Kötelező rendszám csere

Témakör: Real life
aktuális téma
Kötelező rendszám csere

A rendszámtáblák kötelező kicseréltetésével 12 milliárd forinthoz juthatna a kormányzat, mely a 2012-es költségvetés bevételei közé kerülne be – írja a hvg.hu [1]. Ezt az összeget már betervezték: a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) által az Európai Bizottságnak a túlzotthiány-eljárás keretében küldött decemberi levelében, a kiadáscsökkentéssel és bevételnöveléssel foglalkozó táblázatban is szerepel ez a tétel. A többi tétel mellé a minisztérium munkatársai odaírták a kapcsolódó jogszabályt vagy intézkedést, de a rendszámtábák cseréjéhez nem írtak indoklást. Biztonsági intézkedésnek tartják.Autós érdekvédőkörökben az a hír járja, hogy a kormány egy teljesen új szisztémát dolgoz ki a rendszámokra, melynek köszönhetően a szám- és betűsorból azonosítható lenne az üzemeltető lakhelye. Ezt a hvg.hu megkeresésére egy névtelenséget kérő kormányzati forrás is megerősítette. Egyes információk szerint a kormányban ezt bűnmegelőzési kérdésekkel indokolják. Így a rendőrök könnyebben kiszúrhatnák, ha egy autó a tulajdonos lakhelyétől távol van. A minisztériumok egymásra mutogatnak A hvg.hu megkereste az NGM-et és a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot (NFM) is válasz reményében. A nemzetgazdasági tárca sajtósai először nem akarták kommentálni a kérdést, majd átirányították őket a közlekedésügyért felelős fejlesztési minisztériumhoz. Szerintük azonban a jelentést készítő gazdasági minisztérium az illetékes a kérdésben. Jelenleg egy rendszám lecserélése 8500 forintba kerül. Ha a Magyarországon forgalomban lévő mind a 3 millió autó tábláit muszáj lenne kicserélni, az 25 millárdos összeget eredményezne. Egy év alatt azonban nem lehetne végrehajtani az összes cserét a megkeresett érdekvédelmi szervezetek szerint. Van olyan érdekvédő jogász, aki szerint elképzelhető, hogy az intézkedés egyetlen célja a bevételnövelés. A regisztrációs adó miatt kiesett pénzt pótolhatják így A cikkben emlékeztetnek arra, hogy a tavaly ősszel benyújtott, külföldi autók behozatalát sújtó regisztrációs adó [2]ról szóló törvény elfogadását követőn az NGM 39 milliárdos bevételre számított a 2010-es 30 és a 2011-es 32,3 milliárból kiindulva. Ám a Rogán Antal által benyújtott módosító miatt ma már csak 14 milliárdra becsülik ezt az adóbevételt. Ezt a felelősségbiztosításhoz újonnan hozzácsatolt baleseti adó [3]ból befolyó 24 milliárd, és a rendszámtáblák kötelező cseréje is kompenzálhatja. Egy neve elhallgatását kérő forrásra hivatkozva azt is közlik, hogy az NFM-ben állítólag megtorpant az új azonosítási és nyilvántartási rendszer ötlete, ezért lehet, hogy nem kezdik el idén a rendszámtáblákat kicserélni. Egy december 28-i kormányrendelet még hárombetűs, háromszámos rendszámtáblákról ír, és még az uniós csatlakozás előtti rendszámtáblák cseréjét sem írja elő. Mivel szakértők szerint idén nem várható ugrásszerű növekedés az autópiacon, ezért kizárható, hogy erre gondoltak volna. A cikk azzal a következtetéssel zárul, hogy akkor a kormány valószínűleg téves adatokat küldött az Európai Bizottságnak, így az sem világos, miből kívánják előteremteni a szóban forgó 12 milliárdot.

Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
farkasbede
2012. január 20. 11:46
egyértelmű. Ezt teszsük évek óta. Kultúrált környezetben éljük a kiss életünket és gazdálkodunk. Nincs "ájfonom", nincs "LCD TV-m" se más szarság, de élek, itt vagyok, és sosem vettem fel hitelt, inkább használtam a mások számára a "szart"...

Ja és nem felejtem el hogy amikor a 15 éves autómmal beálltam egy társaságba le voltam nézve, ki voltam röhögve, mert ott a legidősebb autó 7-8 éves volt...nem láttak a flegmától. eltelt egy kis idő, most neki visszavette a bank, én meg összekapargattam. Ez baj?
vik011
2012. január 20. 11:45
Mi? Hol?
Hogy nagy a túljelentkezés? Persze. Csak nagyvárosokban több a lehetőség. Pécsett és Szegeden is több a lehetőség, mint pl. Kiskunmajsán vagy Barcson. Viszont a jelentkező ugyanannyi (persze nem ügyvezető igazgatói állásra). Érted?!
farkasbede
2012. január 20. 11:44
de erről csakis a benzinkút üzemeltetője okolható, nem az állam. AZ hogy itt mindenki azon töri a fejét hogy kijátsza a tövényeket ez lesz a következménye.

Jellemző példa BKV TransMan alvállalkozó.
Nem akar sok adót fizetni, és fogja bejelenti a sofőrt 65 ezerre, és ugyanennyit ad üzemanyagmegtakarítás címén...
Ha beteg vagy automatikusan bukod, ha valakivel vitába keveredsz ugyanugy, de egyébként is megvan az esély, bizonyítani nem tudod...és ki a hibás?
A cég aki az adón akar spórolni...vagy nem?
BluElefant
2012. január 20. 11:43
Nem arányosítok! ha észrevetted volna én nem sírok! Én itthon dolgozom, ez van ezt kell szeretni de ha idegeskednék akkor valami változna?? na ugye!
vik011
2012. január 20. 11:42
"Mert ma ez van. A tetű multi, meg vállalkozó így zsigereli ki a népet. " - ezek a tetvek adnak munkát a magyar dolgozók 60%-ának, 30% közalkalmazott, 10 % egyéni próbálkozó. El kell zavarni őket, csak akkor a kérdés, mi a faszt fogsz csinálni? Elmész nem termelékeny munkát végezni közalkalmazottnak?

"És itt ami érdekes: szerinted a magyar munkaerő sz.r." - sajnos a többség már igen, mert csak sírni tud, és nyugati elvárásai vannak.

" És mégis ezek a cégek szép kis profitot termelnek a sz.r munkaerővel.... akkor hogy van ez?" - a legtöbb multi már nem is jön ide... mennek keletre, a románokhoz, meg midnenfelé, csak ide nem...
farkasbede
2012. január 20. 11:42
ez legfeljebb az álmaidban néz ki így...menj ki németbe és tankolj 10 forintért...mert ott jó
Vectra555
2012. január 20. 11:41
Nem. De könnyen lehet keresni olyan munkahelyet, ahol így van.

Haverom benzinkutasként keresett 69 ezret (okosság nem volt, kamerával figyelték az összes helyiséget). Ugyanez a cég-volt olyan év- hogy májusban ünnepelte, hogy elérte az egész éves tervezett bevételt. Akkor mennyi pénz van benne, és mennyit kap a melós, aki a hasznot termelei?

farkasbede
2012. január 20. 11:41
akkor arányosíts és megérted
TaaT
2012. január 20. 11:40
tisztán emlékszem amikor a fidesz csapkodta az mszmp faszát pár éve hogy tarthatatlan ez a 300forintos benzinár, mindenki mongyon le stb stb...

és most???????

fogadjunk nem így néz ki a benzin pénzügyi szemszögből németben...

farkasbede
ebben hatalmas igazság van.
"addig nyújtozkodj mig a takaród elér"

Itt ezzel sokan nem voltak tisztában, és látva hogy a szomszéd új Suzukit vett, egyből rohant és hitelre vett ő is, hogy nehogy már neki ne legyen....ugyanez a lakással is, sokan az igényüknél sokalta nagyobb lakást vásárolt/hitelezett...most meg sír...

EGy példa:
egyik BKV-s koléga amikor ez a devizahitel "trendi volt" vett egy lakást, de nem akármilyet, 21 milláért a gyerek és a feleség lakott vele, kérdeztük miért nem veszel 10-ért egy kisebbet de biztosabbat, vagy miért nem renoválsz fel egy lakást, ugy olcsóbb lenne.
Tudod mit felelt?
"dehogy megyek más rtka utáni lukakba"
Ma sír hogy alig tudja nyögni a lakást...ha akkor nagyvonalu volt akkor most is legyen az...
tonyiwwrc
jogos....nagybátyám németbe él 79' óta...jelenleg a Deutsche Bahn-nál műszakvezető.....2500 júró a nettó bére de ezért szinte minden szombaton és sokszor vasárnap is(akár éjjel)dolgozni kell,határidőre és komoly fizikai munkát,hiába egy kisfőnökJól él,nem panaszkodik de megdolgozik érte rendesen
AkjoreM3
a legdrágább benzin?
nálunk 570 +
BluElefant
jaj neeeee, ismerősöm kint van és több mint 5e eurót keres már lassan 3 éve! Mondjuk itthon sem kereset rosszul a havi br. 900ezres fizujával
Van ilyen példa is(jókor jó helyen)
vik011
2012. január 20. 11:39
Hátezaz'!
Nekünk a központunk BP-en van. 5-kor kelek, 6-kor indulás, 9-től megbeszélések 17-18:00ig, utána haza, etse 8 - 1/2 9-re itthon is vagyok. Sírok? Nem. Szeretem amit csinálok.
Annyit írtam - nem sírásként -, hogy utálom BP-et. Ennyi. Ennyi nekem elég belőle, 1-2 napra felmenni.

Ezért írtam, hogy az elvárások magasak, amit a többség nyújtani HAJLANDÓ (mert többet is tudna) az a kevés!
farkasbede
2012. január 20. 11:37
nagyon sok ismerős kiment Németbe a saját munkamentalitásával - mondván "itt hagyom ezt a szart" - itthon nem alált melót - kiment...fél év után visszajött és nem akarta mondani mi volt kint...és ez nem egy meg két ember általi tapasztalat. Nem kellett oda egyik sem...
BluElefant
2012. január 20. 11:36
Ott is kezdődik a NAGY probléma hogy a magyarok többsége nagyobb autót, nagyobb lakást vesz mint amire szüksége van.....akkor ne sírjunk már hogy nem tudom fizetni a hitelt........
farkasbede
2012. január 20. 11:36
igen, amultis dologban igazad van. De Te szalag mellett keresel 70 ezret?
AkjoreM3
2012. január 20. 11:35
máshol is így van...
farkasbede
2012. január 20. 11:35
a mentalitásra és a hozzáállásra írtam: mindenki várja tátott szájjal hogy a sült galamb berepüljön.
"Utálom Pestet", "utálom vidéket" , "ne legyen messze", "korán ne keljen kelni", "a délutánom szabad legyen" , "tömegközlekedni nem fogok"...stb

Itt ilyen apró cseplő dolgokon vannak felakadva emberek...
Munka az lenne, de megy a válogatás...
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Összesen 417 találat 21 oldalon