Kötelező rendszám csere

Témakör: Real life
aktuális téma
Kötelező rendszám csere

A rendszámtáblák kötelező kicseréltetésével 12 milliárd forinthoz juthatna a kormányzat, mely a 2012-es költségvetés bevételei közé kerülne be – írja a hvg.hu [1]. Ezt az összeget már betervezték: a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) által az Európai Bizottságnak a túlzotthiány-eljárás keretében küldött decemberi levelében, a kiadáscsökkentéssel és bevételnöveléssel foglalkozó táblázatban is szerepel ez a tétel. A többi tétel mellé a minisztérium munkatársai odaírták a kapcsolódó jogszabályt vagy intézkedést, de a rendszámtábák cseréjéhez nem írtak indoklást. Biztonsági intézkedésnek tartják.Autós érdekvédőkörökben az a hír járja, hogy a kormány egy teljesen új szisztémát dolgoz ki a rendszámokra, melynek köszönhetően a szám- és betűsorból azonosítható lenne az üzemeltető lakhelye. Ezt a hvg.hu megkeresésére egy névtelenséget kérő kormányzati forrás is megerősítette. Egyes információk szerint a kormányban ezt bűnmegelőzési kérdésekkel indokolják. Így a rendőrök könnyebben kiszúrhatnák, ha egy autó a tulajdonos lakhelyétől távol van. A minisztériumok egymásra mutogatnak A hvg.hu megkereste az NGM-et és a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot (NFM) is válasz reményében. A nemzetgazdasági tárca sajtósai először nem akarták kommentálni a kérdést, majd átirányították őket a közlekedésügyért felelős fejlesztési minisztériumhoz. Szerintük azonban a jelentést készítő gazdasági minisztérium az illetékes a kérdésben. Jelenleg egy rendszám lecserélése 8500 forintba kerül. Ha a Magyarországon forgalomban lévő mind a 3 millió autó tábláit muszáj lenne kicserélni, az 25 millárdos összeget eredményezne. Egy év alatt azonban nem lehetne végrehajtani az összes cserét a megkeresett érdekvédelmi szervezetek szerint. Van olyan érdekvédő jogász, aki szerint elképzelhető, hogy az intézkedés egyetlen célja a bevételnövelés. A regisztrációs adó miatt kiesett pénzt pótolhatják így A cikkben emlékeztetnek arra, hogy a tavaly ősszel benyújtott, külföldi autók behozatalát sújtó regisztrációs adó [2]ról szóló törvény elfogadását követőn az NGM 39 milliárdos bevételre számított a 2010-es 30 és a 2011-es 32,3 milliárból kiindulva. Ám a Rogán Antal által benyújtott módosító miatt ma már csak 14 milliárdra becsülik ezt az adóbevételt. Ezt a felelősségbiztosításhoz újonnan hozzácsatolt baleseti adó [3]ból befolyó 24 milliárd, és a rendszámtáblák kötelező cseréje is kompenzálhatja. Egy neve elhallgatását kérő forrásra hivatkozva azt is közlik, hogy az NFM-ben állítólag megtorpant az új azonosítási és nyilvántartási rendszer ötlete, ezért lehet, hogy nem kezdik el idén a rendszámtáblákat kicserélni. Egy december 28-i kormányrendelet még hárombetűs, háromszámos rendszámtáblákról ír, és még az uniós csatlakozás előtti rendszámtáblák cseréjét sem írja elő. Mivel szakértők szerint idén nem várható ugrásszerű növekedés az autópiacon, ezért kizárható, hogy erre gondoltak volna. A cikk azzal a következtetéssel zárul, hogy akkor a kormány valószínűleg téves adatokat küldött az Európai Bizottságnak, így az sem világos, miből kívánják előteremteni a szóban forgó 12 milliárdot.

Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
BluElefant
2012. január 20. 12:14
vik011
2012. január 20. 12:13
Majd mindjárt jönnek, hoyg rohadt szarrágó vállalkozó vagy!
jumpman
2012. január 20. 12:13
jumpman
2012. január 20. 12:12
Nem volt rendszerváltás, max rendszerváltozás.
Én spec. 13 éves voltam.
Mauko
Az én cégem saját, emellett egy lengyelnek is dolgozom. Lehet szidni!
vik011
"Mit tudot felmutatni? Anyanyelvi szinten beszéli a németet, angolul is megérteti magát. " - akkor mi a faxt keres egy benzinkúton???? Fordítást akkor miért nem vállal egy fordítóirodánál (nagyon jól fizetnek karakterenként) pl.? Miért nem ment el német nyelvű telefonos call centerbe havi 100 nettóért (klimatizált irodák, esetleg otthonról is lehet dolgozni)? Csak pár tipp, ha már anyanyelvi szinten beszéli a németet!

"Te tényleg benyalod ezt a HR-es faszságot? " - ha két nyelven beszél, és értelmes ember, aki tanulni is akar, akkor miért ne lehetett volna pl. kútvezető?

"Ugyan, mire kellett volna felfigyelni? A forgalom nem tőle függött, a rá bízott munkát pedig maradéktalanul elvégezte.
Ja, és amikor lejárt a határozott idejű munkaszerződése, újra kötötték vele, majd egy hét múlva mondták neki, hogy bocsi, próbaidő alatt felmondunk. Ja, meg a kurva anyját. Egy munkahelyen 2 próbaidő..." - a kérdésem még mindig áll! Milyen iskolai végzettsége, szakmája van - 8 általános? Ha anyanyelvi szinten beszél németül,miért nem azzal kezdett valamit? Úgy érzi, kihasznált minden lehetőséget?
SanyiTD
2012. január 20. 12:10
Hagyjad már. Mindenkinek megvan a véleménye. Itt talán meg lehetne vitatni,de te okoskodsz itt mindenkinek És ha nem vetted észre,valaki hozzászólására válaszoltam,mert egyet értek azzal,amit mondott Az,hogy te nem értesz egyet vele,azt leszarom
BluElefant
zsír te mennyi idős voltál rendszerváltásnál?
jumpman
Én nem a melóhelyemről írok, mert három napja bezárták.
Magyar vállalkozás volt...
Mauko
Kicsit sarkítsunk: ha nem fizetünk mit tesznek? Kizárnak az únióból? HAJRÁ! Nekünk lenne a legjobb!!! Kivonulnak a bankok? HAJRÁ! Elmenne a sok ingyenélő zsarnok! Vagy kamionokkal elhordják a termőföldet, a Halászbástyát, Parlamentet?
SanyiTD
2012. január 20. 12:08
Szerintem pont elég éppen az üzemanyagár,és mindenféle illeték,baleseti adó,kisfaszom.
És,hogy van egy véleményem ,hogy itt cudar világ lesz,amit le is írok,akkor nekem kell támadni? Aztán felhozni mim van? Mi a franc köze van a topikhoz,hogy milyen felnim van/volt,milyen színű az autóm stb? Ez számít luxusnak vagy mi a fasz?
farkasbede
2012. január 20. 12:08
ez is igaz
Amugy Te honnan zsírzol
BluElefant
2012. január 20. 12:07
lentkezzen aki nem a melóhelyről írja az okosságait és még itt sokan a munka morálra hivatkozznak! Álszentség!!!
Mauko
2012. január 20. 12:07
Én csak azt nem értem, nálunk mit neveznek rendszerváltásnak! Ugyanazon emberek maradtak, vagy leszármazottaik, csak mást néven "futnak". Ez nem rendszerváltás!
farkasbede
2012. január 20. 12:06
amit beszúrtál azzal ezt állítottad.
vik011
2012. január 20. 12:06
"A piac ugyanúgy megmarad, és a magyar legalább nem viszi ki a pénzünket, lenne magyar paradicsom, magyar dinnye, és nem a kínai sz.rt etetnék velünk. " - persze, meg magyar narancs, meg magyar banán, meg hiperszuper csúcsminőségű magyar LED TV, meg magyar iPhone, meg minden, meg magyar internetszolgáltató, emg minden magyar lenne. Mert mi veszett tőkeerős egy ország vagyunk ám!!! Akkor kérdem én: az előbb leszidott magyar szarrágó vállalkozók fogják itthon tartani a pénzt, vagy őket is el akarod zavarni???

Ja, hasonlítsd össze a magyar, meg a német Audi gyárat. A minőség ugyanolyan, a fizetés meg a fele... - Jajj, nehogy sírjak már! BP-en pedig kétszereét keresik annak, amit én. És??? Én itt élek, ez van. Nem kell külföldre menni és a multit szidni, országon belül is megvannak ezek. És ha sokáig jár a pofánk, fogják az egész gyárat, és átrakják a szlovákokhoz, vagy a románokhoz. :)

"Persze, mert a román fele ennyiért is dolgozik neki.... " - mára ugyanolyan minőségben, mint a magyar. Korábban pedig ez volt a lengyelekkel és velünk. Őket mi szorítottuk ki egy csomó mindenből... ez a dolgok menete. Te is két azonos minőségből az olcsóbbat veszed meg. Piacgazdaság. Kapitalizmus, lehetne sorolni a közhelyeket, de ez van.

Én is azt szeretném, hogy mindenkinek sokkal könnyebb legyen, a magyer legyen a legmegbecsültebb, leggazdagabb nép, de nem utópiában kell gondolkozni, nem álmodozni kell, nem sírni kell, hanem a legtöbbet kihozni abból, ami rendelkezésre áll!!!
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Összesen 417 találat 21 oldalon