meg a cadillacat még kétszer... ugyan már.....
ezt a hozzászollást kikérem,mert nem viccből és jókedvemből költök a kocsimra vételárának kb. 1.5-2szeresét!
Azt meg hozzá teszem hogy a fizetésem nem irigyelni való(nincs több éves szakmai tapasztalatom,magas munkanélküliséggel lévő vidéken falun lakom és örüljek ha van munkám)
A sok csotrogányt szigorubb utszéli ellenörzéssel lehetne kiszürni.
persze amit eddig töled, meg másoktól loptak el azt valahogy be kell hozni, de szerinted ferike majd leteszi a nagyvasat és jár szuzukival? Végül is az országnak az a fele ahol te lax, rá szavaztak és gondolom te is, szóval fizessen az aki rá X-elt én nem szeretnék!!! De nem is akarlak meggyözni mer szerintem felesleges, megérdemlitek. De majd maikor pesten jársz, elötte keress meg és szivesen megmutatom h milyen házat lehet épiteni abbol a pénzböl amit tőled is elloptak(feriére gondolok). Csak azt tudom ajánlani h olvasgasd a Demokrata c. újságot, sokat okosodhatsz belöle!!! Üdv
Olvastam itt hogy valaki(k) tamogatjak ezt a kormany faszsagot. Hat nekem 8eves a kocsim tobbet fogok fizetni erte. Es Budapesti vagyok, szar utakon jarok szetmegy a gumim a felnim de azert en is fizessek tobbet... ezzel nem csak a nagy penzueket szopatjak hanem az atlag polgart is. Hiaba itt a sok felujitas, nem tortenik semmi, ujitjak a job allapotban levo utakat, de pl itt az ujpalotai katyukra mindenki baszik ra belenyomnak egy vodor aszfaltot aztan 1honap mulva szetmegy az egesz. Ezert adjak a kormany zsebebe tobb penzt?
igen ,de ha senki nem hisz benne, nem fog fizetni ,v kibújik alóla ,akkor a többieken csattan az ostor ennek isszuk a levét most is.
a másik h sok mindent lehet mondani a kormányra de h utat nem épít az nem igaz,. nagyon sok új út épül ,és sok a felújítás is, az persze más kérdés h eu-s pénzből, de épül. egyébként 30év nemtörödömségét nem lehet azzonal helyrehozni
szerintem a lehúzásról szól ez is...
mennyivel több munka egy 8200 köbcentis caddy eldorado-t a gépjárműrendszerbe felvinni, mint egy suzikit? az átírási illeték szerint legalább 8-szor akkora forgalmit kéne kapni hozzá.... hogy szopjanak széjjel a büdös szarok....
ez lenne a legjobb,a kocsi vételára és értéke alapján.
Tehát ha egy kocsi 5-10misi közt van fizesen be évi 250ezret ha meg 10-20közt akkor évi 500at 20felett meg 1misit.
ne félj egyből lenne bevétel...