Az egész ország területére kiterjedő, átfogó ellenőrzés-sorozat kezdődik május elsejével.
A szervezők megyei ellenőrző-csoportokat és egy fővárosi rendőrökből álló közlekedési kommandót állítanak fel utóbbi az ország bármely pontján "lecsaphat" – értesült a Független Hírügynökség.
A tervek szerint az autósokat, motorosokat és kerékpárosokat a forgalmas utakon és a balesetveszélyes útszakaszokon ellenőrzik majd, de egy-egy várost is "megszállhatnak" a rendőrök. A december 31-éig tartó akció célja, hogy a személyi sérüléses és halálos áldozatot követelő közlekedési balesetek számát lecsökkentsék. A 10-15 fős csoportok mérik majd a járművek sebességét, szondáztatják a sofőröket, és ellenőrzik, hogy a biztonsági öveket és gyereküléseket mindenki bekösse, használja.
Az Országos Rendőr-főkapitányság ezen kívül egy fővárosi rendőrökből álló közlekedési kommandót is felállít, ez a 15 fős csapat véletlenszerűen jelenik majd meg az ország egy-egy pontján. Ők ugyanolyan módszerrel ellenőriznek, mint a megyei kollégáikból alakuló ellenőrző-csoportok. Ezen kívül az Autópálya Rendőrség is részt vesz az akciósorozatban, az autósok tehát az autópályákon is ellenőrzésekre számíthatnak.
Úgy tudni, hogy az év utolsó napjáig tartó akciót a Légirendészeti Parancsnokság is támogatja, ha szükséges, helikoptereket küldenek az ellenőrzőponthoz. A helikopterek segítenek az esetleges forgalomterelésben, de ha valaki menekülni próbál, azt a levegőből könnyen követni tudják.
Ui: azt is hallani már,hogy belekötnek mindenbe amibe csak lehet.............
izzókészlet,elakadásjelzőháromszög.....stb......
Ilyen egy hülye felfogást...bezzeg ha ott lennél egy olyan szituba(NE LEGYÉL SOHA) hogy csigolya nyekk...tolószék,kíváncsi lennék hogy akkor is így vélekednél e az öv használatáról
ezzel nincs is gond, ellenörizzenek, de engem többször kiszednek, mert fekete sport kocsi, jo leszedjük pizzel valamiért!Mint a lämpa és papir nélkül közlekedö kisebbségi honfitärsaimat!
/de szépen fogalmaztam/
még jó hogy van kpm-es ismerősöm...
amugy meg itt bp-n simán el lehet intézni egy közuti ellenörzésnél..
mondjuk multhéten pénteken..(2hete) 110forgalmit vettek el a gecik hajogyárin
az izzókészzlet is vicc!egy uj kocsin ki megy az izzó!1,cseréld ki az ut szélén ugy hogy a motortér teljesen le van fedve 2,ha ki is tod cserélni akkor meg ints bucsut a garinak......erröl is ennyit!De legyen ha kell akkor kell
de ezt mondom én is, én sem azt mondtam hogy senki se kösse be!!!!!
Hanem hagy döntsem mär el, hogy bekössem-e vagy nem!
Akkor ezzel az erövel a bekötetlen cipöért is böntethetnének, mivel az sem biztonsägos vezetés közben,leeshet a läbadrol,beszorul a pedälalä,és ott a baj!