Beszélgessünk!!
aktuális téma

Sziasztok!
...ez egy olyan fórum ahol mindenről beszélgethetünk ami az eszetekbe jut...normális keretek között természetesen...
Nézzetek be minél többet
...és beszélgessünk bármiről, ami érdekel benneteket...

Kötekedésnek, politizálásnak , kuncsorgásnak, káromkodásnak helye nincs
Aki azért jön ide, hogy sértegesse az itt beszélőket,az ban-t kap!!!!!! EZ alól senki sem kivétel!
...ez egy olyan fórum ahol mindenről beszélgethetünk ami az eszetekbe jut...normális keretek között természetesen...

Nézzetek be minél többet

...és beszélgessünk bármiről, ami érdekel benneteket...

Kötekedésnek, politizálásnak , kuncsorgásnak, káromkodásnak helye nincs

Aki azért jön ide, hogy sértegesse az itt beszélőket,az ban-t kap!!!!!! EZ alól senki sem kivétel!

Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
én azt sem tartom kizártnak, hogy mivel kínai, még valami adókedvezményt is kaphat, meg kitudja miylen jogcímen van itt, stb.
de nálunk, ami egy kisváros, van vagy 4 hatalmas kínai üzlet. főként ruhás. de ami anno itt is 3ezer volt, már az is 6-7ezer. párom mondja mindig, hogy ez sem olcsóbb, meg az sem. ehhez hozzájön, hogy kínából, kb. 1/10-ed áron szerzi be. aztán lehet adomény néven bekerül az országba, vagy kitudja, hogy, eladja 10x-es szorzóval és nincs nyoma. és még mindig sokan járnak kínaiba, mert azt hiszik jobban járnak. pedig nem. amivel megint csak magunkkal cseszünk ki, nekik meg gazdagságot hozunk. persze lehet más kisebb ruhás boltokban is kínai van, sőt ugyanaz, ugyanannyiért. de valószínű ő rendesen importál, és mivel blokkot ad róla, így adózik is utána. ezért kicsi a hazson. ezért mert tönkre sok kicsi, csak ezek a nyomorult hatalmas több 100nm-es üzlettel rendelkezők maradnak talpon. elfogadja az étkezésit is, mert a családnak bevásárol belőle, de annak sem lesz nyoma. neki egy 500Ft-oba kerülő nadrágért, kap 5ezer értékben kajajegyet, aztán két napig el van a pereputty kajával. félre értés ne essék. semmi bajom nem lenne velük, vagy egyéb nemzetiségűvel. de adózzon az Istenit neki. a magyar vállalkozó már sumákolni sem tud, ezek meg...
ráadásul itt is van olyan üzlet, aminek a székhelye budapest. biztos több városban is jelen vannak. mint egy nagy maffia hálózat. csak épp ruhákban utaznak.
de nálunk, ami egy kisváros, van vagy 4 hatalmas kínai üzlet. főként ruhás. de ami anno itt is 3ezer volt, már az is 6-7ezer. párom mondja mindig, hogy ez sem olcsóbb, meg az sem. ehhez hozzájön, hogy kínából, kb. 1/10-ed áron szerzi be. aztán lehet adomény néven bekerül az országba, vagy kitudja, hogy, eladja 10x-es szorzóval és nincs nyoma. és még mindig sokan járnak kínaiba, mert azt hiszik jobban járnak. pedig nem. amivel megint csak magunkkal cseszünk ki, nekik meg gazdagságot hozunk. persze lehet más kisebb ruhás boltokban is kínai van, sőt ugyanaz, ugyanannyiért. de valószínű ő rendesen importál, és mivel blokkot ad róla, így adózik is utána. ezért kicsi a hazson. ezért mert tönkre sok kicsi, csak ezek a nyomorult hatalmas több 100nm-es üzlettel rendelkezők maradnak talpon. elfogadja az étkezésit is, mert a családnak bevásárol belőle, de annak sem lesz nyoma. neki egy 500Ft-oba kerülő nadrágért, kap 5ezer értékben kajajegyet, aztán két napig el van a pereputty kajával. félre értés ne essék. semmi bajom nem lenne velük, vagy egyéb nemzetiségűvel. de adózzon az Istenit neki. a magyar vállalkozó már sumákolni sem tud, ezek meg...
ráadásul itt is van olyan üzlet, aminek a székhelye budapest. biztos több városban is jelen vannak. mint egy nagy maffia hálózat. csak épp ruhákban utaznak.
az a "baj", hogy valószínűleg azért tudja olcsóbban adni a termékeket, mert kevesebbet, vagy nem adózik... (vegyszerekre gondolok itt)
Pl én szeretek oda járni, mert a vanish nagy dobozos por 1800 Ft, míg tesco-auchan, vagy bárhol 3000 Ft-nál nem igazán van olcsóbban a nagy kiszerelés. Éppen 3000 Ft alatt És persze a minősége ugyanolyan jó minden ilyen terméknek, mert tényleg ott szoktam bevásárolni. Bár ahova én járok rendes bolt, és ad rendes blokkot általában... szóval nem egyszerű...
Pl én szeretek oda járni, mert a vanish nagy dobozos por 1800 Ft, míg tesco-auchan, vagy bárhol 3000 Ft-nál nem igazán van olcsóbban a nagy kiszerelés. Éppen 3000 Ft alatt És persze a minősége ugyanolyan jó minden ilyen terméknek, mert tényleg ott szoktam bevásárolni. Bár ahova én járok rendes bolt, és ad rendes blokkot általában... szóval nem egyszerű...

van ahol én sem kérek. de a kínai ruhás üzleteknél fogok. 5 üzletből 1 helyen adnak kérés nélkül automatikusan hivatalos blokkot. csak gondolj bele, milyen forgalmuk van, mennyi hazsnot szakítanak és az államkasszába, ahova Te és én vagy msok adóznak, ők semmit, vagy csak nagyon ritkán. max akkor, ha pont én kérek róla blokkot. de reménykedem majd egyszer hátha feltűnik valami hivatalnak is ez a dolog. bár szerintem zsebbe lezsírozzák, oszt el van nézve. főleg ilyen korrupt országban.
sajnos a nők főleg rá vannak kényszerülve, hogy kínaiban vásároljanak. az sem másabb mint bármi más márkás holmi amúgy, de jobb a választék. viszont én simán elmegyek turkálóba, és a cimkés új ruhákat simán megveszem, amit nem hordott senki még, de akár azt is ami alig hordott. nagy részében eljárok dolgozni, te pl 2000-ést alig hazsnált Tommy Hielfiger nadrágot mág amúgy is elhordok. bár lehet épp egy hulláról lett leszedve
de még a turkálók is adnak blokkot. pedig nem hiányozna. no meg tesómmal hozattam pár Lonsdale-es cuccot magamnak, mert angliában az filléres, itt meg 10ezreket kérnek érte, oszt 2000-2500-ért vannak pulóverek, pólók hivatalos üzletből.
na de már elkalandoztam.
sok a kínai üzlet sok adó nem folyik be, amit mind rajtunk fognak behajtani. mi szívunk, ők meg élősködnek. mondom bejelenteni nem lehet, mert zsebből kiperkál pár millát az ellenőrnek oszt kész. de ha mindenki kéri a blokkot, akkor...
sajnos a nők főleg rá vannak kényszerülve, hogy kínaiban vásároljanak. az sem másabb mint bármi más márkás holmi amúgy, de jobb a választék. viszont én simán elmegyek turkálóba, és a cimkés új ruhákat simán megveszem, amit nem hordott senki még, de akár azt is ami alig hordott. nagy részében eljárok dolgozni, te pl 2000-ést alig hazsnált Tommy Hielfiger nadrágot mág amúgy is elhordok. bár lehet épp egy hulláról lett leszedve

sok a kínai üzlet sok adó nem folyik be, amit mind rajtunk fognak behajtani. mi szívunk, ők meg élősködnek. mondom bejelenteni nem lehet, mert zsebből kiperkál pár millát az ellenőrnek oszt kész. de ha mindenki kéri a blokkot, akkor...
Ami írtam az inkább a kérjünk mindenhol blokkot dologra vonatkozott.
Ha megpróbálnak hülyének nézni, átverni vagy lehúzni akkor én is kiállok magamért.
A pénz az nekem is pénz.
Ha megpróbálnak hülyének nézni, átverni vagy lehúzni akkor én is kiállok magamért.
A pénz az nekem is pénz.
nem feltétlen töltöd ezzel az idődet, csak több napig többször kell vele foglalkozni. de rossz nézni emberek milyen pazarló életmódot folytatnak. főleg városi ember. még a szegényebb is el van kényelmesedve. inkább lemegy a 30 méterre lévő boltba dupla áron megvenni azt, amit a 200m-re lévő nagyáruházban megvehetne fele annyiért. de sokan azzal sincsenek tisztában, hogy milyen jogaik is vannak. persze a kisebbségi az tudja, neféjjé'.
de mondom, csak magunkkal baxunk ki, ha mindent annyiban hagyunk. és igen nyugidtan lehet az adott boltot, céget, különböző hatósággal fenyegetni. normálisabb céggel nem sok gondod van. akikkel gond van azok tipikusan azok, akiknél megszokott az, ha elszarják az ügyfelet, akkor majd megunja és leáll. ezért játszanak erre mindig. ha egyre többen nem hagynák magukat majd változna minden a szolgáltatás, a hozzáállás, stb.
egy idő után lesz rutinod és nem fog idegesíteni, ha le akar rázni.
de mondom, csak magunkkal baxunk ki, ha mindent annyiban hagyunk. és igen nyugidtan lehet az adott boltot, céget, különböző hatósággal fenyegetni. normálisabb céggel nem sok gondod van. akikkel gond van azok tipikusan azok, akiknél megszokott az, ha elszarják az ügyfelet, akkor majd megunja és leáll. ezért játszanak erre mindig. ha egyre többen nem hagynák magukat majd változna minden a szolgáltatás, a hozzáállás, stb.
egy idő után lesz rutinod és nem fog idegesíteni, ha le akar rázni.

Ebben a dologban sajnos van valami, csak tényleg az a baj, hogy ha ezzel töltöm a mindennapjaim, akkor másból sem áll az életem
ha mindenki megtenné akár csak pár hétig vagy hónapig akkor sokan húznák le a rolót.

Nos nekem úgy néz ki mégis megérte tépni a számat a t-vel, pont ma kaptam egy levelet tőlük hogy a neten látott áron mégis megkaphatom a szolgáltatást, és az eddigi különbözetet is jóváírják, illetve a feleslegesen kiküldött fizetési felszólítás díját is levonják, és elnézést stb stb...kellett ehhez 2 paraszt levél, és egy blöff hogy bejelentettem a Médiahatóságnál is (akik történetesen tényleg ugranak erre, és már bták meg őket párszor) Minderre 2 hónap késéssel sikerült megoldást találniuk
Az íbélyen ott az íbélypolisz. Az elég hatásos, és nagy átlagban a vásárlót védik.
És az ember tényleg nem töltheti azzal az életét, hogy harcol. Az összes szabadidőm rámenne ezekre.
Inkább nem vásárolok tőlük, és fröcsögök róluk minden fórumon
És az ember tényleg nem töltheti azzal az életét, hogy harcol. Az összes szabadidőm rámenne ezekre.
Inkább nem vásárolok tőlük, és fröcsögök róluk minden fórumon

én sem bírom nagyon... de minél többen adják fel, annál jobban húzzák le az embert és baxák át. mert látják, hogy át lehet őket. ha 100 emberből 2 vszi fel a kesztyűt, azt pont lexarják. ebay ugyanez. most 3-400Ft-ért senki nem veri magát, így hozzá is vannak szokva. na én szoktam, bár néha feladom.
kínai üzletek ugyanez. nem adnak semmiről számlát, csak szalagos számológéppel kinyomtatott számokat, amire max nyom egy dátum pecsétet. én mindig elkérem a hivatalos blokkot. volt amikor utána, kimentünk pánik tört ki az üzletben a dolgozók körében. vagy gyorsan sztórnózták, vagy azt hitték ellenőrzés van. párom állandóan lecsesz, hogy ne csináljam már. mondom ezzel a hozzáállással van baj. mindneki elszarja, hivatalosan nincs bevételük, nem adózik semmi után, az 500Ft-os farmert adja 5000-ért. mekkora haszon. és már drágábbak lassan mint más márkás üzletek. közben a hatalmas termeket bérlik, 30-40 millás házban laknak, luxus autókkal járnak. az nem tűnik fel a NAV-nak sem, hogy alig van hivatalosan bevétel, és miből tudja fizetni a bérleti díjakat? ezért van itt ennyi kínai. és már nem is olcsók, de legalább szarok. én egy 250Ft-os zokniról is fogok hivatalos blokkot kérni az biztos. adózzanak, ne csak a hasznot húzzák.
kínai üzletek ugyanez. nem adnak semmiről számlát, csak szalagos számológéppel kinyomtatott számokat, amire max nyom egy dátum pecsétet. én mindig elkérem a hivatalos blokkot. volt amikor utána, kimentünk pánik tört ki az üzletben a dolgozók körében. vagy gyorsan sztórnózták, vagy azt hitték ellenőrzés van. párom állandóan lecsesz, hogy ne csináljam már. mondom ezzel a hozzáállással van baj. mindneki elszarja, hivatalosan nincs bevételük, nem adózik semmi után, az 500Ft-os farmert adja 5000-ért. mekkora haszon. és már drágábbak lassan mint más márkás üzletek. közben a hatalmas termeket bérlik, 30-40 millás házban laknak, luxus autókkal járnak. az nem tűnik fel a NAV-nak sem, hogy alig van hivatalosan bevétel, és miből tudja fizetni a bérleti díjakat? ezért van itt ennyi kínai. és már nem is olcsók, de legalább szarok. én egy 250Ft-os zokniról is fogok hivatalos blokkot kérni az biztos. adózzanak, ne csak a hasznot húzzák.
Te is eszembe jutottál, hogy pár év mulva majd Te is jól belefáradsz.
Én most az emag-ot várom, mikor dolgozza fel lelkileg, hogy nem vettem át a terméket, amit ők mélben 1-ére ígértek, és 2-án jelentkezett a futár, és se elnézést, se semmit nem mondott. Csak ugye kifizettem a terméket előre.
Ettől a futáros szartól is brontot kapok. Feladják, aztán legyek otthon 7/24, hogy hátha mjd jönnek valamikor.
Én most az emag-ot várom, mikor dolgozza fel lelkileg, hogy nem vettem át a terméket, amit ők mélben 1-ére ígértek, és 2-án jelentkezett a futár, és se elnézést, se semmit nem mondott. Csak ugye kifizettem a terméket előre.
Ettől a futáros szartól is brontot kapok. Feladják, aztán legyek otthon 7/24, hogy hátha mjd jönnek valamikor.
egy kis cégnél így megy, mármint ahol nem úgy pörög az ügyfélszolgálat, mint a T-nél. ugye nagyon sok ügyfél van.
egy boltnál én is jártam úgy, hogy majd hívnak. de baxtak hívni. alig tudtam lerendezni velük a dolgot. már a termék hazai forgalmazója avatkozott bele, hogy történjen valami. hiába írtam e-mailt is nekik, hogy legyen bizonyíték, ígérgettek telefonba. később olvastam értékelést, nem sok jó vélemény volt.
a legtöbb dolog amit veszek, mindennel van valami gond. már lassan én érzem magam kellemetlenül, hogy csomó terméket vissza kell küldeni. vagy hazsnált terméket kapok, vagy elromlik, vagy eleve nem megy, hibás, stb. de megfogadtam nem fogom hagyni. részben sikerül megegyezni, olykor sajnálom őket is, de én örülnék a legjobban, ha hibátlan terméket kapnék és nem kellene vele foglalkoznom hibák miatt, csak használni.
egy boltnál én is jártam úgy, hogy majd hívnak. de baxtak hívni. alig tudtam lerendezni velük a dolgot. már a termék hazai forgalmazója avatkozott bele, hogy történjen valami. hiába írtam e-mailt is nekik, hogy legyen bizonyíték, ígérgettek telefonba. később olvastam értékelést, nem sok jó vélemény volt.
a legtöbb dolog amit veszek, mindennel van valami gond. már lassan én érzem magam kellemetlenül, hogy csomó terméket vissza kell küldeni. vagy hazsnált terméket kapok, vagy elromlik, vagy eleve nem megy, hibás, stb. de megfogadtam nem fogom hagyni. részben sikerül megegyezni, olykor sajnálom őket is, de én örülnék a legjobban, ha hibátlan terméket kapnék és nem kellene vele foglalkoznom hibák miatt, csak használni.
Amúgy azt hiszem apróságokon múlik az ügyfelezés. Pl most hívtam a Samsungot. Kislány felvette a telefont, és közölte, hogy minden ügyintéző foglalt. Elkerte a nevem, telefonszámom, ls ígérte, hogy majd visszahívnak, amikor lesz szabad emberük. Nem kell fél órán át hallgatni a fosch zenéjüket.
De amikor harmadszorra sem arra válaszolnak, akkor már úgy vagyok, hogy ducják fel maguknak!
Egyszer majd úgy is elismerik az igazamat valahol.
Egyszer majd úgy is elismerik az igazamat valahol.
illetve azért gondolom hogy ez nem rossz ötlet (e-mail), mert kolleganő is szenvedett a telenorral, és levélben sikeres volt a megkeresése

Ezért mondtam az e-mailt.
Meg lehet gyorsan írni, hogy ez és ez a problémád, ez és ez az ügyfélszámod, és a szabályzatuk szerint (amit nem is kell végig olvasni, csak ctrl+F-fel rákeresni, hogy hol van a válaszadási idő) ennyi és ennyi idejük van rá, hogy válaszoljanak. Ha nem sikerül akkor felsőbb intézményhez fordulsz, mely az xy... köszönettel te...
lehet az a baj, hogy magamból indulok ki, ha mi kapunk ilyen levelet, azonnal foglalkozunk vele, és továbbítjuk, illetve később lekövetjük, utánajárunk, hogy történt-e valami...
de ahogy írtam, érthető, hogy az ember nem akar ilyesmire időt áldozni...
Meg lehet gyorsan írni, hogy ez és ez a problémád, ez és ez az ügyfélszámod, és a szabályzatuk szerint (amit nem is kell végig olvasni, csak ctrl+F-fel rákeresni, hogy hol van a válaszadási idő) ennyi és ennyi idejük van rá, hogy válaszoljanak. Ha nem sikerül akkor felsőbb intézményhez fordulsz, mely az xy... köszönettel te...
lehet az a baj, hogy magamból indulok ki, ha mi kapunk ilyen levelet, azonnal foglalkozunk vele, és továbbítjuk, illetve később lekövetjük, utánajárunk, hogy történt-e valami...
de ahogy írtam, érthető, hogy az ember nem akar ilyesmire időt áldozni...
én erre csak azt tudom mondani hogy egy fél munkaidőt el tudnák rájuk pazarolni, hívogatni, leveleket írogatni nekik, olvasgatni a kisregény méretű aszf-et, és hát a szabadidőmet jobban is el tudom töltni, a munkaidőmben meg nem igazán örülnének ha egy fél napot a privát ügyeim intézésével töltenék. És szinte mindegyik szolgáltatóval lehetne hadakozni megállás nélkül, főleg a mobil, tv, internet...és igen amit PapaMaci is említett, az ezzel keletkező stressz és frusztráció még kevésbé vonzó, mert már elég ha meghallom a hülye csilingelésüket, meg hogy ennyit meg annyit kell várhatóan várni, már ez ad egy alap hangot, és akkor még ha sikerül kifogni egy flegma kis köcsögöt a telefon végén, akinek nulla segítő készsége és lelkesedése van...akkor ez tesz még rá egy lapáttal. Eddig nagyon kevés olyan pozitív tapasztalatom van a T-vel például ahol normálisan meg tudtam beszélni valamit az ügyintézővel.
Jó ez tény, de az is érthető, hogy azért teszik meg, mert mindenki hagyja... ha 1000-ből egy panaszkodik csak, azzal nem annyira törődnek, mintha mindenki megtenné... vagy legalább a fele akinek baja van.
de megértem persze a te/ti oldalatokat is.
ezért is írtam, hogy egy e-mail talán nem annyira nagy idő, és azzal is foglalkozniuk KELL... ha nem teszik, akkor megy a következő helyre az e-mail, vagy már cc-ben az elsőbe is bele lehet tenni a fogyasztóvédelmet... azért vannak, hogy a fogyasztót védjék... (persze hallottam már kivételről, de remélejük az a keveseb
de semmiképp nem szeretnék erőltetni semmit
de megértem persze a te/ti oldalatokat is.
ezért is írtam, hogy egy e-mail talán nem annyira nagy idő, és azzal is foglalkozniuk KELL... ha nem teszik, akkor megy a következő helyre az e-mail, vagy már cc-ben az elsőbe is bele lehet tenni a fogyasztóvédelmet... azért vannak, hogy a fogyasztót védjék... (persze hallottam már kivételről, de remélejük az a keveseb

de semmiképp nem szeretnék erőltetni semmit

Képzeld, nem csak megtehetik, meg is teszik.
Korábban én is néztem, hogy emberek miért nem állnak ki az igazukért. De ahogy egyre öregebb vagyok, már úgy gondolom én is, hogy haggyanak már békén! Had csináljam nyugodtan a dolgom. Nincs már energiám veszekedni, panaszkodni. Kis nyugalmat szeretnék.
Most képzeld el a szüleimet! Van nekik is elég gondjuk. Közben harcolnak az elmüvel, a tmatávval, meg mindenkivel, akik hülyének nézik őket. Örülnek, hogy megélték a nyugdíjas kort. Pihenniük kéne, nem srtesszelni!
Korábban én is néztem, hogy emberek miért nem állnak ki az igazukért. De ahogy egyre öregebb vagyok, már úgy gondolom én is, hogy haggyanak már békén! Had csináljam nyugodtan a dolgom. Nincs már energiám veszekedni, panaszkodni. Kis nyugalmat szeretnék.
Most képzeld el a szüleimet! Van nekik is elég gondjuk. Közben harcolnak az elmüvel, a tmatávval, meg mindenkivel, akik hülyének nézik őket. Örülnek, hogy megélték a nyugdíjas kort. Pihenniük kéne, nem srtesszelni!
Csak magamat tudom ismételni... Nem teheti meg, hogy pl panasz ügyeket nem intéz el, nem teheti meg hogy azt mondja, hogy nem az van, amit látsz, stb... (bár ennél ki van írva valami változás jogát fenntartjuk duma, vagy tájékoztató jellegű? mert akkor lehet hogy tényleg takarózhatnak a hülye vagy dumával) de a többire reagálniuk kellene... A mi ügyfélszolgálatunk sokkal de sokkal kevesebb emberrel van kapcsolatban, még is olyan eljárásrendünk, és panaszkezelési rendünk van, hogy csak na. Érdemes lenne felmenni az oldalukra, kint kell hogy legyen a panaszügyintézés, aszerint eljárni, közben fenyegetni a fogyasztóvédelemmel, és ha nem annyi idő múlva válaszolnak, ahogy ott van, akkor fogyasztóvédelem, és kártérítési követelést is lehet sztem kérni. E-mailt írni manapság szinte semmiből nem tart, elolvasási visszaigazolást kérni, meg megnyitási, stb... ezeket lementeni, és ha nem járnak el rendesen, lehet menni panaszolni feljebb... elvileg az eljárásrendjükben ennek is benne kell lennie
ha senki nem lép, akkor megteszik mindenkivel... minél többet lépnek, annál kevésbé...
Szerencsére nálunk diginet van...

ha senki nem lép, akkor megteszik mindenkivel... minél többet lépnek, annál kevésbé...
Szerencsére nálunk diginet van...
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
Én is Angliában élek és megdöbbentő, hogy maga az élet kb alig drágább mint otthon, ruhák műszaki cikkek , AUTÓK, minden szinte olcsóbb. Az egyetlen ami drágább az a szállás illetve az ingatlanok, igaz az sokszorosa.
Ennek ellenére itt még akár minimálbérből is simán elélhet az ember.
Visszatérve amúgy én is látom, hogy eléggé teret hódítanak a kínaiak. Bajai vagyok egyébként, és mielőtt kijöttem még viszonylag olcsóbbak voltak az ottani cuccok, mint a márkásabb társaik.
Úgy néz ki ez mostanra megváltozott, rég nem vásároltam otthon az említett okok miatt.
Azért mégis kíváncsiságból majd anyuval benézek egy kínaiba és kérek egy blokkot, hogy milyen fejet vágnak majd