Hengerfej tuning !
aktuális téma

Sziasztok! Ebben a topicban szeretném ha megosztanánk egymással a hengerfej átalakításról szerzett tapasztalatokat, véleményeket, olvasottakat stb.-ket! Meddig érdemes elmenni utcai szinten és mik azok az átalakítások a hengerfejeken belül amik inkább már a versenysportba használt kocsikhoz illik? Sportvezérműtengelyek, hengerfej szívó- és kipufogójáratok tágítása, polírozása, nagyobb szelepek, erősebb rugók, tömítések, szelepvezetők, síkolás stb. Vmint irjatok cégeket Mo.-on akik ebben a tuningban spillerek! Jó fórumozást! :)
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
Szerintem érdemes a Havassy Motorsportot is ilyen ügyben keresni, bár ők főként Ladát és VW-t csináltak régebben, most már mindent amiből versenymotort lehet építeni.

Nem akarlak elkeseríteni,de 860kiló 11s-es gyorsulással az olyan 70LE maximum.54LE-ből meg mire csinálsz szívóba 80-at(valós,és nem póverbokszosdircsiszürcsisgázgyorsítósat),az lessz vagy 200k,meg vagy +2 literes fogyasztás.Olcsóbb,és tartósabb megoldás szerintem belepattintani egy 1.4 100le clio motort egy 50-es rendszerrel,ami alapból a duplája az eredeti teljesítménynek.

Nekem is azt mondták, hogy a 260-as tengely elég lesz, max. 276-osig.
A polírozás meg azért lenne szívónál is, hogy a gázok gyorsabb, jobb áramlását elősegítsék, hogy minél előbb távozzanak a égéstérből.
A polírozás meg azért lenne szívónál is, hogy a gázok gyorsabb, jobb áramlását elősegítsék, hogy minél előbb távozzanak a égéstérből.
Szuromiéktól már kaptam egy árajánlatot.
80-90.000.Ft a hengerfej megmunkálása (bővítés, polírozás stb.), 35.000.Ft meg a gyári vez.tengely átalakítása és hőkezelése.
Elmondtam neki az igényeimet és azt mondta, hogy a kis tengelyt még bírják majd a gyári szeleprugók.
Na meg ugye, garancát is vállal rá.
+A komplett hengerfej ára még, de az már meg van, ami át lesz alakítva.
Nem messze tőlem egy másik városba ajánlottak még egy szakit majd azt személyesen fogom felkeresni.
80-90.000.Ft a hengerfej megmunkálása (bővítés, polírozás stb.), 35.000.Ft meg a gyári vez.tengely átalakítása és hőkezelése.
Elmondtam neki az igényeimet és azt mondta, hogy a kis tengelyt még bírják majd a gyári szeleprugók.
Na meg ugye, garancát is vállal rá.
+A komplett hengerfej ára még, de az már meg van, ami át lesz alakítva.
Nem messze tőlem egy másik városba ajánlottak még egy szakit majd azt személyesen fogom felkeresni.
Egyébként ritkán használom a kocsit "versenyezgetésre", fogócskázásra a városban.
Inkább a saját örömömre, jobb szeretem a jó kis kanyargós, emelkedős-leejtős jó minőségű utakon egyedül csapatni (már amennyire telik ettől a mocitól).
Inkább a saját örömömre, jobb szeretem a jó kis kanyargós, emelkedős-leejtős jó minőségű utakon egyedül csapatni (már amennyire telik ettől a mocitól).

Én a sajátomba max teszek mondjuk egy HKS 264/264 párost, ahhoz még a szeleprugókat sem kell bántani, és ágyeszbugyesz :D
portolni is lehet, bár szívónál kérdéses, mert kipolírozod a rücsköket amik lehet az áramlást segítik.. mondjuk a lépcsőket ki lehet köszörülni a levegő útjából..
portolni is lehet, bár szívónál kérdéses, mert kipolírozod a rücsköket amik lehet az áramlást segítik.. mondjuk a lépcsőket ki lehet köszörülni a levegő útjából..
Engem főként olyan megoldások érdekelnének amiket utcára ajánlanak, használnak és nem kell érte/miatta a blokkot megbontani.
Tehát, zsebes dugók sem játszanak.
Előnyei-hátrányai a hengerfej piszkálásnak, bejáratási rituálé, mire kell ügyelni, odafigyelni, meddig érdemes elmenni utcai szinten stb.?
Nem F1-es motort akarok faragni, csak egy továbbra is megbízható, a gyáritól jobban gyorsuló motort. Kicsi a kaszni, így jelenleg is meg lehet vele fogni pár 1,3-1,4-1,5 16V-s kocsit és pár régebbi kiadású 1,6-1,8 8V-t is.
De turbósítani és nagyobb motort bele tenni nem akarok.
REzé próbálnám ezt a kis blokkot még egy picit pöckölni, de csak egészséges kereteken belül.
Tehát, zsebes dugók sem játszanak.
Előnyei-hátrányai a hengerfej piszkálásnak, bejáratási rituálé, mire kell ügyelni, odafigyelni, meddig érdemes elmenni utcai szinten stb.?
Nem F1-es motort akarok faragni, csak egy továbbra is megbízható, a gyáritól jobban gyorsuló motort. Kicsi a kaszni, így jelenleg is meg lehet vele fogni pár 1,3-1,4-1,5 16V-s kocsit és pár régebbi kiadású 1,6-1,8 8V-t is.
De turbósítani és nagyobb motort bele tenni nem akarok.
REzé próbálnám ezt a kis blokkot még egy picit pöckölni, de csak egészséges kereteken belül.
Ahaa.. Mazlee usert kérdezd meg arról hogy ő mennyi idő után iktatta a kukába az átmoddolt tengelyeket.. :(
Én csak ilyen üvegszáltunereknél hallottam csak így kifejezve.. :) meg spúrlégszűrő, meg sportszelet meg ilyenek.. aztán annyi köze van a sporthoz, mint Darth Vadernek a pacifizmushoz.. :)
a módosított veztengely meg azért nem jó mint ötlet, mert ugye eleve az emelési mélységet bukod a profil formálással, ergo ott azt is vissza kell pótolni, plusz ebben a csodás kis országban nem tudják olyan szinten megkeményíteni az anyagot, és a csodás új veztengely fél év alatt el is kopik...
a módosított veztengely meg azért nem jó mint ötlet, mert ugye eleve az emelési mélységet bukod a profil formálással, ergo ott azt is vissza kell pótolni, plusz ebben a csodás kis országban nem tudják olyan szinten megkeményíteni az anyagot, és a csodás új veztengely fél év alatt el is kopik...
Állítólag Havassy-ék meg még páran nem edzik, hőkezelik le a átalakított vezérműtengelyeket (a gyáriakat alakítják át).
Nekem spéciel Szuromi Istvánt ajánlották.
Átprofilozott vagy módosított vezérműtengely megfelelő szó lesz a érzékeny kis lelkivilágodnak?
Nem keresem a bajt (mindig megtalál
), én csak azé írtam sportot mert a köznyelv így említi szinte mindenütt.

Nem keresem a bajt (mindig megtalál

Nem rossz ötlet a topik, de az ilyen "sportvezérműtengely" szótól a hátamon feláll az egyébként nem létező szőr...
Sziasztok!
Ebben a topicban szeretném ha megosztanánk egymással a hengerfej átalakításról szerzett tapasztalatokat, véleményeket, olvasottakat stb.-ket!
Meddig érdemes elmenni utcai szinten és mik azok az átalakítások a hengerfejeken belül amik inkább már a versenysportba használt kocsikhoz illik?
Sportvezérműtengelyek, hengerfej szívó- és kipufogójáratok tágítása, polírozása, nagyobb szelepek, erősebb rugók, tömítések, szelepvezetők, síkolás stb.
Vmint irjatok cégeket Mo.-on akik ebben a tuningban spillerek!
Jó fórumozást! :)
Ebben a topicban szeretném ha megosztanánk egymással a hengerfej átalakításról szerzett tapasztalatokat, véleményeket, olvasottakat stb.-ket!
Meddig érdemes elmenni utcai szinten és mik azok az átalakítások a hengerfejeken belül amik inkább már a versenysportba használt kocsikhoz illik?
Sportvezérműtengelyek, hengerfej szívó- és kipufogójáratok tágítása, polírozása, nagyobb szelepek, erősebb rugók, tömítések, szelepvezetők, síkolás stb.
Vmint irjatok cégeket Mo.-on akik ebben a tuningban spillerek!
Jó fórumozást! :)
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
Olcsóbban megvan,és kapásból van 138-150 lovad.
Még egyszerűbb ha piacra dobod,és veszel egy ilyen motorral szerelt clio-t.
Én nem költemém rá a fél életem egy 1.2 szívó mocira,sose lesz olyan erős,mint amit szeretnél.