Melyik a jó motorolaj????
aktuális téma

Milyen olajat vegyek? Ti milyet használtók?
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
Inkább csak dunsztja sincs az egészről, és mégis cikket ír róla...
nagyon nyomja a MOL terméket, pedig nem raknék bele semmi pénzért. Norbi autóján sem azért van reklámozva, hanem mert a MOl támogatja a csapatot pénzzel és valószínű nem azt az olajat tezsik bele, de még csak üzemanyagot sem. barom! (mármint a cikkk író)
Amikor egy hozzánemértő ír cikket az olaj témában...
"Utánaolvastam, beszaladtam néhány hiperbe és benzinkútra, valamint megkérdeztem Lacit, a Szerelőt - és összeállt a kép. Íme, mutatom:..."
"Utánaolvastam, beszaladtam néhány hiperbe és benzinkútra, valamint megkérdeztem Lacit, a Szerelőt - és összeállt a kép. Íme, mutatom:..."
Érintett vagyok, persze, hisz hidd el mivel szerelő volnék, kb 4-5 állandó olajat használok, kuncsaft + autója válogatja... és nem egy autóba locsolom egymás után a moly-t.
Aláírom, amit mondasz és el is hiszem, hogy van olyan autó amiben éppen az az olaj nem jól produkál, de azért nem egy hunoil olajról beszélünk, ne már csak a negatívumokat engedjük be a fülünkön, ne már csak azt halld meg amit akarsz.
De hát nem érdekem egyáltalán, hogy nálad, vagy bárkinél toljam a molyt, semmi hasznom nem származik, csak a saját ügyfélkörömben.
Aláírom, amit mondasz és el is hiszem, hogy van olyan autó amiben éppen az az olaj nem jól produkál, de azért nem egy hunoil olajról beszélünk, ne már csak a negatívumokat engedjük be a fülünkön, ne már csak azt halld meg amit akarsz.
De hát nem érdekem egyáltalán, hogy nálad, vagy bárkinél toljam a molyt, semmi hasznom nem származik, csak a saját ügyfélkörömben.
Kicsit utánanézve végül is kiderült hogy jó a motoromba, idén már ez kerül bele 5W30 helyett.
én nem is venném. nagyon sok BMW-s veszi. most havernak egy mazdában elég rosszul teljesít. neki is lépten nyomon ajánlották. én akkor is mondtam, hogy én nem tenném bele. bocs nekem ez a véleményem. elmondtam neki is. beletette. tessék. mondhatnék még példát. nekem mindegy ki mit rak bele. de amennyivel drágább, annyival nem tud többet. ugyanezt gondolom a Motul-ról. az sem vált be neki. nem tudom a mazda dobozos olajat ki gyártja de eddig az volt neki a legjobb. pedig arra is azt mondtam, hogy saját márkás olajat nem tennék bele. hiába korábabn a BMW-s olaj castrol volt. vagy kitudja.
de ez olyan, hogy BMW a Mobil 1 Super 3000 X1-et nagyon kedveli, munkatársam 1.9 skoda dízele viszont nem.
sokan nem ismerik be, nem fogadják el a negatívat, ha oylan dologról van szó, amiben ő maga is érintett. nekem most Aral Super tronic van benne. én is olvastam olyat, hogy valakinek ezzel az olajjal lett hajtókaros a gép. lehet ha más olaj van benne is előfordul. viszont bizonyos olajok, nagyon hamar elgyengülnek ugyanabban a motorban. hiába a longlife minősítés, 8000km és kuka. más meg 20ezret elmegy.
nem akarok én rábeszélni senkire semmit, de attól, hogy neked nem volt gondod, mondjuk a LM-el, attól másnak még lehetett. Xado detto. van aki 2x is beletöltötte annak elelnére, hogy az első után csalódott, berakta a Mobil 1-et. utána megint xado, de megint csalódás volt. más meg odáig van érte.
de ez olyan, hogy BMW a Mobil 1 Super 3000 X1-et nagyon kedveli, munkatársam 1.9 skoda dízele viszont nem.
sokan nem ismerik be, nem fogadják el a negatívat, ha oylan dologról van szó, amiben ő maga is érintett. nekem most Aral Super tronic van benne. én is olvastam olyat, hogy valakinek ezzel az olajjal lett hajtókaros a gép. lehet ha más olaj van benne is előfordul. viszont bizonyos olajok, nagyon hamar elgyengülnek ugyanabban a motorban. hiába a longlife minősítés, 8000km és kuka. más meg 20ezret elmegy.
nem akarok én rábeszélni senkire semmit, de attól, hogy neked nem volt gondod, mondjuk a LM-el, attól másnak még lehetett. Xado detto. van aki 2x is beletöltötte annak elelnére, hogy az első után csalódott, berakta a Mobil 1-et. utána megint xado, de megint csalódás volt. más meg odáig van érte.
Én meg csak a te írásodból hallok állandóan negatívot a liqui molyra
Én nekem sok tapasztalatom van vele, sok km-en át egy adott autóban. és mindig gyönyörű a motor belseje, sosincs olaj probléma.

Én nekem sok tapasztalatom van vele, sok km-en át egy adott autóban. és mindig gyönyörű a motor belseje, sosincs olaj probléma.
én azt hallottam, amikor 2006 környékén néztünk autót, akkor néztünk mazda3-at mazda 6-ot. azt mondta akkor a kereskedő, hogy ezek MÉG echte japánok, de ez az utolsó széria. pedig ott is volt már ford padlólemez, meg ilyesmi...
de pl sok hondát, mondjuk city, jazz már törökben is gyártanak tán. mondjuk sosem vennék ezen típusokból, de na. el van korcsosulva már a világ.
de pl sok hondát, mondjuk city, jazz már törökben is gyártanak tán. mondjuk sosem vennék ezen típusokból, de na. el van korcsosulva már a világ.
Japánban gyártják a legtöbb Mazdát onnan jön Európába is. Kínában van gyár a helyi piacra gyárt és most nyílt meg a Mexikói gyár ami meg az amerikai piacos modelleket gyártja. Nem hiszem, hogy ez olyan sok hely lenne.
A ford rokonság már jópár éve nincs mivel a válság idején a Mazda visszavásárolta a fordnál lévő részvényeit. A másik házon belül a nagy tesónál sok mindent olcsóbb volt legyártatni mint más külsős cégnél.
A ford rokonság már jópár éve nincs mivel a válság idején a Mazda visszavásárolta a fordnál lévő részvényeit. A másik házon belül a nagy tesónál sok mindent olcsóbb volt legyártatni mint más külsős cégnél.
erről is hallottam már negatív véleményt...
a marketing duma valóban hasonló az Eneos oldalán.
azt hittem azt fogod mondani, hogy Mazda olajat tesznek bele
visszakérdeztem volna, hogy a mazda olajat is gyárt?
mondjuk a Total-on meglepődtem. bár, hogy a mazdát is gyártják már sokfelé, meg elég nagy a ford rokonság, annyira nem is meglepő.
azt hittem azt fogod mondani, hogy Mazda olajat tesznek bele

visszakérdeztem volna, hogy a mazda olajat is gyárt?

mondjuk a Total-on meglepődtem. bár, hogy a mazdát is gyártják már sokfelé, meg elég nagy a ford rokonság, annyira nem is meglepő.
én meg az álltalábanra írtam, hogy marketing duma csak
Total olajat.
a másik dolog, hogy azt írtam, hogy általában. nem mazdára. a kérdező sem mazdára kérdezte.

mazdába mit tesznek akkor?
"japán autók első feltöltési olaja az Eneos általában"
Ez itteni marketing duma csak.
Mazdánál konkrétan tudom, hogy nem így van.
Ez itteni marketing duma csak.
Mazdánál konkrétan tudom, hogy nem így van.
japán autók első feltöltési olaja az Eneos általában. szerintem jó olaj. persze ezekről is olvasni, bár olyat, ami inkább motorkopásra utal, és nem olajhibára.
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
Persze végszükségben nyílván inkább összeönteném őket, mint hogy ne legyen elég olaj a motorban, de ilyet leírni egy cikkben rettenetes marhaság.