Értelek én téged is meg titeket is.
Csak közölni akartam, saját tapasztalatom miatt, hogy ha nem az előírt periódus felénél cserélsz olajat, akkor sem fog tönkre menni a motor idő előtt.
Egyébként naivnak tűnsz, ha azt gondolod, hogy az alkatrészgyártók nincsenek kéz-kezet mos megoldásban az autógyártókkal... mert alkatrészt vehetsz gyárit is meg gyári minőségűt is...
Majd amikor egy hamis olajtól elkezd gusztustalanul füstölni az autód és egy másik olajtól meg semmi sem történik, te is gyanakvó vagy bizalmatlan leszel
Veszek egy "piros" modern autót... Meg kotlik 1-200000km alatt. Oké! Nem veszek többet "piros" autót! És milyet vegyek amikor mindegyik direkt el van rontva! Ebben nem látsz igazságot?
az olajcsere periodusokat nem Magyarorszagra hanem tolunk nyugatabbra a valodi vasarlokozonseg fele iranyitjak, akik mire az auto olyan stadiumba jut, hogy elkopnanak az alkatreszek, ok mar amugy is lecserelik...
ezert jon hozzank a sok szar
Ez is igaz lenne, ha a magyar nem lenne annyira ragaszkodó. Ha elfogadná és persze megengedhetné a hazai átlagember, hogy 4-6 évente kidobja az "új" autóját és vesz egy másikat a szalonban...
És itt fordul vissza a kör..
Tudom szerinted, hogy vegyenek vegyenek sok sok alkatrészt...
De normális ember nem költ vagyonokat az autójára, hanem eladja és nem vesz többet olyat.
Ez megint csak jó lehet az adott gyártónak.
Közelítsd meg alkatrészellátás oldalról.
Hasonló téma az egészségügy is... Miért "kell" reklámozni gyógyszereket, miért nem preventív dolgok vannak (lehet nem a legjobb párhuzam, de a háttér ugyanaz.. ha baj van úgyis fizetni fogsz, mert baj van!..)
Ez mondjuk igaz.
Nem zörög a haraszt, ha (nem fújja a paraszt ugye ), nem fújja a szél...
30ezer km szerintem badarság. Márcsak azért is, mert amit ennyire könnyen adnak, annak oka van... Ha más nem csak logikai alapon, sokkal precízebb illesztések, nyomásérzékenység, szenzorok ezrei vannak egy mai (2-8 éves) autóban.
Arra, hogyha a gyár szándékosan túlozza el a csere periódusukat, ahogy szerinted is a motor élet tartam rovására menjen.
Az nekik miért jó?
Ha a következő autójukat nem veszik ez miatt meg az emberek?
Addig amíg a márkaszerviz munkákról az a hír járja, hogy nem dobják le a régi olajat 100%ig illetve, amíg egy 2-3 éves kiskategóriás autóra 2-300ezret is rá lehet költeni, mondván " ez ilyen", és főleg, amíg egy olajcsere teliáron 15 max 20ezer (amit jobb esetben azért évente megold az ember), addig nem érdekel a gyári ajánlás, mert azt pozitívan megszegni, talán nem bűn
Ha PL.: A kőműves kicsempézi nálatok a fürdő szobát két év múlva le esik a falról.
Utána ugyan azt a kőművest hívod magadhoz dolgozni?
Ezzel egyet értesz-e?
Csak közölni akartam, saját tapasztalatom miatt, hogy ha nem az előírt periódus felénél cserélsz olajat, akkor sem fog tönkre menni a motor idő előtt.