Kötelező rendszám csere

Témakör: Real life
aktuális téma
Kötelező rendszám csere

A rendszámtáblák kötelező kicseréltetésével 12 milliárd forinthoz juthatna a kormányzat, mely a 2012-es költségvetés bevételei közé kerülne be – írja a hvg.hu [1]. Ezt az összeget már betervezték: a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) által az Európai Bizottságnak a túlzotthiány-eljárás keretében küldött decemberi levelében, a kiadáscsökkentéssel és bevételnöveléssel foglalkozó táblázatban is szerepel ez a tétel. A többi tétel mellé a minisztérium munkatársai odaírták a kapcsolódó jogszabályt vagy intézkedést, de a rendszámtábák cseréjéhez nem írtak indoklást. Biztonsági intézkedésnek tartják.Autós érdekvédőkörökben az a hír járja, hogy a kormány egy teljesen új szisztémát dolgoz ki a rendszámokra, melynek köszönhetően a szám- és betűsorból azonosítható lenne az üzemeltető lakhelye. Ezt a hvg.hu megkeresésére egy névtelenséget kérő kormányzati forrás is megerősítette. Egyes információk szerint a kormányban ezt bűnmegelőzési kérdésekkel indokolják. Így a rendőrök könnyebben kiszúrhatnák, ha egy autó a tulajdonos lakhelyétől távol van. A minisztériumok egymásra mutogatnak A hvg.hu megkereste az NGM-et és a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot (NFM) is válasz reményében. A nemzetgazdasági tárca sajtósai először nem akarták kommentálni a kérdést, majd átirányították őket a közlekedésügyért felelős fejlesztési minisztériumhoz. Szerintük azonban a jelentést készítő gazdasági minisztérium az illetékes a kérdésben. Jelenleg egy rendszám lecserélése 8500 forintba kerül. Ha a Magyarországon forgalomban lévő mind a 3 millió autó tábláit muszáj lenne kicserélni, az 25 millárdos összeget eredményezne. Egy év alatt azonban nem lehetne végrehajtani az összes cserét a megkeresett érdekvédelmi szervezetek szerint. Van olyan érdekvédő jogász, aki szerint elképzelhető, hogy az intézkedés egyetlen célja a bevételnövelés. A regisztrációs adó miatt kiesett pénzt pótolhatják így A cikkben emlékeztetnek arra, hogy a tavaly ősszel benyújtott, külföldi autók behozatalát sújtó regisztrációs adó [2]ról szóló törvény elfogadását követőn az NGM 39 milliárdos bevételre számított a 2010-es 30 és a 2011-es 32,3 milliárból kiindulva. Ám a Rogán Antal által benyújtott módosító miatt ma már csak 14 milliárdra becsülik ezt az adóbevételt. Ezt a felelősségbiztosításhoz újonnan hozzácsatolt baleseti adó [3]ból befolyó 24 milliárd, és a rendszámtáblák kötelező cseréje is kompenzálhatja. Egy neve elhallgatását kérő forrásra hivatkozva azt is közlik, hogy az NFM-ben állítólag megtorpant az új azonosítási és nyilvántartási rendszer ötlete, ezért lehet, hogy nem kezdik el idén a rendszámtáblákat kicserélni. Egy december 28-i kormányrendelet még hárombetűs, háromszámos rendszámtáblákról ír, és még az uniós csatlakozás előtti rendszámtáblák cseréjét sem írja elő. Mivel szakértők szerint idén nem várható ugrásszerű növekedés az autópiacon, ezért kizárható, hogy erre gondoltak volna. A cikk azzal a következtetéssel zárul, hogy akkor a kormány valószínűleg téves adatokat küldött az Európai Bizottságnak, így az sem világos, miből kívánják előteremteni a szóban forgó 12 milliárdot.

Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
zsode
2012. január 20. 12:24
Elmondanád okos tojás hogy miért nézik le a magyar munkát???
Miért tudott kimenni 34 ezer ember tavaly Ausztriába dolgozni??
Mert lenizik?
Hmm.. Érdekes!!
Szerintem nem a munkást minősítették "Bóvliba" hanem a politikusokat!
Mauko
2012. január 20. 12:24
Szerencse kell, így van. Én a gyermekeimet ösztönözni fogom egy relatív ritka nyelv, vagy a kínai/orosz nyelvek tanulására. Szerintem ha másból nem, ebből meg lehet majd élni 20-25 év múlva...
BluElefant
2012. január 20. 12:23
Most azért mert fiatal attól lehet elégedetlen, milyen szerepet töltesz be itt: te vagy az igazságosztó
Szerintem farsangkor te leszel CHUCK NORRIS!
Mauko
2012. január 20. 12:22
A lengyelek előbb az iparukat építették fel, most készül hozzá az infrastrutúra (autópályák). Ők kitermelték, elköltik. Mi elköltöttük, de nincs miből fedezni! Na ez itt a baj!
farkasbede
2012. január 20. 12:21
farkasbede
2012. január 20. 12:21
mindenkinek szerencséje van, mindenkinek jü,mindenkinek ingayn van minden csak nekem szar
Vectra555
2012. január 20. 12:20
persze, meg magyar narancs, meg magyar banán, meg hiperszuper csúcsminőségű magyar LED TV, meg magyar iPhone, meg minden, meg magyar internetszolgáltató, emg minden magyar lenne. Mert mi veszett tőkeerős egy ország vagyunk ám!!!
Érdekes, mégis mennyi magyar tulajdonú élelmiszerüzletlánc van az országban. Ja, BMW-t sem gyártanak az országban, mégis lehet venni...

Akkor kérdem én: az előbb leszidott magyar szarrágó vállalkozók fogják itthon tartani a pénzt, vagy őket is el akarod zavarni???

A szarrágókaet el kell hajtani, aztán akik tudnak együttműködni a dolgozóval (ez persze legyen visszafelé is), az maradjon.

"Jajj, nehogy sírjak már! BP-en pedig kétszereét keresik annak, amit én. És??? Én itt élek, ez van. Nem kell külföldre menni és a multit szidni, országon belül is megvannak ezek. És ha sokáig jár a pofánk, fogják az egész gyárat, és átrakják a szlovákokhoz, vagy a románokhoz. :)"

Hát igen, szerencsére a világot nem a "nekem jó így is" gondolkodású emberek vitték előbbre...
farkasbede
nem, csak itt a globális problémákkal nincsenek emberek tisztában, és nem látnak túl az üzemanyag árakon, illetékeken...ja, és éhen akarnak halni...meg egy kenyérért vért folyatni...közben sokan jó dolgukban nem tudnak mit csinálni...most őszintén Te éhenhalsz?
BluElefant
igen az élethez kell szerencse
DDVR6
2012. január 20. 12:19
Azt kellene tenni mint a lengyelek csináltak jó pár éve, mi kell nektek pénz na itt nincs egy forint sem!!!!!
A bankokat elhajtani mindet, állami bankokat felálitani aki akar maradhat a gazdaságba, gondolok az audira a mercire gyógyszergyárakra multikra amugy is ezek viszik a primet......
Export piacun =0 val mindent importâlunk akkor minek nekünk az unijóóóóó???????
Azért hogy hibe hóba idedobjon x miliárd euró????
Dugják fel a picsájukba azt mondom és ezt ORBÁN VIKTOR, is tudja azért nem engedne a21 ból!!!!!
IMF is azét ülünk le eggyeszkedni hogy megnyugodjon a piac,mert egy két zsidó miliárdos kitalálta itt szar minden.
2008 ban felvett IMF hitelt viszafizettük egy dollárig mindet,tallán 2 részlet van még belöle de furcsa hogy zsidó kézben lévö bank lejárat elöt adni akar megint!!!!
Hát tele az államkasza nem költünk semmire utakat infrastukturát semmit nem látok....
Biztos nyulnak le belöle de mindet nem tudják, és ez a köcsög VIKTOR látja ezt szopatva vagyunk söt már én is!!!!!
Sven
2012. január 20. 12:19

nálunk mindig van munkafelvétel, az elmúlt két hónapban 23 embert vettek fel, 360+ főt foglalkoztat a cég
viszont a diploma, és két idegen nyelv társalgási szintű ismerete az alapkövetelmény, de legalább normálisak a bérek
a nagy ember is megmondta: "tanulni, tanulni, tanulni..."
Mauko
2012. január 20. 12:18
Gondolom neki sem életcél ez a meló. Úgy kell hozzáállni, hogy feljebb is lehet jutni. Nemcsak ledolgozni kell a 8-10 órát. Szerintem fontos, hogy érdekeljen is a meló. Nekem szerencsém volt, nem kicsi...
Hbunkó
2012. január 20. 12:17
hááát, azért ez necces. Sok nagyképű cégvezető nembiztos, hogy egy titkárnőn keresztül akar tárgyalgatni milliókról, milliárdokról esetlegesen.
Mauko
2012. január 20. 12:17
BluElefant
2012. január 20. 12:16
ez majdnem igaz, kollégám 3 diplomával és angol nyelvtudással bizti őrködik, igaz a NEFMI-ben
Mauko
Én úgy gondolom, hogy aki akar dolgozni, talál munkát. Én is havi 60-70-ért dolgoztam anno. Talpraesett voltam és mertem váltani időben, most nem ennyit keresek...
homan1
a nyelvtudást meg lehet potolni egy titkárnövel is
Hbunkó
2012. január 20. 12:15
ahogy Hofi mondaná, módszerváltás
BluElefant
2012. január 20. 12:14
......én picivel idősebb
Mauko
2012. január 20. 12:14
Én anyanyelvi szinten beszélek lengyelül, mindig van meló. 4 cégnek is dolgozhatnék EUROÉRT ha beleférne az időmbe! Nyelvtudással és rátermettséggel bármilyen állást be lehet tölteni.
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Összesen 417 találat 21 oldalon