Elhunyt Potzner Ferenc R.I.P.

Témakör: Real life
aktuális téma
Elhunyt Potzner Ferenc R.I.P.

Most olvastam a hírt, hogy a hétvégén halálos közlekedési baleset áldozata lett Potzner Feri. Ha jól emlékszem, itt is fent volt az autója egy ideig. Nyugodj békében Feri! Cikk az újságból: 200-zal repült a halálba a magyar motorosvilágbajnok Kétszázzal száguldott Audijával a Budaőrsi úton egy gyáli fiatalember, amikor megdobta a padka és egy villanyoszlopnak csapódott. Információnk szerint P. Ferenc egy fehér színû Golffal gyorsult, amely a hatalmas csattanás pillanatában megállt, majd segítségnyújtás helyett tőgázzal elhúzott a helyszínről. Az Audit vezető egykori motorosvilágbajnok szörnyethalt, feleségét életveszélyes állapotban vitték a Szent János kórházba intenzív osztályára. Halálos gyorsulás történt szombaton késõ este Budapesten a XI. kerületben, a Budaörsi úton. Egy Audi típusú személygépkocsi villanyoszlopnak vágódott olyan erõvel, hogy az autóból kiszakadt a motor. A Bors megtudta, hogy az Audit a szabadstílusú motorozás 2005-ös világbajnoka vezette. A fiatalember így vallott magáról a blogján. „A Szemerébe jártam általánosba, közben Óbudára költöztünk. Úsztam a Spartacusban, később autószerelőnek tanultam majd úgy is végeztem. Katonaság: Ady liget határőr ezred ellátó század. Hobbiból a peca mellett motoroztam, aztán hipp-hopp világbajnok lettem. Van egy 8 éves fiam és egy asszonyom a háznál. Motoros bemutatókat vállalok világszerte. A versenyzéstől végleg visszavonultam. Így tudnám összefoglalni az elmúlt 30 egynéhány évet” –írta magáról P. Ferenc egy önéletrajzi összeállításában. Akkor még bizonyára nem is sejthette, hogy a Budaörsi úti száguldás lesz az utolsó út. A gyáli fiatalember egyébként április végén jelentette be, hogy a jövőben az autóversenyzésre vált, utolsó motoros bemutatóját augusztus elején tartotta volna Jászszentandráson. Bartha László, a BRFK szóvivője elmondta, hogy az Audis nem az útviszonyoknak megfelelően vezetett, megdobta a padka, ez követve repült a villanyoszlopnak. Lapunk a helyszínen szemtanúktól úgy informálódott, hogy egy fehér Golf hajtott még az Audi mellett, így igyekeztek egy gyorsulási versenyre. S. János, az egyik tanú elmondta, hogy a Golfban ülők megálltak, amikor a dráma bekövetkezett, de aztán ugyanolyan sebesen el is hajtottak. A rendszámát nem tudta megjegyezni.

Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Norbii
2007. május 29. 19:43
akkor lehet ideje lenne lezárni a topicot...:S
ChPh
2007. május 29. 19:41
ezt már megrágtuk

sőt, mindent átrágtunk már
gumis
2007. május 29. 19:40
mindegy ezek a sorok ugyis csak találgatások.
G_E_R_I
2007. május 29. 19:39
Vizipók
2007. május 29. 19:37
Mindekinek van egy pár necces helyzete életébe... Sajnos neki nem volt olyan szerencsélye mint nekem...

Részvétem a családnak, barátoknak, ismerősöknek...
DaveVT
2007. május 29. 19:36
üdv, sok ismeröse barátja volt..van..Ferinek. Gondolom a Golfos akivel aznap versenyzett szintén annak mondja magát..ha véletlenül olvassa a forumot..töle kérdem ez barátság? Bármi is történt ..egy barát megállt volna hátha tud sagiteni.
dussy
2007. május 29. 19:36
A lánlovagok.hu-n ez van:

"A Budaörsi úton a városból kifelé nagy sebességgel haladó személygépkocsi a belső sávban hirtelen fékezett, majd jobbra letért az útról, a járdára hajtott, ott nekiütközött a kerítésnek, valamint az azon lévő reklámtábláknak, majd lámpaoszlopnak csapódott. Az Audi a Dayka Gábor utcai kereszteződésnél a feje tetején landolt. Ketten ültek az autóban, a tűzoltóknak egy nőt sikerült élve kiszabadítaniuk, őt a mentők súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. Egy férfin azonban már nem lehetett segíteni, ő a helyszínen életét vesztette. Az autó motorja elrepült, s az autó darabjai nagy területen szóródtak szét. Az áldozat Potzner Ferenc, 33 éves motorversenyző. Többszörös magyar bajnok volt, s az utóbbi években extrém versenyzéssel is foglalkozott."

Az autó csúnyán összetört.
A sebességét lehet tudni?
gumis
2007. május 29. 19:35
Vizipók
2007. május 29. 19:35
Nem arcoskodásból írtam a versenyzést, a történet igaz. Az autónak a 4. gumi kikockásodásán kívül semi baja nem lett...
Vizipók
2007. május 29. 19:34
Pontosan...

Lassan 4. éve versenyzek nem kis siekerekkel ennek ellenére kb egy hónapja elindultunk haverommal meg egy fényképezőgéppel kipróbálni a vasam végét az új váltóval. Az m3-asra esett a választás hajnali 2kor. El is indultunk hogy megnézzük a végét a mogyoródi balos jobbos kombinációba ahol a legnagyobb a lejtő. El is érkezett a kanyar 240-el és kezdődött a lejtő, ment a belsőbe egy passat kombi úgy hogy sehol senki rá villogok lement... Majd nem sokkal késöbb egy román a8 a belsőbe szintén sehol senki rávillantok elindul lefelé majd hirtelen vissza és satuzni kezdett kb 180ról én meg úgy 240el mondom oké ime egy paraszt... Látom jobban lassúl az a8 mint az én rönom (természetesen) úgy döntök behúzom mellé amikor behúznám mellé akkor kirántotta elém na ekkor már rajtam volt a para és le satuztam és forogtunk kb 200ról 3at az M3 ason a kanyarba hál istennek semi bajunk nem lett. Először azt hittem szalagkorlátnak csapódunk, majd az árok felé pörögtünk végül a leálós sávba álltunk meg a forgalommal szembe. Nem kívánom senki azt hogy lássa a fényszórójának a sugarát 200al pörögve a gumifüstbe... (a lényeghez hozzá tartozik hogy a 2.0 16v megának széria felszereltsége gyárilag az ABS ami nekem mint kiderült hogy nem mükdött mert a szerelő rosszul tette vissza kábelt a motor kivétele után és a gumi elnyírta a kábelt. Amikor megindult a segge egy negyed kormányi ellenkormányra volt időm semi másra. Barátommal újjá születtünk azóta mind2 visszavettünk, de én inkább halok meg az autómba egyedül mint rákba...

Folyt köv
gumis
2007. május 29. 19:33
én pontosan arra értettem,hogy a felelősséget vállalni kell az embernek a tetteiért!ha gyorsulgatni volt mersze akkor,utánna is nagyfiunak kell lenni!
BIGIMI
2007. május 29. 19:33
Hozzászólnék!

Kezdeném azzal, hogy nagyon sajnálom a történteket !!!

DE !!!

Azt kell mondanom,hogy a történtekről kizárólag EGY ember tehet,mégpedig a ő saját maga!
Akkor,mikor LAKOTTERÜLETEN belül valaki 200 km/h-ig gyorsít fel,az nem normális dolog! ahol a megengedett 50-70km/h

Ha 50-70-nél kapsz egy defektet,patka...stb életben maradsz!!!

Ráadásul ott volt a felesége a jobb1 be...a gyerkőc meg otthon...egy apától felelőtlenség volt,és sajnos VÉGZETES!

Azt a gyereket fel kell nevelni,és nem szabadott volna leálni egy hülyegyerekkel gyorsulni...ott,és akkor kellett volna átgondolni hogy mi/mik lehetnek a következményei ennek a fantasztikus pár száz m-nek...de ugye ilyenkor beindul az adrenalin,turbós az autóm, "lenyomlak köcsög" az enyém jobb,csap válltáskor a bóv,de fasza...

Ha pl egy gyalogátkelőhöz csapódik,és elsodor 2-3 gyalogost???? akkor???? és az egyik pl a hozzátartozótok?

KÍVÁNCSI LENNÉK HOGY MILYEN KOMMENTEK SZÜLETNÉNEK...

Én is cselekedtem életem során olyan dolgokat,hogy utána gondolkoztam hogy mekkora egy fasz vagyok/voltam...de van egy lányom,fel kell nevelnem,és azóta számtalan lehetőségem lett volna a nagy racsingmesterek túráztatására "válaszolni" de nem tettem,mindíg bekötöm az övet...stb.

Ki kell járni versenyekre,és ott lehet tolni...

Pl, ma a róberten egy repedfazék hangú astra gsi-s(nincs bajom a typ-al,szeretem) hülyegyerek vagy 120-al cikázott,toltaneki motorfék-padló...3x majdnem ütközött,bészbólsapka,könyök kint lóg...szóval bíztam benne hogy meg áll a piroslámpánál,kiszálok,és jól pofánbaszom...de ugye neki nem volt piros a piros...

Szóval ennyit akartam!

U.i.:a fehér golfos tettére NINCS MENTSÉG!!!
domsky
2007. május 29. 19:31
Részvézem a családnak
kisg325
2007. május 29. 19:31
Szerintem te arra értetted a példád,hogy nem ésszerűen cselekedett,csak hirtelen,"ahogy esik úgy puffan",ebben az adott esetben hirtelen elhúzott!
gumis
2007. május 29. 19:30
ez csak szófordulat volt,nem komoly,viszont a nézeteiddel továbbra sem értek egyet ha nem baj.
G_E_R_I
Ez nagyon LOL.
dussy
ToT
2007. május 29. 19:28
Ez a fórum átmenetileg lezárásra került!
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Összesen 320 találat 16 oldalon