M1
traffipaxokról infó!
A végleges helyszínek:
M1-M7 10km+700m
M1 17km+000m
M1 63km+800m
M1 104km+000m
A műszerek az elválasztósávban lesznek. Mivel 2 műszer van, azok időnként áthelyezésre kerülnek. Az egyik műszer mindig az első két helyszín valamelyikén, a másik értelemszerűen a másik két hely egyikén lesz.
A műszerekről azt kell tudni, hogy 4 irányba képesek mérni, azaz mindkét forgalmi irányból szemből és hátulról is képes sebességet mérni, de egyszerre csak egy irányt lehet beállítani.
Üzembe helyezés 2006. november
Más forrásból is megerősítve:
"Győr, Tatabánya, Bicske és Budaörs közelében szerelnek fel úgynevezett dobozos traffipaxokat, jelenleg az alapozás folyik - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Pausz Ferenc, az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője. Az alezredes elmondta, hogy a négy helyből mindig csak kettőben lesz mérőműszer, de sosem lehet majd tudni, mikor melyik működik. A dobozok környékén azonban tábla fogja figyelmeztetni az autóst, hogy sebességellenőrzéssel kell számolnia.
Előnye a rendszernek, hogy éjjel-nappal, folyamatosan működhet emberi felügyelet nélkül. Hátránya, hogy mivel nem állítják meg az autóst a helyszínen, nehéz bizonyítani, hogy ő vezette a sebességhatárt túllépő járművet, a jelenlegi törvények alapján ugyanis a kocsi tulajdonosa mondhatja, hogy rokona volt a sofőr, de nem akarja megnevezni. E kiskapu megszüntetésére egyébként már két törvényjavaslat is született, de az egyiket alkotmányossági problémákra hivatkozva elvetették tavaly, a másikon még dolgoznak.
Szerintem ebbe ne folyunk bele!Nem azért írtam, hogy személy szerint veled, vagy bárki mással vitatkozzak!Én csak a véleményem montam el ami nem biztos, hogy egyezik a te álláspontoddal!De azt kérném tőled, hogy nyugodtan írd le a véleményed, mert érdekel még ha külömbözik az enyémtől akkor is, de viszont semmi képpen ne volnj engem kérdőre, mert nem is ismerjük egymást, és ez nem változtat a véleményemen!Egyébként én sem vagyok notórikus gyorshajtó, csak az ELV zavar!Mentem aludni jóéjt kívánok!
Mondjuk a szöveg egésze nem erről szólt, de ha ezt szűrted le szívesen válaszolok:
Kihalt szakasz volt számomra mikor 160-as tempónál megközelítőleg 15 percen keresztül nem láttam senkit az úton sem elöttem sem mögöttem, már azthittem valami utlezárást elhagytam vagy mittomén.
Ettől elvonatkoztatva, egyetértek veled bár nem 100%osan
Mi az a kihalt szakasz? egy autó 240 km/óránál kb. 66 métert tesz meg másodpercenként. Tehát a reakció idő és a fékút bőven 150-200 méter lehet. És az is lehet, hogy téged ver telibe hátulról, mert esze csak arra van, hogy nyomja a gázt (sok csúnya példa volt már erre). Menjen ki a Hungaroringre, vagy Nardo-ba, aztán nyomja ott, ahol tuti egymaga van.
Én nem idegesítem fel már magam...
Nem is áll szándékomban különösebben belefolyni ebbe a témába, mert a közlekedési rendőrökkel, és a módszereikkel kapcsolatban nem vagyok képes a jóízlés határain belül kifejezni magam!
De annyit azért mondok: Persze érthető!Nem feltétlenül kell száguldozni mint egy állat.De:
Miért fáj az valakinek, ha egy kihalt szakaszon v.ki 240-el megy?Ezzel csak kiszorítják a főutakra és a mellékutakra a sebességet.
Aztán:
Mi a gyíknak kell ennyire a sebességgel foglalkozni, miközben a rendőrök szinte minden más téren EREDMÉNYTELENEK!!!Szeretném tudni, hány ember elopott autóját találták meg...Hány ember bántalmazóját, vagy jogsértőjét találták meg?Sőt ennél mélyebre is mehetnék de nem teszem...
Persze biztos van 1-2 megtalált autó (persze csak lakossági bejelentések segítségével) meg néhány bántalmazó.De rohadtul nincs arányosságban...Nekem a közlekedési rendőrök minden csekkm, vagy feljelentés ideje alatt a hős rendőrt játszották, meg az okostojást!De persze ha már szóltam, hogy bocsika de pénzt, benzint, kereket stb loptak el alkalmanként, akkor mindig ártatlan együttérző arcal közölték:
Sajnos ezzel nemtudunk mit kezdeni, szinte lehetetlen megtalálni a tettest...
A F@SZOM BELE!Semmi baj, ha agyon csesztetnek gyorshajtásért meg stb!De ne csak ennyi legyen!!!!Ha bajban vagyok, akkor nekem is segítsenek!Egyszer nem halottam a TV-ben, hogy új nyomozáselősegítő berendezéseket, vagy kutyákat, vagy ujlenyomatleolvasókat vagy bármit kaptak, vettek, kértek volna!Csak trafi itt, meg ott, meg amott, meg az övek, meg a biztosítás, meg a fokozott ellenőrzés meg ÁÁÁÁÁ Nem is folytatom mert felídegesítem magam!Bocsika h hosszú lett!
Nem hinném, hogy sok esély lesz rá, hogy kapj valamit. 100-nál a 105 semmit sem jelent. 130-nál meg 10%+a trafi pontatlansága a javadra írva, tehát kb. 145 km/h. Ez a jelentős túllépés.