Az egész ország területére kiterjedő, átfogó ellenőrzés-sorozat kezdődik május elsejével.
A szervezők megyei ellenőrző-csoportokat és egy fővárosi rendőrökből álló közlekedési kommandót állítanak fel utóbbi az ország bármely pontján "lecsaphat" – értesült a Független Hírügynökség.
A tervek szerint az autósokat, motorosokat és kerékpárosokat a forgalmas utakon és a balesetveszélyes útszakaszokon ellenőrzik majd, de egy-egy várost is "megszállhatnak" a rendőrök. A december 31-éig tartó akció célja, hogy a személyi sérüléses és halálos áldozatot követelő közlekedési balesetek számát lecsökkentsék. A 10-15 fős csoportok mérik majd a járművek sebességét, szondáztatják a sofőröket, és ellenőrzik, hogy a biztonsági öveket és gyereküléseket mindenki bekösse, használja.
Az Országos Rendőr-főkapitányság ezen kívül egy fővárosi rendőrökből álló közlekedési kommandót is felállít, ez a 15 fős csapat véletlenszerűen jelenik majd meg az ország egy-egy pontján. Ők ugyanolyan módszerrel ellenőriznek, mint a megyei kollégáikból alakuló ellenőrző-csoportok. Ezen kívül az Autópálya Rendőrség is részt vesz az akciósorozatban, az autósok tehát az autópályákon is ellenőrzésekre számíthatnak.
Úgy tudni, hogy az év utolsó napjáig tartó akciót a Légirendészeti Parancsnokság is támogatja, ha szükséges, helikoptereket küldenek az ellenőrzőponthoz. A helikopterek segítenek az esetleges forgalomterelésben, de ha valaki menekülni próbál, azt a levegőből könnyen követni tudják.
Ui: azt is hallani már,hogy belekötnek mindenbe amibe csak lehet.............
izzókészlet,elakadásjelzőháromszög.....stb......
csak félnek az emberek kimenni,többször volt már téma,de nemsok autos gyült volna össze....
nemrég elöttem ment egy kamion,valami hullott róla mintha apró kavics lenne,lakott területen belül kb 40-el ment,erre megelöztem,elözésnél 63km/h,és pont trafipax volt,hopp 5ezer
mai ujság azt irja első ablakon a csik a napellenzö vonaláig lehet bármien sötétséggel (nem irja honnan nézd a napellenzöt:DD)
a hátsó 3ablakon megint csak bármien lehet , a vezetö mellet balra jobbra 85% fényáteresztös folia lehet...
megmondom öszintén, kicsit megäljt kéne parancsolni, mert amit müvelnek, az mär tulzäs!
Hasonlo kéne mint anno a 80-as évekbe a taxis blokäd!
Vagy valami autos szövetséget ami orszägos szervezettségü,és szava lenne az ilyen döntéseknél, amikor ilyen äremelésekeröl döntenek!
Egyébként meg ugy lätom, hogy nälunk sok minden hiänyzik!
Sok mindent ätvettünk a nyugatrol, de a törvények és elöiräsok hozzäjuk nem jöttek ät onnan!Ugyan ugy mint a tuning dolgokkal!
én ezt mäshogy lätom, igen csak sok milliärdot költenek évente utakra, csak az a baj, hogy olyankor is sporolnak, meg sikkasztanak,aztän lesz egy olyan ut, ami uj ugyan ,csak az elsö tél utän szétfagy, és kätyus lesz!
nemrég elöttem ment egy kamion,valami hullott róla mintha apró kavics lenne,lakott területen belül kb 40-el ment,erre megelöztem,elözésnél 63km/h,és pont trafipax volt,hopp 5ezer