Meglepődtem amikor megkaptam a "csekket" hogy mekkora összeget kell kifizetnem az önkormányzat felé...
A kifizetéssel nincs probléma, de ekkora összegért vajon nem átverés hogy földes úton kell járkálnom? Ha az autó meghibásodik, megsérül az út hibái miatt kitől számíthatok kártérítésre. Írjátok le a véleményeteket, tapasztalataitokat. Nem legyen politikai tartalmú a topic.
Ide klikkelve megtudhatjátok hogy kinek mennyibe kerül az éves "teljesítményadója, és mérlegelhet hogy ki milyen "szolgáltatást" kap az adónem után.
Mert az Astra teljesítménye csak papíron ugyanannyi. Nem értenek ezek semmihez. A teljesítmény nem mindig életkor függő. Lehet egy 20 éves autó is ugyanolyan erős, mint új korában. De ezt ne hangoztassuk, mert akkor évente kell majd teljesítménymérésre vinni az autót.
Egyébként ott van a bökkenő,hogy az üzemanyagok ára nagyon meredeken nő,ha így emelkedik 2-3 év múlva nagyon kevesen fognak autózni,és még kevesebb adó folyik be,mivel ez már nem az önkotikat gazdagítja.
Mi lesz a szegény segélyesekkel különben meg?
Pedig tök egyszerű:ha volt pénzed hogy vegyél egy fiatal autót,az gáz mert volt megtakarításod,vagy jó a fizud és be tudtál vállalni egy hitelt....fizess többet,hogy ugyanolyan szarba legyél mint az akinek egy régi szarja van és nem győzi fizetni a sok geci adót....
Ott kezdődik a baj, hogy Magyarországon közel 370 képviselő van a parlamentbe akiket nekünk kell eltartani, akik (napi 50.000Ft-ot keresnek kb) meg persze a munkanélküli, a segélyen élők meg sorolhatnám... Nagyon kevés az a réteg aki dolgozik. Csak az a baj hogy ezt a sok terhet mind rájuk hárítják. Ezért kitalálnak mindenféle adót amivel plusz pénzt tudnak kicsalni az embertől... Nem rég olvastam, hogy Ausztriában a 170 képviselőt lecsökkentik 120-ra! És akárhogy nézzük Magyarország nem sokkal nagyobb.. Némely dolgot nem értek egyszerűen. Miért kell ennyi ember a parlamentbe? Az üzemanyagon is akkora hasznuk van. Mire megy el a sok pénz?! Azt sem értem, hogy például miért importálunk külföldről piros paprikát? Miért kellett bezárni a cukorgyárainkat? Az az egy ami megmaradt az is külföldi kézben van. A gyógyfürdőinket eladták.. Sorolhatnám még :D Nem értem egyszerűen...
3 teljes évig kapartam azért hogy készpénzre vehessek egy autót ami viszonylag új...
2007-es 1.3 M-Jet Fiat ... a döntésem a környezet tudatosság is volt nagyrészt...
Szembesültem azzal hogy közel 3x annyi a teljesítményadója egy évre mint az ugyanilyen teljesítményű 1995-ös Opel Astrámnak...nem értem az összefüggést
ez a "lényeg": "Mivel üres az államkassza,valahonnan be kell szedni a zsét"
Minden egyre drágább lesz...és ez még csak a kezdet. Olyan adók is lesznek amik épeszű ember fejében fel sem merülnek...Fog jönni még jópár adófajta a gépjárművekre mert 3 millió autó szaladgál MO-n...Lehúzzák mégjobban a nagy teljesítményű új autókat hisz aki ilyet vesz annak van rá miből....stb.
lassan azért is adót kell fizetni, hogy megszülettél
Mivel üres az államkassza,valahonnan be kell szedni a zsét,ha valaki teheti cserélje ki a motort /aztán vissza a régi/,nálam 42500 helyett 14000 ft lenne,csak hosszabb távon éri meg.Egyébként évről-évre emelkedik,mint a benzin ára.
Ja és sokan erre is szavaztak anno.
Volt Marutim, annak 3700 HUF volt az éves