Beszélgessünk!!

Témakör: Real life
aktuális téma
Beszélgessünk!!
Sziasztok!

...ez egy olyan fórum ahol mindenről beszélgethetünk ami az eszetekbe jut...normális keretek között természetesen...
Nézzetek be minél többet
...és beszélgessünk bármiről, ami érdekel benneteket...

Kötekedésnek, politizálásnak , kuncsorgásnak, káromkodásnak helye nincs

Aki azért jön ide, hogy sértegesse az itt beszélőket,az ban-t kap!!!!!! EZ alól senki sem kivétel!

Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32
YELLOW
2016. február 25. 11:56
egy dolgot kell figyelembe tartani. ez egyébként rég így van már. ugye BMW-nél is van ez az örök élet váltóolaj, stb.
csak sokan azt nem tudják, hogy az autógyártók nem magyarországot veszik alapul vagy az egyéb csóró balkáni országokat. azaz ők 3-4 évre gyártanak autót, az az "örök élet" ugye a legtöbb országban a legtöbb vásárló 3-4 évente cserél autót. addig pont nem is elsz bajuk, aminek igen, annak garanciális javítása belefér a keretbe. utána más tulajhoz kerül a verda és a cég pont lekakilja, hogy kinek milyen szervíz költségei lesznek. hozzá akkor is fog befolyni pénz, mást nem alkatrész árakból.
ha nem így lenne, már nem lenne egy autógyártó cég sem nagyon. mi pedig a sok öreg autóval, lassan olyan leszünk, mint Kolumbia, vagy egyéb országok.
sajnos egy idő után elérik az autók azt a kort, amikor a javításuk drágább, még kis hiba esetén is, mint maga az autó. de inkább javít 200ezerért, mint mondjuk vegyen egy 200+az autó ára, mondjuk 200. azaz 400-ért egy másikat, ami lehet ugyanúgy rossz lesz és máris nullán van, nincs miből javítatni.

itt gyárják a suzukit. szerintem a rászoruló családoknak, vagy akik túl öreg autóval járnak, állami támogatással kellene új autóhoz juttatni. legyen az egy fapad, alap Swift. az igénylők vehessék meg gyártási költségen, ami kb 1,5 millió Ft. és lenne egy új autója. persze ne adhassa el 10 éven belül, ha mégis, akkor a különbözetet vissza kell fizetnie, vagy valami erős indoka legyen rá, ami miatt nem tudja továbbiakban fenntartani.
kevesebb közlekedésre és környezetre ártalmas autó szaladgálna az utakon. és a legtöbb igényét ki tudná elégíteni.

nekem is jó lenne egy új autó, mivel technikai kütyű bolond vagyok, de egy 10-15 éves technika már bőven kielégíti a legtöbb embert.

Smart pedig egy kis városi autó, akár a Matiz és a tüöbbi, amiknél a max 100ezres futás elég is. elég sokat kell a városban menni, hogy ez kijöjjön. de oda tökéletes autó a minden napokra. kis helyet foglalnak, a nők könynen tudnak vele manőverezni, nem nagyon lehet velük száguldozni.

a többi az embereken múlik.
Leu
2016. február 25. 11:36
Smart -ból csak roadster -t, de azt nagyon! Rohadtul tetszik. Persze zéró használati érte, de nagyon jópofa kis hobbi autó! Ja szervize drága és nincs is, mercisek sem értenek hozzá, ha egy mód van rá el sem vállaljuk.
PapaMaci
2016. február 25. 11:13
A smart kicsi, sokat fogyaszt, nem megy, drága szervize és 80.000km-nél sokkal többet nem mennek el a motorjaik. A polo jobb választás. Nézegetem én is a 6n-eket.
hondagirl
2016. február 25. 11:09
Régebbi smart nem jó?
Anno nézegettem én is őket, csak az a bajom, hogy nagyon picike. A kutyámat nem tudom elvinni vele
Ezért döntöttem úgy, hogy a Polot megtartom ilyen célokra... Az sem annyira nagy, de a kutyám kényelmesen elfér benne, szereti is, jól fogyaszt, olcsó a fenntartása, úgyhogy teljesen tökéletes.
PapaMaci
2016. február 25. 10:38
Nem az a baj, hogy drága, hanem, hogy nem ér annyit. arra, hogy szaladgáljak a városban, vagy A-ból B-be eljussak, teljesen jó a golf. 3M-t nem adnék egy kocsiért! Többet meg pláne nem! És nincs alternatíva. Pl simán vennék egy sartot a városba, de az is piszok drága. 3M-ból pár évig járhatnék taxival. És még téli gumit sem kéne venni...
Leu
2016. február 25. 09:47
Aztán nem beszélve arról hogy milyen magas lett az új kocsik ára. Ha végig megyek a szalonon alig van autó aminek az ára 3-assal kezdődik.
hondagirl
2016. február 25. 08:40
Sajnos a mai autókat azoknak gyártják leginkább akik 2 év múlva maximum úgy is lecserélik, tehát nem kell, hogy hosszabb távot kibírjon kb...
ami szomorú, főleg annak, aki mondjuk gyűjtögetett, és nem 2 év után cserélné le... illetve ezeket az embereket is majd erre fogja ösztönözni, mert a sok szervízktg-t nem fogják tudni majd kifizetni... :S
Leu
2016. február 24. 16:15
Na igen SAAB - ot mondhatom példának. Svédek próbálta életre szóló remek innovatív autót gyártani, nem érte meg jött a GM. Aztán próbálták olcsóbban de még igyekezte, de már közel sem volt olyan mint régen. És fuccs mert ugye drágán gyártani valami olyat ami nem is nagyon jó végképp bukó. Meg ugye két három modell már nem elég, mikor mások minden héten új típust hoztak.
PapaMaci
2016. február 24. 16:06
Számomra érdekes kérdést feszegetünk. Sokat gondolkoztam már rajta, hogy mire jó ez a felgyorsult tömegtermelés? Csak öncélú profitszerzés, és nem érdekli őket a keletkezett szemét, vagy esetleg próbálnak helyt csinálni az új technológiának? Mert ugye amíg a régi mukod, addi Yellow, és én, meg még jó páran tuti nem fogunk újat venni. Még mindig mindenki T-modellel, vagy bogárral szaladgálna. Max gőzössel tömegközlekednénk, és lóvasúttal. Szikratávírón kommunkikálnánk, és postagalambbal.
Leu
2016. február 24. 15:47
Persze ez sajnos más márkáknál is igaz, itt náluk remek példa az Opel. Míg a régi f, g, astrák futnak! Addig az új Insignák-nál 120e váltó csere, olaj pumpa miat 150e nél motor csere.
hondagirl
2016. február 24. 14:14
VW-nél vette észre a párom, hogy a gyári újak sincsenek annyira jók, mint a full eredeti régiek... Amíg és amit lehet a régebbi típusoknál meg kell tartani és nem lecserélni...
Leu
2016. február 24. 10:12
Igen erre gondoltam. Jó példa erre múltkor ügyfélnek össze szedtük mik kellenének a generátorhoz, csapágyak, szabályzó, szabadonfutó, hogy szépen felújítsuk. Kb 10-et hozzá tett és kapott egy komplett újat akkor?? Igen ezért éri meg 2 golf-al meg régi 4gen honda-val meg stb. járni, mert az még normálisan javítható. Míg pl a 9-5-el van valami már simán hozom be mert Tech2 nélkül azt se tudom mihez nyúljak...
PapaMaci
2016. február 24. 09:47
Én is úgy nőttem fel, hogy amit lehet, javítsunk, de az új cuccok már nem alkalmasak rá. Amikor pár év alatt úgy elfárad az anyag, hogy szétporlad. A másik, hogy tényleg olyan olcsó minden, hogy már nem veszek pákát a kezembe néha.
A régi dolgokat én csak azért gyüjtöm, mert még jók, és ha bajuk van lehet javítani.
Leu
2016. február 24. 09:33
Szép dolog amit írtak de sajnos a világ nem erre halad. Hanem hogy vegyél jobbat nagyobbat újabbat. Főleg az autó iparban, cseréld ki legkésőbb 5 évesen, 10 nél már úgyis szét hullik, ha nem előbb. Javítás meg, szét se szedjük, komplett csere, vegyél generátort, önindítót vált kompletten. Sajnos ez van. És sokszor nem is érdemes ellne harcolni. Mikor egy ugy. alkatrész annyi mind az anyag a felújításhoz, és azt csak be kell szórni, aztán persze megy amíg megy.
hondagirl
2016. február 24. 09:09
Néha beteges, néha viszont jó dolog szerintem a ragaszkodás... A mai világban ritka ha valaki valamit nem dob el akkor ha valami baja történik vele...
YELLOW
2016. február 23. 13:52
hát igen, azért több 100ezer kommentje lett így. ami azért... csalás árán. most azért az én mennyiségem, mind valós gépelés, és kép linkelés.
hány karaktert ütöttem le azóta. és azóta ugyanaz az egér és billentyűzet. semmi megkopás a betükön, alig zörög. és más autós fórumról nem is beszélve. ez a tartós teszt, pedig a bill. egy noname, smart billentyűzet.

visszatérve Róséra. egy gazdag gyerek. és ha már annyi mindent megtehet, akkor ezt miért ne, hogy ebben is a legjobb, a legtöbb kommentes, mégha robottal akkor is. legalábbis gondolom ez lehetett.

hát nekem első saját autó, és immár 9 éve. rettenetesen megy az idő. amikor vettem úgy voltam vele, hogy kb. 10 évre terveztem. de úgy voltam vele, ha 15 évig mrad, az sem baj. és lehet úgy lesz. egyenlőre nincs komoly probléma, nagyonkiismertem. különböző egységeket programozok benne. fura volna megválni tőle. amúgyis, nagyon ragaszkodok mindenhez amit megvettem. az összes PC-m meg van, jó túl sűrűn nem is veszek. bringák, stb. ha valamit véletlen el is adtam, szinte rosszul voltam. nagyon a szívemhez tud nőni minden. komolyan vanank pólók, amik vagy 15 évesek, de megvannak és sajnálnám kidobni. mert az is én vagyok. persze mindent megkímélek. még a sima pólókat is rongyosra hordom, itthon jó az. páromtól nem győzöm elcsenni, hogy nehogy kidobja. törölgetni jó az, bringát, meg ilyeneket. szerintem beteges, tudom jól.
hondagirl
2016. február 23. 11:11
Roccsa
2016. február 23. 11:03
Dehogy zavaró, nyugi Legalább látni, hogy arra jártál
Leu
2016. február 23. 10:54
Na jó nem panaszkodom, mikor meg vettem is tudtam sokba van a fenntartás, ezért volt "olcsó" az autó! Meg azért vettem a Suzy-t mert ahhoz olcsó a cucc! Mondjuk ahhoz képest azzal nagyon barom voltam, sokat kellett rá költeni, mert én ökör megvettem döglött motorral.
PapaMaci
2016. február 23. 10:34
Maradok a Golfnál. Rengeteg péztlehet spórolni vele. Hűséges, hálás darabok.
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32
Összesen 97138 találat 4857 oldalon
-->