MINDEN AMI KARBON!

Témakör: Tuning
aktuális téma
MINDEN AMI KARBON!

HELLO MINDENKI.VAN MÁR MŰANYAG MEG MINDEN .... EZ ITT CSAK ---CARBON---.MINDEN AMIT A CARBONRÓL TUDNI KELL!MIT?HOGYAN?MIBŐL?MIÉRT?MOTORELEMEK,KAROSSZÉRIA ELEMEK,DÍSZEK,EGYÉBB ALKATRÉSZEK.KÉPEK BERAKÁSA ÉS SZAKIK SEGÍTSÉGE AZ ELKÉSZÍTÉSÉHEZ.
REMÉLEM INNEN SOKAT TUDOK MAJD TANÚLNI.ITT NEM KÉRDÉS MIÉRT JOBB VAGY KINEK,MIÉRT TETSZIK.EGYSZERŰ OKTATÓ TOPIK.SZÍGÓRÚAN TANÚLNI.

Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Kiko
2008. március 04. 19:31
amúgy te készítesz is emberkéknek carbonból dolgokat, vagy csak hobbi szinten csinálod?
pappa
2008. március 04. 19:31
még itt vagyok és nagyon szivesen végigolvasnám a véleményed.Fontos lenne számomra:)
xela
2008. március 04. 19:30
Nagyon sajnálom, hogy nem voltam itt amikór, te vélekedtél.
Pár nagyon lényeges dolgot válaszóltam volna a meglátásaidra.
xela
2008. március 04. 19:26
Én régota intettem itt a CS-n mindenkit a gyantázás veszélye miatt.
Csak leköpködtek, és církusz volt az egészből.
A carbonhoz használt gyanták, molyfingog mérgezés szempontból, az üvegszálhoz használt Poliester gyántához képest.
"A" kategóriás anyag, ami közforgalomba ki se kerűlhetet volna.
Kiko
2008. március 04. 19:23
nagyon büdös füstje van miközben szárad
Kiko
2008. március 04. 19:23
huhh...hisz te mester vagy ebben...
thebear
2008. március 04. 19:22
és ha jól tudom nem kicsit mérgező. Vagy az a lakk?
xela
2008. március 04. 19:21
Hát nem leányállom egy vegyi anyag sem, kötésben.
Amit használtatok az a preg anyag egy válfaja.
Viszont a testes nagyobb elemek gyártásánál, hideg vagy meleg kötésű gyantákat használnak.
Megint egy másik kérdése, hogy laminálási, vákum, vagy préstechnológiás a gyártás folyamat.
Kiko
2008. március 04. 19:13
egyszer csináltam, vagyis segítettem iylenben, egy ortopédiai üzletben, de valami specko Otto bock-os raganyó össze van keverve valami porral, ami magától felmelegszik, és meleg állapotban kell a aszövetre kenni, és az merevíti meg a szénszálas szövetet, majd a hő után kőkeményre megköt...de az a szag ami közben keletkezik...nem egyszerű
Kiko
2008. március 04. 19:12
egy úgynevezett merevítés, ami egy emberkének a lábára kellett comb részre, kétoldalt hosszirányú merevítés, + a tér fölött és a comb tetején egy áthidalás
xela
2008. március 04. 19:09
Kiko
2008. március 04. 19:08
én már dolgoztam karbon szövettel
pappa
2008. március 04. 17:07
glazier
2008. március 04. 12:48
Az a baj hogy magyarok vagyuk. Ez egy olyan nép aki nem azt mondja hogy kell, hanem azt hogy hogyan lehetne ezt megcsinálni olcsóbban. Bár ez pont ide nem nagyon tartozik mivel ezt a szénszálas történetet kevesen űzik szépen de az álításom nagyon igaz a sima üvegszálas kompozit munkákra. Ahol sokan úgy gondolkodnak hogy vegyünk egyett és gyártsuk vagy gyártassuk le valakivel olcsóbban. És ha ezen a gondolaton mész tovább akkor ne lepődj meg ha a profik féltve őrzik a mesterfogásokat és a titkokat. Nekem is van szénszövetem mert gyarlóságból vettem, de rákellett jönnöm hogy ez nekem nem fog menni házilag, de ha hajd tehetem Xelával fogom megcsináltatni azt amit szeretnék az autómon.
Baldone
2008. március 04. 06:44
hy
winy
2008. március 04. 06:42
megértelek teljes mértékbe én is ilyen tapasztalatokal rendelkezem.egy emberel találkoztam akit még a hozzá nem értésemel isa meg tudtam állapítani,h szakember és ő a XELA.ewzt a fórumot és még egyébb mást azért hoztam létre mert magam is szeretném ezt kitanúlni de sajna nagyon kevés az időm és akitől tanúlnék szivesen ()xela)az sajna 200km-re van.én magam is a nyílt utcán meg a pincében csináltam sokmindent és a segítséget innen teljes mértékben megkapom.és végre nem a sablon választ a csináld ezt meg ne csináld azt sok sikert hanem rendesen elmagyarázza még a szakszavakat is,lépéseket,mire figyeljek.ezt a topikot is azért hoztam létre,mondhatni kicsit őnzőn magamnak,h az autóm szeretném magam megcsinálni és ide berakom,h milyen elemet,kiegészítőt szeretnék és elmondják,h csináljam meg.ez nem vita fórum mint a több.ide csak az jön aki tanúlni szeretne vagy tanítani(bár olyan aki tud is az kevés van mert többnyire az a tapasztalat,h mindegyik tud valamit csak nem az igazi)
pappa
2008. március 03. 21:22
Tisztelt szakember(ek).
Nekem csak egy a problémán az egész szakmával.....mégpedig az ,HOGY tapasztalatom szerint "nincs"az a szakember aki TANÍTANA is egy lelkes kezdőt!(mert ugye senki sem tudva jön a világra).Egy sablon választ kap mindig az ember(ha tanulni akarod kussz be a kis sufnidba és kezd el magad....vagy rájössz sok idö vegyszerszag és verítékna meg pénz árán vagy feladod és egy gondal(potenciális konkurencia csemete)-ével kevesebb .
Nagyon sajnálom hogy ez a rétegszakma ennyire elutasíto(ÉS TISZTELET a kivételnek ami ritka mint a fehér holló)
Csak kérdezem én mint minden szakmát EZT ki viszi tovább?Az apuka pici fia?Vagy ki?
Elnézést ha szavaimbol áradna az indulat de ez van a környezetemben.....és ez nagyon fájdalmasan érint.Jómagam is lassan 2 éve aktívan foglalkozom a témával .....az informáciokat 1000 szálrol gyüjtöm és probálok tapasztalatokat szerezni(persze saját pénztárcám rovására)infokat gyüjteni és magamnak tevékenykedni......de komoly szakember háttér nélkül ez szinte halott öttlet...egy szintig eljut az ember de a továbblépéshez már tapasztalat kellene
Zárásként csak annyit remélek ,hogy változik majd a szaktársadalom hozzáállása......
Köszönöm:(
winy
2008. március 03. 21:03
pl ez.olyan mintha egy fojékony kockás anyagból öntötték volna ki
winy
2008. március 03. 20:51
pill rakok be képet
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Összesen 799 találat 40 oldalon