sziasztok ! szóval tervezem hogy veszek egy alkatrészautót magamnak.. már ven is egy kiszemeltem.. a lényeg az hogy nemtudom hogy a papirjait hogy intézzem hogy minél kevesebbe kerüljön, de le legyek fedve tehát nehogy utánamnyuljanak hogy loptam mert nincs átírva meg mittudomén:) a másik hogy pl a motorját újra be lehessen építeni stb... halottam valami újféle rendszerről hogy végleg kivonásnál lekell adni bontóba az meg nem nyerő... de ideiglenesen kivonásnál meg átkéne irni.. az meg fölös zsé.. szóval ötletek?!
Legálisan nem lehet bontani otthon.
de van nekünk is alkatrészautónk.
megvettük,forgalomból véglegesen kivontuk,már csak a kabint kell szétvágni,s méh beveszi,ha nem veszik ott észre,hogy honnan származik a vas.
najó .. tegyük fel hogy a egy kaszni egy blokkal... azzal épp eltudna számoplni.. most majd hátramegy a polcra hogy itt a váltó ittmeg a féltengelye?!?! azt megértem hogy kamupapirt nemad de ha leszedek eztazt és úgyveszi át....?! mondjuk akkor nemtúl rózsás a helyzet...
Ha kivonod a forgalomból miután megvetted,s az adás-vételit bemutatod az önkormányzatnál a súlyadó miatt is,akkor semmi kötelezettséged nincs utána,csak ha szétszedeted.
A párommal mi is vettünk egy kocsit bontani, úgy akartuk,ahogy eddig volt, hogy adásvételi csak, beállítjuk az udvarba és ha kell vmi, akkor bontjuk le róla, de ezt nem lehet... vagy át kell írni, amihez ugye műszaki miegymás (most van műszakin a kocsi)+ halom lóvé, vagy tényleg le kell adni bontóban, motort, alvázat...Pl motort egyáltalán nem lehet felhasználni, pont ezért találták ezt ki,hogy ne lehessen motorcserével felújítani kocsikat. Ajtókárpit meg ilyeneket leszedhetsz, de ez pont nem lényeg egy kocsinál.És a bontó is qrvasokba kerül, nemhogy ő fizetne neked,hogy elveszi a kocsidat Több bontóst is felhívtunk, de nem merték vállani, szigorú szabályok vannak, nagyon megüthetik a bokájukat, ezért mondták,hogy nem vállalják,hogy csak papírt adnak, meg nem tud elszámolni a kocsidarabokkal, neki is le kéne adni. Ha adásvételivel megveszed és berakod az udvarba csak úgy, akkor is ugye létezett eddig egy kocsi,az hova lett? A volt tulajt keresik, ő mondja,hogy eladta neked,itt az adásvételi és mennek hozzád,hogy hol a kocsi? Hát itt az udvarban...Akkor miért nincs átírva?...és jönnek a folyamatos se*bek*rások
ahan értem.. de akkor akkor tovább fut a cucc a nyilvántartásban mint forgalomból kivopnt autó.. és a tulajdonjogot nemtudom hogycsináljam.. mert nemakaraom hogy a nyakamonmaradjon egy fantomautó meg nemfizetek még30at átírűsra... de nemtudom hogy így adja -e a tulaj vagy hogyintézzem...
Szerintem szóba sem állna Veled senki,inkább vágd szét,s kapsz érte valamennyi lóvét a méhestől.
Lehet a bontóba még fizetned is kellene.
Az EU odavágott ezeknek a dolgoknak,otthon elvileg semmit sem csinálhatsz törvényesen.
öcsém te képben vagy.. ezt magyarázom.. megveszek egy roncsot .. szétbontom ami kell elrakom a többit kiárulom a maradék meg megy a levesbe... csak lekell papirozni...
Nem bonthatsz autót otthon,csak az erre kijelölt bontóban,amit tanúsítvánnyal kell igazolni.Papíron!
De otthon szétszeheted,s méhbe elvinni a flexlel szétvágott,megmaradt darabokat,s motorszámot átütöd,vagy felismerhettlenné teszed,lesavazod.
S kapni fog egy közl.felügyeletes számot.
Vagy átütöd,de ha jól tudom,a motorszám nem hivatalos ismertetője egy autónak.
van több megoldás.De a törvényes sokba kerül.