azért nem a legjobb ár... egy 4 literesen 1000Ft plussz van.
én a formula3000-hu ról szoktam rendelni, igaz többször volt már problémám velük, de mindig készségesek voltak, volt olajjal is gondom, de simán cserélték. szinte itt a legolcsóbb. sokat rendeltem már innen, másoknak is.
Én 7 éve Castrol magnetec 10w40el járok. Semmi problémám vele, egyébként én is hallottam/olvastam a hamisításról. Biztos forrásból kell venni. Ennyi...
M52B25 192Le az oldal szerint, egyébként 193 Le. Nem a lóerő érdekes, hanem az, hogy az egyel előtti M50B25 192 Le-s, az utána lévő bármelyik 2,5-es pedig akárhány lovas, de VANOS-al szerelt.
Ez az oldal egy jó kedvezményt élvező privát emberé, ez az én megérzésem.
"Azért megnéztem az olaj (Mobil Super 3000 X1 5W-40) dobozát/kannáját mégegyszer, és már nem "HC Synthese" hanem "Fully Synthetic" felirat található rajta."
na most ne haragudj.
De a mi a faszt izgulsz rá ennyire a kurva olajra Vegyél egy mobilt, és ne azzal foglakozz, hogy miért van mi ráírva, szerinted az autód meg fogja kérdezni amikor beleöntöd, hogy kisgazdám, miért pont ezt az olajat öntöd belém????
.... De tudom, hogy tovább fogsz még agyalni, beteges már
De ha egyiken "HC synthese"...másikon meg "Fully synthetic" van és ez egyforma olaj.....akkor amit előbb Taat linkelt...a zöld cimkés Mobil 1 kannájára is "Fully synthetic" van írva akkor most mivan.........volt régebben egy IQ teszt kérdés.....valahogy így hangzott, a helyes válasszal együtt: Ha minden "A" egyben "B" is...és minden "B"egyben "C" is...akkor 100% hogy minden "A" is megegyezik "C"-vel......
ez egy dolog mennyi az olajfinomító, ők az alapolajat adják abban sok boszorkányság nincs, bér ott van az mennyire savas az alapolaj. a lényeg később kerül bele, amit több olajcég intéz.
Értem én! Csak az autó gyárak nem úgy állapítják meg a használandó olaj viszkozitását hogy garázsban vagy nem garázsban lesz tartva... A 8 szelepes vw motorok amúgy is hajlamosak a csattogásra!
Kicsit túl spirázod ezt az olaj kérdést.
"SHC=synthetic hydrocarbon, az egyenletes, telített, egyenlő tömegű, hosszú, stb. szénhidrogén-láncokat jelenti. Ilyen tökéletes szénhidrogén-lánc a természetben nem megtalálható, csak szintetikus úton állítható elő. A természetben fellelhető kőolaj molekulait szétszedik és tökéletesre összerakják, ez a Mobil1 "SHC technology". A végtermék az SHC, azaz a tökéletes (csak szintetikus úton előállítható) szénhidrogén.
HC=hidro-crack, olyan gyorsított lepárlásos folyamat, ahol a kőolajból kiszűrik a nagyon hasonló tulajdonságú molekulákat és ezeket csoportosítják össze. Így a kapott olaj stabil, homogén lesz, egyenletes tulajdonságokkal. Azonban a szerkezete nem tökéletes a molekuláknak, mert csak össze lettek azok válogatva, de szétbontva és újraegyesítve nem lettek.
Úgyhogy meg lehet nyugodni, a Mobil1 továbbra is szintetikus és nem kamu HC olaj..."
én a formula3000-hu ról szoktam rendelni, igaz többször volt már problémám velük, de mindig készségesek voltak, volt olajjal is gondom, de simán cserélték. szinte itt a legolcsóbb. sokat rendeltem már innen, másoknak is.