Hali!
Előre kérném szépen a forumozókat,hogy csak az válaszoljon,segítsen,írjon a fórumba,aki már hozott be külföldről autót.(NÉmeto.,Ausztria), és érdemben hozzá tud járulni a témához. Okoskodásra nincs szükség.
Aki viszont jártas a témában,szépen megkérném, lehetőségeihez mérten segítsen.
Pár dolgot nemértek.
-Ugye itthon ki kell váltani a P,vagy Z rendszámot,amivel majd hazahozom a kocsit vásárlás után.Hol lehet kiváltani,mennyiért ,mire jogosít fel?
-MInt magánszemély hoznám be az autót,jogosult vagyok e regadórészleges visszaigénylésére?
-Kell e ÁFÁ-t fizetni?
Az előbb kérdések 6 hónapnál idősebb,és 6000-km-nél többet futott,tehát HASZNÁLT autóra értem.
amúgy autó függő, akkor van szopacs ha az átalakításhoz a tüzfalat is cserélni kell és azon van az alvázszám
0-tól pár százezerig is alakulhat a végösszeg és pár nap vagy 1-2 hét az átalakítás kb
itt megnézheted mennyi lenne a regadó,meg ehhez adjál hozzá 80-100ezer egyéb költséget...műszaki,okmányiroda,különböző tanusítványok(körny. védelmi besorolásról...stb.)
hát igen,ez így húzós lenne
benzines,2000ccm-es,
a körny védelmi besorolását nem tudom,továbbá a pontos regadó meghatározáshoz kéne tudni,hogy mikor helyezték először forgalomba.
Hát én 1 OPC turbo G Astrat szeretnék, csak ahogy számolgattam így fejbe, regadóval, meg minden lacifacával sajna túlcsordul azon az összegen, amit 1álltalán autóra szánnék
Hy!
Én tavasszal érdeklődtem és a Vámosok azt mondták.hogy hozd be az autót kinti de érvényes rendszámmal, műszakisztasd le és a műszaki vizsga lappal menj be a megyei vámhivatalhoz, ahol 5 napon belül megmondják a regadó összegét.
Befizeted és utánna mehetsz névre írni és használd egésztséggel!
Ez nem azt jelenti,hogy nem lehet betegágyat kifogni,de sokkal kultúráltabbak autó terén,mint kis hazánkban.
Azért kint is oda kell figyelni,vásárláskor,ez kétségtelen.
Pont ezért fontolgatom egy autó behozatalát,mert kedvezőbbek az árak,németo.-ban betartják a szervízintervallumokat,normális szervízek,ahol értenek is az autókhoz,és ugye nem utolsósórban az uthálózat.
nézd meg Junior.gt oldalát!!!legalul ott az új szerzemény!
vezetett szervízköny,makulátlan belső.
bár van rajta egy pár horpadás,de így is ajándék 250e-ért
és ha mindent el tucc rendben intézni,akkor pénzt is spórolhacc...
Úgyértem,hogy minden befizetéssel együtt is olcsóbban kijössz,mintha egy hasonló autót vettél volna itthon...
a hazai használtautó piacot meg hagy ne jellemezzem
AMennyire vágom ezt a témát,ez úgy működik,hogy kimész, ha ugynevezett végfelhasználó vagy,tehát saját célra viszed az autót,akkor bruttóba megveszed,hazahozod,valamilyen rendszámmal(ez nekem is zavaros),határon semmit sem kérnek
Tehát hazahozod,és 30 napon belül köteles vagy befizetni a regadót,és ezen felül terhel a műszaki vizsga,meg egy rakás dolog,amit elenőriztetni kell(körny. védelmi besorolás,stb)
Elég problémás dolog,de még sokak szerint így is megéri,mert jó állapotúak a kinti autók.