LED-ezzünk???!!! De hogyan???
aktuális téma

Sziasztok!
Ide ebbe a topicba a LED-ezéssel kapcsolatos tapasztalatokat, észrevételeket és kérdéseket írhatjátok!
Nem csak a műszerfalra korlátozva hanem az egész autóra nézve!
LED árak, típusok, kötési variációk, ki mit hogy oldott meg!
Próbaképp indítom a fórumot, mert nem igen van ezzel kapcsolatos topic, és egyre népszerűbb az autózásban is a LED, de nem csak a színek miatt hanem, mert ha jól kötik akkor egy örökké valóság az izzóhoz képest!
Pár link:
www.ledauto.hu
www.miraled.hu
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
márhogy vészféknél villog a féklámpa? akkor már lazítottak a szabályokon én személy szerint még nem láttam ilyen lámpát
az opel insignia is gyárilag ilyen valamint az új J Astra és Meriva is!
Mindegyiket forgalomba enegdik magyarországon
Mindegyiket forgalomba enegdik magyarországon

a bajonettes izzó fémtestén 2oldlat 2 kis pöcök van h.ne ugorjon ki a rúgó miatt a csúszkásnak nincs ilyen maga az izzó alsó része megy bele a foglalatba és a 2 érintkezési kis drót átvan "dobva" a"lábrészen"
a csúzskás izzó azt jelenti h.a helyzetjelzőben is megtalál6tó kis izzókat simán előre húzással lehet kiszedni a helyükről nem mint ahogy mondod valószínűleg bajonettes foglalata van azt hívjuk bajonettes foglalatnak ahol az izzót megfogva és teljesen benyomva majd kicsit jobbra v.balra elforgatva lehet rögzíteni a foglalatban
Ez nekem kínai én blokkot bár mikor cserélek de a villamossághoz nem értek. Annyit tudok hogy valami tekerős van benne.
ha csuszkás izzók vannak benne első körben simán cserélném ledese majd meglátod milyen a vége
Na akkor senki se segít???????
Vagy csak mindenki haza beszél!!!
Vagy csak mindenki haza beszél!!!

már tokkal 1üt? kellene azért adat a ledről így elég tág h.jégfehér bocsi a jégfehérnek is 3 árnyalata létezik
néztem az oldalaidat a ledes lámpakiváltási dolgokkal nem értek 1et mivel nagyon eltérőek a lámpák a régiek prizmás rendszerűek az ujjak tükrösek és a saját kezű építés híve vagyok a számlapokról néztem 1 oldalt ahol tetszettek a megoldások de az árakkal nagyon nemvoltam kibékülve
Ilyen tetszene

aki tud szerezzni az oldalamra jelezzen hogy mennyiért?,mert kábel is kell hozzá.
majd utána megbeszéljük hogy hány darab kell,mert pontosan én sem tudom mennyi kell.
további szép napot
üdv:Árpy
majd utána megbeszéljük hogy hány darab kell,mert pontosan én sem tudom mennyi kell.
további szép napot
üdv:Árpy

Nem zavaró annyira német be voltam haver gépével énis azt hittem 1600 km-ből 800 kőrül én vezetem és nem az zavart.

valaki tud nekem szerezzni ilyen ledeket ellenállással eggyüt??? jégfehér kellene
Nem rossz de nekem teszik a gyári óra is. Én az órán annyit csinálnék hogy eltolnám a fordulat skálát. Az 1 000 tartomány úgy 6 óránál lenne.

ez nagyon király....valamikor énis ilyet akartam de aztán letettem a kék világításról....bántaná a szemem..városban okés de országúti folyamatos haladásnál zavaró lehet..persze ez csak az én véleményem
tökéletesen igazad van azomban az 5050 smd led a nyomába sem ér a 4chipes super flux lednek ezek a jelenleg kap6tó legjobb power ledek a hűtésre sincs gond ugyanis 1részt a pozitív lábon van a hűtőfelület másrészt mivel erősen ajánlott stabil feszültséggel hajtani így nincs mitől nagyon melegedjenek amúgy jó az 5050 smd led csak nem nagyon alkalmas féklámpás használatra ahogy írtad elég sok kell belőle és azért így megnövekedik a felvett fogyasztás is mégha ledekről is van szó 44db smd led nekem rengeteg azért gondolom mivel elvben a minél jobb kihasználásért 3-mas csoportban vannak kötve ez 14x 1éni csoportot jelent nálam kb 3-4x a fényerő az izzóhoz képest de majd csinálok esti képet is
Ez egy Golf 3 átalakított műszerfala:
nézd meg az oldalaimat!
www.ledauto.hu
www.szamlap.hu
www.ledauto.hu
www.szamlap.hu
a lassulás érzékelő nemfeltétlen jó ugyanis ha a motorfék miatt lassulsz esetleg2brutálisan" félreértheti az érzékelő ezért kötik a féklámpajeladóhoz azzal 1értelmű a fékezési szándék pláne a lenyomás sebessége a gyárban abból indultak ki h.másként fékezünk sima lassításnál mint 1 esetleges vészfékezésnél az h.szerintük annak milyen kritériumoknak kell megfelelni a fékpedál sebessége szempontjából az jó kérdés...ha jól tudom ilyennel csak a BMW kísérletezett de nálunk nem engedték forgalomba az ilyen jelzés leadására képes lámpát mivel nem mindenki tudná a jelzés jelentését a franciáknál azért van h.inkább a vészvillogót kacsolják be
van nekem is pár száz 3-5-10Wattos és néhány 20-30-50Wattos ledem is.
Egy átalakított, tuningolt lámpa esetében nemcsak a funkció, hanem a dizájn is nagyon fontos, ha már valaki erre pénzt áldoz.
Ebben az esetben a gyári izzóhoz képest kb 2,5szörös a fényerő, Ha sól emlékszem 44db SMD5050 LED van benne. Mindez egy panelen elfér
A High Power Ledekkel az a baj, hűtést igényelnek. Egy 10Wattos LED-nek pl zárt helyen, mint egy hátsó lámpa 10dm2 hűtőfelület kell. El tudsz ennyit helyezni? Szerintem sem.
Egy átalakított, tuningolt lámpa esetében nemcsak a funkció, hanem a dizájn is nagyon fontos, ha már valaki erre pénzt áldoz.
Ebben az esetben a gyári izzóhoz képest kb 2,5szörös a fényerő, Ha sól emlékszem 44db SMD5050 LED van benne. Mindez egy panelen elfér
A High Power Ledekkel az a baj, hűtést igényelnek. Egy 10Wattos LED-nek pl zárt helyen, mint egy hátsó lámpa 10dm2 hűtőfelület kell. El tudsz ennyit helyezni? Szerintem sem.
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!