LED-ezzünk???!!! De hogyan???

Témakör: Real life
aktuális téma
LED-ezzünk???!!! De hogyan???

Sziasztok!
Ide ebbe a topicba a LED-ezéssel kapcsolatos tapasztalatokat, észrevételeket és kérdéseket írhatjátok!
Nem csak a műszerfalra korlátozva hanem az egész autóra nézve!
LED árak, típusok, kötési variációk, ki mit hogy oldott meg!
Próbaképp indítom a fórumot, mert nem igen van ezzel kapcsolatos topic, és egyre népszerűbb az autózásban is a LED, de nem csak a színek miatt hanem, mert ha jól kötik akkor egy örökké valóság az izzóhoz képest!

Pár link:
www.ledauto.hu
www.miraled.hu

Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38
KNaudiTT
2011. május 19. 10:08
Gyári lámpát nem teszem vissza, nem saloon kategóriában nyomulok, hanem tunedben...és ha már szar, érjen nyakig...

amúgy a lámpák garisak még bőven, beszéltem a webshoppal ahonnan vettem tök rendesek, kicserélnék csak a dectane-nál ez a tipus most pont nincs raktáron, gyártás fejlesztése folyik...szóval rájöttek ők is gondolom többezer visszaküldött lámpa után...

csak abban reménykedek hogy mihamarabb nekiállnak gyártani az új, javitott tipust...
tipo gt
2011. május 19. 10:07
na ez nagyon jó 5let,érdekes h.van valamilyen box féléje
KNaudiTT
2011. május 19. 10:05
van hozzá egy kis fekete doboz a lámpán kivül...le van sajtolva, nem lehet szétszedni...:-(
(gari végett)
de azt majd lehet kipróbálnám hogy megcserélem a 2 dobozt (mert a másik felén világit minden rendben) és akkor kiderül hogy a ledekkel vagy a dobozzal van-e probléma...
tipo gt
2011. május 19. 10:04
60éves kalapos papa simán belefutna a Ladával fingja sem lenne a villogásról és valószínűleg többségünknek sem mivel szinte sehol sem lehet olvasni róla h.ilyen is van és h.mire van kitalálva.ha kint közúton meglátnánk ilyet néznénk azért és simán gondolnánk h.hibás.
Baldone
2011. május 19. 09:48
Az új Opel Insignia jobban felszerelt példányainak mind villog a a féklámpája vészfékezésnél!
LaciToledo
2011. május 19. 09:30
Én ezt megcsináltam otthon. Villogott a pótféklámpa a fékezés idejének függvényében. Ha jól emlékszem 3 vagy 5 sec után kezdte el. Kaptam is érte csekket.
SomY SAL
2011. május 19. 09:24
Ez a baj... sok a paraszt itthon. Azért tartunk itt. Maradok akkor a hagyományosnál, köszi!
tipo gt
2011. május 19. 09:22
én szoktam úgy "jelezni" a nem megfelelő követési távolságok h.villantok a féklámpákon de nemszokták észrevenni mert valakinek túl gyors olyankor még párx megnyomom kicsit a pedált h.meg is lássa.
tipo gt
2011. május 19. 09:20
sok autós csak a féklámpát figyeli és mivel sokan nincsenek tisztában a technika fejlődésével nemtudnák miért villog a féklámpa,a BMW-nél kísérleteztek ledes féklámpa villogásával ami 2 fokozatban működne,vészhelyzetben 1 külső rész pulzálna ha túl erősen és hirtelen lépnek a fékre,nálunk valószínűleg azért nem engedik mivel a "mezei" féklámpához vagyunk szokva valakinek még a ledes villanása is túlzás nemám még pulzáljon is
tipo gt
2011. május 19. 09:15
elvben a vészhelyzet "jelzésére" van kitalálva a másik autós számára csakhogy az autósok többségének fogalma sem lenne miért villog a féklámpa ilyet a BMW is "bepróbált" de nálunk ha jól tudom nem engedik valószínűleg ezért találták ki a vészfékezésnél kapcsolódó vészvillogókat ami 1értelműb talán
tipo gt
2011. május 19. 09:12
tény h.nem Kinai sorozatgyártásos,elég gondosan odafigyeltem h.lehetőleg ne legyen hiba vele,büszke is vagyok rá h. jól sikerült azért és valóban tökéletesen működik
SomY SAL
2011. május 19. 09:12
Lehet igazad van... Új Reanult Laguna kombin láttam már, nem is egy ilyet. De biztosan gyári volt, felénk nem divat az új verdákat tuningolni.
tipo gt
2011. május 19. 09:10
impulzusgenerátorral lehet villogtatni a ledeket de nemhiszem h.sok értelme lenne...milyen Renault típusoknál láttál ilyet?mások dolog h.a 7köznapi ember nembiztos h."érteni" fogja miért villog a féklámpád és ha a rendőr is észreveszi "díjazni" fogja,szóval ne villogj inkább
SomY SAL
2011. május 19. 08:54
Sziasztok! Már régóta meg akarom csinálni a LED-es féklámpámat úgy, hogy amíg a féklámpa világít, az extra gyorsan villogjon. Megoldható ez valami áramszaggatóval? Azt hiszem pár Renaultnál is van már gyárilag ilyen, csak ott annál hevesebben vibrál, minél jobban nyomja a pedált. Ötlet? Nekem folyamatos, egyenletes megszakítós is jó lenne. Bár nem tudom milyen gyorsan "izzana" be egy ilyen nagy LED, tehát hogy az időintervallum milyen alacsony legyen...
Robert9
2011. május 19. 08:45
Nem tudom, hogy van-e kondi vagy mi van, de valami csak van, ha két komplett sor ég ki... Mindegy, ehhez nem értek...

De: "nálam már az átdolgozott lámpa közel 3 éve működik tökéletesen"
A Nálad átdolgozott lámpa! Nem a gagyi ami kijött a kínai tucatgyárból...
tipo gt
2011. május 19. 08:41
bocs de ledes lámpában miért is lenne kondi?amúgy tévedés h.az izzó tovább bírja mint a led,a titok nyitja a megfelelő led előtét ellenállás,stabi,és 1endióda,nálam már az átdolgozott lámpa közel 3 éve működik tökéletesen,nincsenek kontaktok,villogások,semmi zavaró dolog és szikrázó napsütésben is tökéletesen látszik és nem utolsósorban nem feltűnő,ismerősök havonta cserélnek izzókat és nem kicsit unják már
Robert9
2011. május 19. 08:18
A LED-ek is elszállhattak, amelyik meg "visszajött" az is elfog aludni, miután világított egy kicsit... Az meg valószínű kondi hiba lesz...
Mit lehet tenni: Tedd vissza a gyári lámpákat, ezt meg dobd ki... Nem érnek kalap **art sem ezek az utángyártott LED-es lámpák... Egy darabig jól néz ki, aztán bosszankodsz, hogy hopp, 2 kiégett, majd egy egész sor... Nem érdemes vele vesződni... Sajnos azt kell mondjam, gagyik. Nem csak a tiédről van szó, szinte az összesről.

Én a csillárommal jártam így... vettem bele 3db 60LED-es égőt, 5ezerért darabját, örültem, hogy de jó 60ezer óra élettartam, és összesen csak 9W-ot fogyaszt így a csillárom, ha égetem... Eleinte imádtam, áradoztam róla, ma már szinte bánom, h nem inkább kompakt fénycsövet vettem bele... Ugyanis: Az egyik égőben elkezdett pislákolni 2sor LED (10db), aztán minél tovább világított, el is aludtak... Mostanság már a másikban is kezd jelentkezni ez a probléma... Hiába mondanak 60ezer óra élettartamot a LED-ekre, ha a kondi meg elszáll benne 1000 óránál...
Az a baj, hogy ez a LED-ezés még elég kezdetleges sztem... Rengeteg autót látok utólagos LED-sorral, Daylight-tal rohangálni, ahol már vagy nem világít az egyik, vagy 2-3 kialudt benne... Meg kell mondjam, röhejes látvány...
Nálam felejtős a dolog... 1-2 1W-os LED-et szoktam venni, jó az ára, nagy a fénye, első lámpába elég nekem, de az izzó a biztos. Tovább bírja. Nem olyan dizájnos, de inkább ez, mint a mérgelődés, hogy megint cserélni kell... Hacsak nem az Auditól kérsz tanácsot, vagy veszel hozzá gyári LED-es lámpát, ha van. Náluk még nem láttam kiégni ilyet.
tipo gt
2011. május 19. 08:12
amúgy milyen doboz van a ledekhez vagy a lámpában?
tipo gt
2011. május 19. 08:11
abban igazad van ha kiég nem világít viszont mivel az összes led ami forgalomban van szinte mind Kínából van és tömegben gyártják némileg kérdéses a minősége,én régen rengeteget szenvedtem hasonló problémával mint te,9db led volt a féklámpában 3 oszlopban és folyton kontaktos volt 1ik v.másik oszlop képtelen voltam rendesen megjavítani mígnem kivágtam az egészet és újra építettem még komolyabb ledekkel,és azóta teljesen tökéletesen működik,ahogy mondod h.időnként hol ez a led hol az a led világít az tuti kontakhiba ami esetleg már "haldokló" ledre utal vagy bármennyi ideje is van meg a lámpa rossz minőségű forrasztóónra ugyanis nagyon nem mind1 milyen minőségű ónnal vannak forrasztva a leddek
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38
Összesen 2768 találat 139 oldalon