Kötelező rendszám csere

Témakör: Real life
aktuális téma
Kötelező rendszám csere

A rendszámtáblák kötelező kicseréltetésével 12 milliárd forinthoz juthatna a kormányzat, mely a 2012-es költségvetés bevételei közé kerülne be – írja a hvg.hu [1]. Ezt az összeget már betervezték: a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) által az Európai Bizottságnak a túlzotthiány-eljárás keretében küldött decemberi levelében, a kiadáscsökkentéssel és bevételnöveléssel foglalkozó táblázatban is szerepel ez a tétel. A többi tétel mellé a minisztérium munkatársai odaírták a kapcsolódó jogszabályt vagy intézkedést, de a rendszámtábák cseréjéhez nem írtak indoklást. Biztonsági intézkedésnek tartják.Autós érdekvédőkörökben az a hír járja, hogy a kormány egy teljesen új szisztémát dolgoz ki a rendszámokra, melynek köszönhetően a szám- és betűsorból azonosítható lenne az üzemeltető lakhelye. Ezt a hvg.hu megkeresésére egy névtelenséget kérő kormányzati forrás is megerősítette. Egyes információk szerint a kormányban ezt bűnmegelőzési kérdésekkel indokolják. Így a rendőrök könnyebben kiszúrhatnák, ha egy autó a tulajdonos lakhelyétől távol van. A minisztériumok egymásra mutogatnak A hvg.hu megkereste az NGM-et és a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot (NFM) is válasz reményében. A nemzetgazdasági tárca sajtósai először nem akarták kommentálni a kérdést, majd átirányították őket a közlekedésügyért felelős fejlesztési minisztériumhoz. Szerintük azonban a jelentést készítő gazdasági minisztérium az illetékes a kérdésben. Jelenleg egy rendszám lecserélése 8500 forintba kerül. Ha a Magyarországon forgalomban lévő mind a 3 millió autó tábláit muszáj lenne kicserélni, az 25 millárdos összeget eredményezne. Egy év alatt azonban nem lehetne végrehajtani az összes cserét a megkeresett érdekvédelmi szervezetek szerint. Van olyan érdekvédő jogász, aki szerint elképzelhető, hogy az intézkedés egyetlen célja a bevételnövelés. A regisztrációs adó miatt kiesett pénzt pótolhatják így A cikkben emlékeztetnek arra, hogy a tavaly ősszel benyújtott, külföldi autók behozatalát sújtó regisztrációs adó [2]ról szóló törvény elfogadását követőn az NGM 39 milliárdos bevételre számított a 2010-es 30 és a 2011-es 32,3 milliárból kiindulva. Ám a Rogán Antal által benyújtott módosító miatt ma már csak 14 milliárdra becsülik ezt az adóbevételt. Ezt a felelősségbiztosításhoz újonnan hozzácsatolt baleseti adó [3]ból befolyó 24 milliárd, és a rendszámtáblák kötelező cseréje is kompenzálhatja. Egy neve elhallgatását kérő forrásra hivatkozva azt is közlik, hogy az NFM-ben állítólag megtorpant az új azonosítási és nyilvántartási rendszer ötlete, ezért lehet, hogy nem kezdik el idén a rendszámtáblákat kicserélni. Egy december 28-i kormányrendelet még hárombetűs, háromszámos rendszámtáblákról ír, és még az uniós csatlakozás előtti rendszámtáblák cseréjét sem írja elő. Mivel szakértők szerint idén nem várható ugrásszerű növekedés az autópiacon, ezért kizárható, hogy erre gondoltak volna. A cikk azzal a következtetéssel zárul, hogy akkor a kormány valószínűleg téves adatokat küldött az Európai Bizottságnak, így az sem világos, miből kívánják előteremteni a szóban forgó 12 milliárdot.

Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
farkasbede
2012. január 20. 11:25
...persze csak azért mert nekem könnyű, nekem minden ingyen van, nekem a munka könnyű, és szarrá keresem magam...véletlenül sem azért, mert nem dobok ki kaját, lezuhanyozva tisztálkodok évek óta nem áztatom a picsám a teleengedett kádba, spórolok az árammal is, és BKV-val megyek melózni. Lehet retkes, lehet undorító de SPÓROLOK!

De amig az emberek első szempontja a kényelem ,addig éhen is lehet halni.

Karácsony előtt megint elindult a rinya, hogy nincs kaja, nincs mit enni, geci Orbán...stb. Én azt javasoltam az illetőnek hogy tegye asztalra és szeletelje fel a 4 hónapos plazma TV-jét, és svanyúságként egye meg az I-Phone 5-jét...
És ezek után én voltam a szar
BluElefant
2012. január 20. 11:24
én kérek elnézést, baszki már a Lurdy talin akartam mondani hogy a MEKIBEN nem ettél eleget mert olyan kis soványka vagy!
Mythycs13
2012. január 20. 11:24
Meg ha kicsit jobban szétnéztek a nagy bizniszvilágban , minden ami pénzt hoz magán és külföldi kézen van .
Ezek is mind jól menő üzletemberek , mikor meg odajutnak a tutiba , ugyan azt kéne csinálnia nagyba nem megy neki.
Becsődölteti az országot szar üzleteket csinál , hogy is van ez???
Megnézni az övé mitől szárnyal kamu az egész, VAGYONELKOBZÁS!!!!!!
Vissza kéne államosítani ami pénzt hozott és lenne bevétel .
Z_Márti
2012. január 20. 11:23

jól írod
sajnos tényleg itt tartunk...
mindent autósokkal fizetettnek...
és fogadok, hogy a politikusok ebből is majd kedvezményt élveznek, hogy nekik nehogy már fizetni kelljen érte...
BluElefant
ide való szólás: dögöljön meg a szomszéd lova!
farkasbede
én nem is sírtam, kapartam , spóroltam, alig ettem, de akkor is a válság és a szar ellenére fel tudok mutatni valamit. és nem 1,6 volt hanem 1,7
farkasbede
2012. január 20. 11:22
fejtsd ki mi lenne a magyar kereset, és a magyar üzemanyagár. Az unió előírja a jövedéki adót, és annak mértékét is. Akkor mit ugráljunk?
Mi lenne a kereset?
Színvonaltalan hozzá nem értő párkönyvesek kamu melóra keressenek 2000 eurót, és tankoljuk 100 forintért, de abból is 50 forint leírható legyen?
BluElefant
2012. január 20. 11:21
hülyeség!! Egyébként a magyarokat is külföldön éhbérért foglalkoztatják.....persze az itteni fizrtés többszöröse az is!
Johnnygolf
mi a fővámtérnél vagyunk,szabadság-híd,és van nálunk aki békásról jár be,15.ker pólus,és van aki pilisről napi 100kmert utazik
Mauko
Sziasztok!

Szerintem itt a megoldás kulcsa. Teljesen egyetértek.
farkasbede
2012. január 20. 11:20
látod, itt a válasz:

"Felmehettem volna én is BP-re, de nagyon utálom BP-et, és nem akarok ott élni/dolgozni. "

Akkor mi a faszért nem jöttél?
Most meg megy a rinya...léphettél volna, nem tetted, akkor ne sírj
Colin
2012. január 20. 11:20
biztos jót akar, nekünk meg KI KÉNE LÉPNI

Amit kaptunk, az szar volt nekünk. Mezőgazdaság nincs, magyar ipar határeset, hitelek azok meg vannak bőven.

Lehet hasonlítgatni mindent mindennel, de mi csak halljuk mi megy kinnt, ők meg nem tuják mi volt és van nalunk.
Vectra555
2012. január 20. 11:19
Jó, hát aki Békásmegyerről Lőrincre jár dolgozni, annak szívás...
Johnnygolf
2012. január 20. 11:18
hozzánk is napmintnap jönnek be emberek hogy nincs e munka...és velünk is olyanokat csináltatnak ami nem is a mi dolgunk lenne,nemtetszik?? nyitva az ajtó lehet menni holnap jönnek a helyemre 20-an
Corsam
akkor magyarázd el hogy te hogy állnál fel pl 70 ezret keresel és 90 eet fizetsz?? mert amikor felvetted a hitelt akkor még csak 40 et kellett
farkasbede
de arról ki tehet hogy a magyar munkát lenézik?

Nem a politika, hanem az emberek. Nagyon sok ember nem úgy akar dolgozni hogy teljesítsen, hanem azon morfondírozik hogy miben tud lépecolni...
BluElefant
Bede bácsi azért nem lehet olyan rossz aki mostanság vesz 1.6m Ft-ért autót! Igaz?!
vik011
Azt kellene, mint Izlandon. Csődöt jelenteni, elzavarni az összes politikust (az elmúlt 20 évből), bocs, mi nem vagyunk hajlandóak semmiért fizetni, nem mi vettük fel a hiteleket, hajtsátok be rajtuk, a pártokon! Csók!
BluElefant
2012. január 20. 11:17
1 óra? akkor rég voltál a itt!
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
Összesen 417 találat 21 oldalon