Állítható futóművek
aktuális téma

Most fogom megvásárolni életem első állítható futóművét, és nem igazán van tapasztalatom a dologgal kapcsolatban. Ezért szeretném, hogy sgítsetek ha tudtok.
1. Kell e szélesíteni a sárvédőíveket? Ill. lehet e úgy, hogy a fényezés ne sérüljön?
2. Hol lehet beszereltetni? (Németországból rendelem)
3. Marad komfort érzet, ill. mennyire befolyásolja pozitívan az úttartást?
4. Ha leültetem a kocsit 10cm-rel fogom még tudni nap mint nap használni? (mélygarázsok, úthibák, szóval ismeritek a Magyar úthálózatot)
Ha tudto segítsetek lszi!
Kösssszzzz
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
Mivel a gyári gátlónak kevesebb hely marad a rövidebb rugók miatt!
Akkor ez is balesetveszélyes nem?
Akkor ez is balesetveszélyes nem?
Véleményed szerint akkor most az én autóm ültetése baleset veszélyes ill. túl sok?
Ezek szerint szerinted az sem jó megoldás ha valaki a gyári gátlókhoz berak egy ültető rugó szettet!
Ezek szerint szerinted az sem jó megoldás ha valaki a gyári gátlókhoz berak egy ültető rugó szettet!
Ugy hogy akkorra kicserélik a parasztok...
Az uton kéne az ilyeneket lekapni...
Az uton kéne az ilyeneket lekapni...
Igen, azoknak lett kitalálva, és soha nem azért, hogy egy gépet ily módon "megfektessenek", hanem hogy az autó jó súlyelosztással bírjon!
Ugyanis egy állítható futóművet kerekenkénti mérleggel lehet beállítani, azaz a jobb és bal oldal közötti súlyokat tudod vele elosztani. Na ezért menetes!
Ha pl. az anyós oldali kerekét eltolja fékezésnél a gép, ha egyedül ülsz benne, akkor a mögötted lévő keréknél kell "felnyomni" a telót! Ezeknek aztán tényleg van jelentősségük, ez már tényleg tuning! Ki tudod hozni a fékrendszeredből a maximumot!
Pusztán az ültetés nem igényelne fokozatmentes állítást.
De sajna nagyon sokan nem értenek ezekhez a cuccokhoz, és csak eltekerik valahová, legtöbbször a legalacsonyabb végállásra.
Igazad van, elmeroggyant volt az a Fritz, és mindenki, aki ezt a dolgot ész nélkül csinálja!
Vagy hát csinálja bárki, és rakja ki utána a kertjébe dísznek!
DE ne a forgalomba kavarjanak ilyen szerkezetek, mert az szerintem egy kissé felelőtlen!
Miből gondolod, hogy nálad minden rendben lesz?
Értesz te a futóművekhez?
Mert én még nem, csak tanulgatom, de nem vékony a könyv, ami erről szól!
Nem árt néha egy kis alázat az ismeretlen dolgokkal szembe, nem?
Ugyanis egy állítható futóművet kerekenkénti mérleggel lehet beállítani, azaz a jobb és bal oldal közötti súlyokat tudod vele elosztani. Na ezért menetes!
Ha pl. az anyós oldali kerekét eltolja fékezésnél a gép, ha egyedül ülsz benne, akkor a mögötted lévő keréknél kell "felnyomni" a telót! Ezeknek aztán tényleg van jelentősségük, ez már tényleg tuning! Ki tudod hozni a fékrendszeredből a maximumot!
Pusztán az ültetés nem igényelne fokozatmentes állítást.
De sajna nagyon sokan nem értenek ezekhez a cuccokhoz, és csak eltekerik valahová, legtöbbször a legalacsonyabb végállásra.
Igazad van, elmeroggyant volt az a Fritz, és mindenki, aki ezt a dolgot ész nélkül csinálja!
Vagy hát csinálja bárki, és rakja ki utána a kertjébe dísznek!
DE ne a forgalomba kavarjanak ilyen szerkezetek, mert az szerintem egy kissé felelőtlen!
Miből gondolod, hogy nálad minden rendben lesz?
Értesz te a futóművekhez?
Mert én még nem, csak tanulgatom, de nem vékony a könyv, ami erről szól!
Nem árt néha egy kis alázat az ismeretlen dolgokkal szembe, nem?
Így van a rugó kókányolás eszembe sem jutott!!
Ezek az autók akkor, hogy mennek át a vizsgán???
Ha az én TÜV által bevizsgált Gewindémbe beleköthetnek?
Ezek az autók akkor, hogy mennek át a vizsgán???

Ha az én TÜV által bevizsgált Gewindémbe beleköthetnek?
Sziasztok!
Hát nem tom,nem akarom petit védeni, de suerintetek az sokkal jobb ha a paraszt nekiáll elflexelni a gyári rugot és meneteket vág el belőle? Azt bezzeg a KPM-es nem b@szogatja,meg a rendör se...aki meg normálisan csinálja az meg fizet...
Hát nem tom,nem akarom petit védeni, de suerintetek az sokkal jobb ha a paraszt nekiáll elflexelni a gyári rugot és meneteket vág el belőle? Azt bezzeg a KPM-es nem b@szogatja,meg a rendör se...aki meg normálisan csinálja az meg fizet...

Véleményem szerint ezek a futóművek a pályaversenyautók ill. rallyautók számára lettek kitalálva!
De aztán jött valami elmeroggyant fricc aki rájött, hogy egy ilyen futóművel akár földig lehet ültetni egy autót!
De aztán jött valami elmeroggyant fricc aki rájött, hogy egy ilyen futóművel akár földig lehet ültetni egy autót!

Peti, biztos elsiklottál a kérdésem felett, pedig most már nagyon érdekelne a válaszod erre a kérdésemre:
Tényleg, szerinted miért keletkeztek egyáltalán az állítható futóművek? (azaz amelyek szárán a rugó bázisfelületét fokozatmentesen lehet állítani)
Várom válaszod!
Tényleg, szerinted miért keletkeztek egyáltalán az állítható futóművek? (azaz amelyek szárán a rugó bázisfelületét fokozatmentesen lehet állítani)
Várom válaszod!
peti csak nem érted, nem szabad többet ültetni. a bilstein nem találkozós autókhoz csinálja ezeket hanem versenyre....
abba már bele sem fogok hogy mi a különbség egy sima ültetőrugó és egy komplett futómű között...
abba már bele sem fogok hogy mi a különbség egy sima ültetőrugó és egy komplett futómű között...

55 MM-ES ÜLTETÉSHEZ MINEK gEWINDE???
HISZEN AZ EGY BATYU PÉNZBE KERÜL ÉS ENNYI ÜLTETÉST 30000 FT-ÉRT 4 RUGÓVAL IS EL LEHET ÉRNI!
ÉS ÉN NEM ÉRZEM ÚGY HOGY AZ ÉN AUTÓM EGY POTENCIÁLIS VESZÉLYFORRÁS LENNE AZ UTAKON!!
HISZEN AZ EGY BATYU PÉNZBE KERÜL ÉS ENNYI ÜLTETÉST 30000 FT-ÉRT 4 RUGÓVAL IS EL LEHET ÉRNI!
ÉS ÉN NEM ÉRZEM ÚGY HOGY AZ ÉN AUTÓM EGY POTENCIÁLIS VESZÉLYFORRÁS LENNE AZ UTAKON!!

peti ha rám hallgatsz azt csinálsz amit akarsz, felőlem be is csaphatod a fizika törvényeit..:

Én nem érzek semmiféle instabilitást!
Szimpatikus a hozzáállásod a kérdéshez, ugyanezt érzem én is az autómmal kapcsolatban.
A Bilstein gewinde szett is csak 55mmig állitható, pedig léteznek 100mmesek is, de ha a lengőkar tul negatív irányba dől a kocsi instabil lesz..
A Bilstein gewinde szett is csak 55mmig állitható, pedig léteznek 100mmesek is, de ha a lengőkar tul negatív irányba dől a kocsi instabil lesz..

Én inkább műszaki embernek vallom magam, és naggyon szeretem, ha az autóm működik is, mitöbb: a lehető legjobban!
Nem tud örömmel tölteni egy olyan dolog, ami esetleg szépen néz ki (bár ez éppen szubjektív), de egyszerűen nem úgy működik, ahogyan kéne. (ez viszont erősen objektív)
Természetesen a te döntésed, ameddig tényleg másokat nem veszélyeztetsz vele!
Én csak ledöbbentem, hogy egy ilyen oldalon valaki ennyire radikálisan ragaszkodjon egy tutira rossz megoldáshoz!
Nem tud örömmel tölteni egy olyan dolog, ami esetleg szépen néz ki (bár ez éppen szubjektív), de egyszerűen nem úgy működik, ahogyan kéne. (ez viszont erősen objektív)
Természetesen a te döntésed, ameddig tényleg másokat nem veszélyeztetsz vele!
Én csak ledöbbentem, hogy egy ilyen oldalon valaki ennyire radikálisan ragaszkodjon egy tutira rossz megoldáshoz!

Tudom, hogy rengeteg ellenérv szól az ültetés ellen, de nekem akkor is így tetszik aza autóm!! És még fog lejjebb is menni!

>"Szerinted egy TÜV által bevizsgált Supersport futóművel ilyen gondok lennének???
Ha rossz lenne ill. nem lenne használható akkor minek gyártanák??"
Mert megveszik, ezaltal profitra tesz szert a gyarto, meg a forgalmazo.
Ha rossz lenne ill. nem lenne használható akkor minek gyártanák??"
Mert megveszik, ezaltal profitra tesz szert a gyarto, meg a forgalmazo.
Egy kis segítségre lenne szükségem: 206-os hátsó futómű rugóját kéne keményíteni. Tud valaki tippet adni?

Ez a fórum átmenetileg lezárásra került!
KACSA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ez igazságtalanság!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!