HELLO MINDENKI.VAN MÁR MŰANYAG MEG MINDEN .... EZ ITT CSAK ---CARBON---.MINDEN AMIT A CARBONRÓL TUDNI KELL!MIT?HOGYAN?MIBŐL?MIÉRT?MOTORELEMEK,KAROSSZÉRIA ELEMEK,DÍSZEK,EGYÉBB ALKATRÉSZEK.KÉPEK BERAKÁSA ÉS SZAKIK SEGÍTSÉGE AZ ELKÉSZÍTÉSÉHEZ.
REMÉLEM INNEN SOKAT TUDOK MAJD TANÚLNI.ITT NEM KÉRDÉS MIÉRT JOBB VAGY KINEK,MIÉRT TETSZIK.EGYSZERŰ OKTATÓ TOPIK.SZÍGÓRÚAN TANÚLNI.
azt,h milyen nehéz a mocitető azt nemtom még nincs tapasztalatom de a xela majd megmodja ha jön.neki már megvan a tapasztalata és tudja m az egyszerűbb kezdésnek.érdemes megfogadni a tanácsát.
Nagyon örülök,hogy van ez a topic,és hogy olyanoktól lehet tanulni mint xela!!! Én szívtam eleget a karbonozott tetőmmel,de még többet a karboozott motorháztetőmmel.Teljesen vágom,hogy ma már nem biztos hogy belekezdenék felkészületlenül.Az üvegszálazás egy formára felvinni a paplant gyantával és kész,de a karbonozás....Az mesterség ha valaki szépen csinálja!Türelmetlenül várom az új infokat!Mégegyszer kösz xela!!!
én úgy vettem észre,h a mret nem számít csak a forma mg az elkészítés bonyolultsága.mondott nekem egy olyat a xela anno,h simán fgjak egy asztallapot vagy ilyesmit,fedjem be a barna ragasztó szalagal és kenjem le forma leválasztóval és arra csináljak négyzeteket,hogy megísmerjem az anyagot.ez a legegyszerűbb és aztán jöhet a több.nekem teljesen új lesz most a karbon.az első lecke szerint a xela feltett ide egy csomagtér ajtót.nekem az lesz az első munkám.megjön a fizum megveszem a hozzávalókat és megcsinálom a csomagtér ajtóm karbonból.nekem annyiból egyszerűbb lesz,h nincs rajta kulcslyuk meg rendszámtartó.
Majdnem elkezdtem értetlenkedni és kötözködni hogy hogyan szálhat le egy lökös, de eszembe jutot hogy én is láttam már gyárira rákókányolt "tuning" lökhárítót. Mondjuk egy kedves barátomnak én is csináltam lököst meg a sárvédőt egy "Rally" Suzuki GTI-re. A lökhárítóba volt anyag de a sárvédők olyan gyengék voltak hogy amikor kivettem a szerszámból már akkor történt rajtuk fénytörés. De simán kibírtak egy évadot és 200-nál is fenmaradtak.
Szerintem ezek a balesetek akkor történhetnek amikor a "gyártó" nem veszi figyelembe a gyári felfogatási pontotkat és megy a saját feje után mivel fontosabb a külcsin mint a belbecs. Meg ugye a jelmondatuk "kevesebb munka és anyag több pénz".
A szénszálas anyagokhoz csak epoxi gyantát szabad lehet használni?vagy milyen más gyanták használhatok fel?
felhasználható Anyagok leirásához milyen úton lehet hozzáutni(anyagismeretre gondolok)
ez nagyon durva, nem gondoltam volna, hogy ilyen sokat lehet csökkenteni. Egy utcai autónál mennyire érdemes ilyenbe belevágni. Egy esetleges ütközésnél hogyan reagálnak a karbon elemek?
gondolom a jó pár év alatt már készítettél olyan verdát ahol a legtöbb karosszéria elemet karbonra cserélted. Kb mekkora súlycsökkenést lehet így elérni? 10kg? 100kg?