Az egész ország területére kiterjedő, átfogó ellenőrzés-sorozat kezdődik május elsejével.
A szervezők megyei ellenőrző-csoportokat és egy fővárosi rendőrökből álló közlekedési kommandót állítanak fel utóbbi az ország bármely pontján "lecsaphat" – értesült a Független Hírügynökség.
A tervek szerint az autósokat, motorosokat és kerékpárosokat a forgalmas utakon és a balesetveszélyes útszakaszokon ellenőrzik majd, de egy-egy várost is "megszállhatnak" a rendőrök. A december 31-éig tartó akció célja, hogy a személyi sérüléses és halálos áldozatot követelő közlekedési balesetek számát lecsökkentsék. A 10-15 fős csoportok mérik majd a járművek sebességét, szondáztatják a sofőröket, és ellenőrzik, hogy a biztonsági öveket és gyereküléseket mindenki bekösse, használja.
Az Országos Rendőr-főkapitányság ezen kívül egy fővárosi rendőrökből álló közlekedési kommandót is felállít, ez a 15 fős csapat véletlenszerűen jelenik majd meg az ország egy-egy pontján. Ők ugyanolyan módszerrel ellenőriznek, mint a megyei kollégáikból alakuló ellenőrző-csoportok. Ezen kívül az Autópálya Rendőrség is részt vesz az akciósorozatban, az autósok tehát az autópályákon is ellenőrzésekre számíthatnak.
Úgy tudni, hogy az év utolsó napjáig tartó akciót a Légirendészeti Parancsnokság is támogatja, ha szükséges, helikoptereket küldenek az ellenőrzőponthoz. A helikopterek segítenek az esetleges forgalomterelésben, de ha valaki menekülni próbál, azt a levegőből könnyen követni tudják.
Ui: azt is hallani már,hogy belekötnek mindenbe amibe csak lehet.............
izzókészlet,elakadásjelzőháromszög.....stb......
ez az engedély egy baromság!Miért nem lehet ugy alakitani a kocsim ahoy akarom?1kritériumot csinálnék:fő darabokat csak engedéllyel modosithatnák a Tunerek és a többi rájuk lenne bizva ill.a fantáziájukra!Fö darab alatt értem motor átépités nagyobbra vagy az alváz esetleges alakitása!A többivel minek foglalkoznak???
ezt mondom én is, én pl rosszul érzem magam a kocsiba ha bekötöm magam, legaläbb is a 3 pontos övtöl!!!
Ezért veszek majd bele 4-vagy 5 pontos övet, mert az nem keresztbe megy ät a nyakamnäl!
De persze azt csak illegälisan tehetem bele, mert nem engedélyezik közuti forgalomba, tehät a rendör ugyan ugy megbüntethet, mint öv nélkül!!!!
holott sokkal biztonsägosabb övet hasznälnék!!!!!Na ezt magyaräzza meg valaki!
nekem az a gondom h a falazásért miért kell basztatni az embert? mert ugytudom az nem szabályos.. mondjuk kit érdekel h nekem van e hátul kilincs.. ha itt tartunk az RX8on sincs... mondjuk a csomi is kb ugyan ez csomo autoban belülröl nyillik...
én életem, nem?
ha én vällalom a felelöséget magamért, hogy meghalhatok, akkor mäst ez miért zavar?
Arra a sok emberre nem gondolnak, akik szervekre värnak?
+azt annyira énsem, ha kiszurnak h buzi modon veszélyessen közlekedsz aztmondom jolvan, akkor veszélyeztetsz mást is, de a biztonsági övet nemértem, azzal csak nem ölök meg senkit ha bacom bekapcsolni, az meg legyen már az énbajom h ezmiatt halok meg vagy sem