Cikk: Az üvegszál és ami mögötte van

Témakör: Tuning
aktuális téma
Az üvegszál és ami mögötte van
...avagy ideje másképp gondolni a műgyantára Giccses, otromba bojler-monszter, plasztikhuszár, agyongittelt sufnis hulladék – ezeket a kedves kifejezéseket talán már senkinek sem kell bemutatnunk, aki a fórumainkban böngésződik. Manapság szinte szokás lett, akár minden érthető alap nélkül, „divatból” szidni az üvegszálas elemekkel felszerelt autókat, pedig a jogos megbélyegzések mellett számos esetben maximum a tudatlanság szolgálhat okként. Cikkünk célja egy kicsit rendet rakni e téren a fejekben. Bővebben
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
17 18 19 20 21 22 23 24
xela
2009. október 11. 21:21
Az a baj ezzel a dologgal, hogy egy pillantást vetve bármire egy mberke, úgy gondolja hogy már mindent tud éés mindenhez ért.
Quad
2009. október 11. 21:20
DeathProof
2009. október 11. 21:19
szerinted valaki akkor fog megtanulni osztóperemet készíteni hogyha itt elolvasgatja???
oooo
2009. október 11. 21:17
én kecskeméti ként kaptam fel a fejem a dugár műveken. nekem munkával kapcsoltaban csak 2005 ben az A8 lököseimmel volt kapcsolatom velük , de nem ők csinálták hanem egy másik ember szó szerint harmad áron.
azóta csak az "elkészült" munkáit láttam a szervízünkben...
inkább nem mondok semmit.
Quad
2009. október 11. 21:15
Ja ok, félreértettelek sorry.
Szakmai segítség azért elkelt a cikkben - szerintem az lehet teljesen képben ezzel, aki nap mint nap ezt csinálja. Csak szakirodalmat/internetet olvasva hiába ásnám magam bele a témába, nem lenne ugyanaz (igen, leginkább valóban a gyártási tech. részleteiben/buktatóiban segítettek)
De örülök, ha - a reklámot leszámítva - tetszett a cikk
Blindmouse
2009. október 11. 21:12
Mondjuk CS-on kb egy éve ez az első cikk amit elolvastam... pont azért mert mindennek fizetett reklám szaga van számomra :D
xela
2009. október 11. 21:12
Itt lekeszted vezetni, hogy maga az elemgyártás nem szimpla üvegszálról és gyanta itatásról, szól.
Becsületed!

De szerinted miért is én voltam minden negatív jelző viselője itt a Cs.-n, mert szakmai szemszögből nézve az írrásokat, tanácsokat, termékeket, hányni tudtam volna.
oooo
2009. október 11. 21:11
ha nem néznénk akkor az olyan mintha meglopnánk a netet
Black Cat
2009. október 11. 21:11
Ha nálatok a szülés egyenlő egy spoilerrel akkor igazad van!Ne is szüljön akkor...Én is lezártam akkor...
Blindmouse
2009. október 11. 21:09
Nincs vele bajom... mondjuk én kevésbé lettem volna diplomatikus és visszafogott..

az a része mondhatni még tetszett is..
csak a végén megláttam a reklámot és az nem tetszik.
mondjuk az egész rohadt internettől reklámmérgezést kap az ember lassacskán, így már én is ugrok mindenre...

de mit is segítettek ők a cikkben? ehhez nem kell tunercég hogy megírjon egy ilyet az ember..

max az üvegszálgyártás technikájával kapcsolatban.. mondjuk abban a témában az is hathatós tanácsot tud adni, aki mondjuk zuhanytálcát gyárt belőle :D
xela
2009. október 11. 21:08
Ha nem tudom kifizetni a nőgyógyászt, akkor az asszony ne szüljön??????,

Abszolút nem egyről beszélünk.
Részemről lezártam.
Black Cat
2009. október 11. 21:08
Xintem meg rendben van ha neked tetszik...Ez a lényeg...
jumpman
2009. október 11. 21:07
ZuppyKT69
2009. október 11. 21:07
Szóval nem jön be?
Na mindegy nekem így jó!
Quad
2009. október 11. 21:06
Nem reklámcikk. De egy bekezdést szerintem megérdemel az, aki segít, és próbál normálisan, szakszerűen tenni ez ügyben itthon nem?
Jó-rossz példával nemtudom mi bajod, de talán kifejthetnéd. Mint az egyik fő spoilerfikázónak, pont a hozzád hasonló emberkéknek kellene konstruktívan hozzászólni a témához - szerintem.
DeathProof
nem az üvegszállal van a probléma hanem az ormótlan formákkal.. amugy nem szeretem az üvegszálat mert mindenki poli gyantát használ ami olcsó de igazából nehéz hiába van kigurizva igazából szar....ha le lenne szivatva vákumban ugyan az az elem és epoxi alapu gyantával készülne ami utána ki van edzve és az üvegszál helyett lenne benne vagy méhsejt vagy ,(könnyű erősítésnek) vagy pár keresztszövésű paplan talán nem lennének olyan nehezek és életveszélyesek..de manapság mindenki pacsmagol othon zöld palvinból valami szart .. tudják az alapokat hogy a barna ragszalagra nem tapad ...hogy mire való a PVA ésatöbbi..

én építettem orsugárkormányokat hajóba ..kb értem az üvegszálat..a filmes szakmában poliból készült hélyautókat repitettünk levegőbe(robbanásimitáció)

de mert úgy néz ki egy egy elem mintha az nem jelenti hogy az is ...
szerintem az üvegszál ideje rég lejárt..olcsó kisipari cumó ...

a közelmult és a jövő a carbon - epoxi nullás vákummszivatyúval és hőkezeléssel de ezt a technikát nehéz kifizetni egy ilyen szerszám előállítása is költségesebb..minden aélaklommal eldobni az etetőcsőveket csatlakozókat térhálosodás után...

a szerszámnak is ki kell birnia a 24 órán keresztül tartó 0 áss atmosférát...

igazából azok azt alkatrészek a jővő zeneje de nem egyszerű a téma.........
üdv mindenkinek ez jó topic lessz amúgy
Gonoszkodó
Nem akartam megírni de a vége igen reklámszagú . Sebaj ezért fizetnek a vállalkozók . Nincs is ezzel semmi baj .
alex89
2009. október 11. 21:05
A helyedben én inkább a felnivel kezdtem volna a bojlerezés helyett,bár ez csak az én véleményem...
Black Cat
2009. október 11. 21:05
Nem a munkád tiszteléséről beszélek ember!!!Hanem hogy Magyarországon élünk 2009-ben...Másnak is vannak gyerekei,meg adósságai stb...Nem biztos,hogy ki tudják fizetni azt az összeget amit te mondasz egy elemre mondjuk...Ezért keresnek más megoldást.Ha nekik tetszik akkor megéri nekik,ha nem elégedettek magukra vessenek.Majd jön belőle a javítgatás,tákolás...Ezt nem értem téged ezt miért zavar annyira ha neked megvan a kuncsaftköröd...
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
17 18 19 20 21 22 23 24
Összesen 463 találat 24 oldalon