jó akkor úgy mondom hogy idővel ami tavaszt jelent akkor egy nagyobb turbót szeretnék rá, de sajnos ebben nem vagyok nagyon otthon, milyet érdemes rárakni, amivel sokat el fog menni , új turbót szeretnék venni, nem valami leharcoltat, a gyári cooler nincs már meg így most cooler nélkül járok de nem nagyon hajtom sokat utazok hosszú távon vele, szeretném hogy ha nem nyomom neki a fogyasztás se növekedjen az egekig. tehát akkor azt mondod hogy a pd dugó fölösleges, jó akkor az kimarad. viszont adagolót milyet célszerű? nem szeretnék mechanikusat, milyen elemmel és milyen tárcsával? kuplung most cseréltem az pedig úgyszintén tavasszal kevláros lesz.
Nem is lesz tőle változás.max annyi hogy ami már benne van az idők folyamán fél kiló olajsár kb az nem gyűlik tovább.
ha egyszer leveszed a szívócsonkod nézd meg az egr mit művelt vele.
Itt egy levett szívócsonk úgy hogy volt egr.
pd dugó hajtókar = parasztvakítás
Újabb konstrukció de egy több százezer kilóméteres motorba ami másképp van kopva pár ezer kilóméter és falni fogja az olajat.
Volt nekem is 502 vel sdi tengellyel gyári comp al konfigurációm.
Chip nélkül annyit értem el hogy lentről erősebb lett de füstölt mint a barom tehát + 1 liter
Gyári turbóra meg felesleges a sprinter coolert rárakni főleg ha műanyag a vége.
Hagyd a coolert meg az sdi tengelyt.
Sdi tengely fent segít a gyári tubód meg ott abban a tartományban már rég elfogyott.
4csúcs bele meg egy chip.
Ha tovább akarsz lépni sokmindent cserélni kellene.
Adagolót turbót kuplungot stb stb stb.
Nekem volt csip nélkül elöször sdi tengely,változást nem éreztem,aztán 502 csúcs,attól füstölösebb lett,de sokkal jobban ment,egr le volt falazva.
Kb 1 évig jártam vele így.
valamint még az hogy én későbbiekben akarok bele pd belsőt, hajtókart, dugót. ezekből milyen kódú jó bele, és hogyan lehet beletenni tehát hogy köszörülni kell-e vagy valamit kell-e vele csinálni? turbót is szertnék rá nagyobbat, ezekből milyet érdemes, milyen átalakítás szükséges, tartós dolog kellene, amivel jól megy a kocsi és az élettartama sem 50e km.
sziasztok kezdő tdi-s vagyok, van nekem egy sdi tengelyem 4db dtp 502 csúcsom gyári turbóm, gyári computerrel, egy sprinter intercoolerem. nagyjából ennyi a cooler még nincs rákötve, mert majd csak akkor ha a chippel nagyobb lesz a turbónyomásom, na térjünk a lényegre. a kérdésem az lenne hogy ha én most beleteszem az sdi tengelyt, és a csúcsokat belövetem (?bar 220 v 230) akkor mi fog történni, tehát hogy egyből muszáj-e a chipet ráiratnom vagy egy pár hétig el tudok vele így járni, a másik pedig a következő, halottam én itt egr vakolásról ennek semmilyen következménye nem lehet? tehát hogy pl magas fordulatszámon leszabályoz vagy valami? előre is köszönöm ja amúgy a motorom kódja 1z
Azt szeretném megtudni, hogy a DSLA 150p 502-es porlasztócsúcsot ha berakom akkor már a computert rá kell dugni hogy működjn vagy nem kell hozzá? Mert először be akarom rakni a porlasztócsúcsokat és ha a keret engedi utána a chip. Előre is köszönöm.