Kötelező rendszám csere

Témakör: Real life
aktuális téma
Kötelező rendszám csere

A rendszámtáblák kötelező kicseréltetésével 12 milliárd forinthoz juthatna a kormányzat, mely a 2012-es költségvetés bevételei közé kerülne be – írja a hvg.hu [1]. Ezt az összeget már betervezték: a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) által az Európai Bizottságnak a túlzotthiány-eljárás keretében küldött decemberi levelében, a kiadáscsökkentéssel és bevételnöveléssel foglalkozó táblázatban is szerepel ez a tétel. A többi tétel mellé a minisztérium munkatársai odaírták a kapcsolódó jogszabályt vagy intézkedést, de a rendszámtábák cseréjéhez nem írtak indoklást. Biztonsági intézkedésnek tartják.Autós érdekvédőkörökben az a hír járja, hogy a kormány egy teljesen új szisztémát dolgoz ki a rendszámokra, melynek köszönhetően a szám- és betűsorból azonosítható lenne az üzemeltető lakhelye. Ezt a hvg.hu megkeresésére egy névtelenséget kérő kormányzati forrás is megerősítette. Egyes információk szerint a kormányban ezt bűnmegelőzési kérdésekkel indokolják. Így a rendőrök könnyebben kiszúrhatnák, ha egy autó a tulajdonos lakhelyétől távol van. A minisztériumok egymásra mutogatnak A hvg.hu megkereste az NGM-et és a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot (NFM) is válasz reményében. A nemzetgazdasági tárca sajtósai először nem akarták kommentálni a kérdést, majd átirányították őket a közlekedésügyért felelős fejlesztési minisztériumhoz. Szerintük azonban a jelentést készítő gazdasági minisztérium az illetékes a kérdésben. Jelenleg egy rendszám lecserélése 8500 forintba kerül. Ha a Magyarországon forgalomban lévő mind a 3 millió autó tábláit muszáj lenne kicserélni, az 25 millárdos összeget eredményezne. Egy év alatt azonban nem lehetne végrehajtani az összes cserét a megkeresett érdekvédelmi szervezetek szerint. Van olyan érdekvédő jogász, aki szerint elképzelhető, hogy az intézkedés egyetlen célja a bevételnövelés. A regisztrációs adó miatt kiesett pénzt pótolhatják így A cikkben emlékeztetnek arra, hogy a tavaly ősszel benyújtott, külföldi autók behozatalát sújtó regisztrációs adó [2]ról szóló törvény elfogadását követőn az NGM 39 milliárdos bevételre számított a 2010-es 30 és a 2011-es 32,3 milliárból kiindulva. Ám a Rogán Antal által benyújtott módosító miatt ma már csak 14 milliárdra becsülik ezt az adóbevételt. Ezt a felelősségbiztosításhoz újonnan hozzácsatolt baleseti adó [3]ból befolyó 24 milliárd, és a rendszámtáblák kötelező cseréje is kompenzálhatja. Egy neve elhallgatását kérő forrásra hivatkozva azt is közlik, hogy az NFM-ben állítólag megtorpant az új azonosítási és nyilvántartási rendszer ötlete, ezért lehet, hogy nem kezdik el idén a rendszámtáblákat kicserélni. Egy december 28-i kormányrendelet még hárombetűs, háromszámos rendszámtáblákról ír, és még az uniós csatlakozás előtti rendszámtáblák cseréjét sem írja elő. Mivel szakértők szerint idén nem várható ugrásszerű növekedés az autópiacon, ezért kizárható, hogy erre gondoltak volna. A cikk azzal a következtetéssel zárul, hogy akkor a kormány valószínűleg téves adatokat küldött az Európai Bizottságnak, így az sem világos, miből kívánják előteremteni a szóban forgó 12 milliárdot.

Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Black M7
2012. január 20. 14:44
narancsárga 735,tetején zsidesz tábla,kiszállook,karomon járdahasználati bérlet fényképes igazolvánnyal.....mintha meg lennék bélyegezve,mint anno akiket vittek szappanak beolvasztani és karjukon a dávidcsillag!

Na megyek be is csiszolom a verdát,hamar hogy csak fujni kelljen,pont esik is....vizescsiszolás indul
Black M7
2012. január 20. 14:42
ááá ott is lenne pár vastagbajszu keménykalapos aki azért is befizetné,mert ő világ életében becsületes volt és fél hogy most pont őt vennék elő a sok tizezer másikk közül,hogy namost téged huzunk faszra!!!! ez paranoia! az idősebbeket meg sem probálhatod megtériteni,mert ellnekzik a sok évtizedes elveikkel...mi fiatalok,meg kevesen vagyunk hozzájuk képest,pont kiszopatnának mindenkit aki nem fizet,mert többen vannak ellenünk ha csak pár százan/ezren lázadunk fel!
Imike20
2012. január 20. 14:38
G1 gti
2012. január 20. 14:36
telyesen egyet értek! egy nagy valamibe összefogás kell! az tenné be a kulcsot ha mudjuk egy kissebb város nem fizetne be semmit se gázt fizet stb! mit csinálnának 120 ezer embernél kikötnek mindent! a zsidókat csak a kibaszott pénz és semmi más nem érekli őket térden álva vinnék le az adót és könyörögnének hogy fizessen!
badmoe
2012. január 20. 14:33
akkor belefogok én is! indexet akarok csinálni....
Zsoo21
2012. január 20. 14:32

Hatalmas:
Szeva Viki! Most olvasom,hogy kötelezően le akarjátok cseréltetni a rendszámokat,mert kell a zsé! Hatalmas ötlet! Komolyan! És erre még mindig nem mondhatja a köcsög ellenzék,hogy ez megszorítás,meg hogy adó! A lófaszt! Kurva jól kitaláltátok! Figyelj! Ha gondolod, lenne még ötletem! Mert ugye manapság minden autóban van rádió! Mi következik ebből? ARTISJUS! Ennyi,bazdmeg! Ha a kocsiban zenét hallgat, fizessen jogdíjat a köcsög! Hát nehogy már! Majd ingyen hallgatja,nem?! Aztán, arra is gondoltam,hogy mi lenne,ha bevezetnétek a kötelező átfényezést! Narancssárgára, ofkórsz! Ebből is lehetne kaszálni! Nem? Szerintem fasza ötlet! Sőt!,ha előtte még felemelnétek a festékek adóját 60%-ra,az még nagyobb kasza! Ezt figyeld:TANKOLÁSI DÍJ! Minden tankolásnál 300 ft (Elég? Lehet több!) kötelezően fizetendő,úgy mint a telefonnál a kapcsolási díj! Mi kifogás lehetne ellene?? Nem adó! Vagy igen? NEM! Na és ugye, ha valakinek utasa van?? Személyszállítási hozzájárulás!!! Vagy kötelezővé lehetne tenni a tetőcsomagtartót is! És lehetne egy olyat,hogy aki felrak a tetőcsomagtartóra egy fidesz transzparenst,az kedvezményt kap! Amilyen fillérbaszó népek ezek,minden kocsin lesz transzparens! Ezzel a választási kampányt is megspóroljátok, azt is el lehet lopni! Yee! Aztán még gondoltam olyanra is,hogy kötelező BKV bérlet! A vidékieknek is ám! Mert ne mondja nekem egy vidéki se, hogy nem járt még Pesten!? Akutyaúristenit! Hát már a kifogást keresi!! És hát sajnos egy adót is javasolnék, de meg lehetne azzal magyarázni,hogy jó-jó, adó, de ez az egy csak!! És ez az adó tudod mi lenne, Vitya? Istenem, ha kimondom, Gyurinak keresztbe fog folyni a könnye ettől a hazafias ötlettől,és a bánattól,hogy nem ő találta ki! Na? Van ötleted? Nincs? Szabad a gazda? JÁRDAADÓ baszdmeg!!! Mekkora ötlet, mááár?!! J Á R D A A D Ó ! Hát mutass egy embert, aki nem használja a járdát!? Ugyehogyugye! Faszom! Ez alól nincs kifogás! És ehhez lehetne kapcsolni egy kötelezően kiváltandó - persze borsos áron - kártyát,amit mindenkinek kötelezően kellene hordania,és ha a rendőrök(vagy egy külön erre a célra felállított járdaőrség!)meglátják,hogy valaki nem fizette be a járdaadót, de mégis járdázik,annak teljes vagyonelkobzás!!! Lesz itt rend! Na, Vitya! Most mennem kell, de ha kérdés van, hívjatok nyugodtan! Ha kicsit iszom, még komolyabb ötleteim lesznek! Bár, ahogy elnézem, ti is valami pszichotróp anyagot nyomtok! Viki-Viki! Nagy huncutok vagytok ám.. ;) Ölellek és kívánok sok erőt és kitartást! P.S.: Édesanyádat üdvözlöm! Sokat gondolok rá mostanában!
Black M7
2012. január 20. 14:31
eddig tökéletes,de sajnos a jobb hátsóm autómosóban egyszer bepárásodott,tehát én nem szigeteltem ki rendesen,viszont nem esik le a festék ilyen táblákban....birja! és akkor már vizet is kapott!
nosferato
2012. január 20. 14:30
És mi lesz a matrica rendszámommal, lenne is értelme a lakhely azonosításnak ha akkora ország lennék mint Németország vagy Románis mondjuk ott megyékre van osztva a rendszám.
Macleod
Persze..ok.. Ők készülnek valamire.

Azok a cégek, vállalkozók mire készülnek, akik idén is max 200ezer tiszta hasznot vallanak be könyvelésre, miközben mindenféle módon számlákat szereztek be a bevételüket ellensúlyozva?

Értem én hogy szemetek, deeee...

Na mindegy, kicsit a polgároknak is magukba kell nézniük.

Új autó..

Lesz az, nem ugyanaz a réteg vesz, mint 3-5 éve, de fogyni fog az, higgyétek el..

Mennyi szlovák lett az elmúlt iksz-mondjuk 2 év alatt.

Azok mik voltak?

Becsületes gyártósori munkás összeizzadt béréből vett magyar rendszámos hetesbéemvé magyar rendszámát visszaadta, és kimúló hazaszeretetét egy szlovák rendszámmal mutatta ki?

Dehoooogy:D
Black M7
ezt ugatom,most lemegyek beülök a kocsiba,beállok egy benzinkut elé keresztbe,kiszállok,kirakom a transzpalenst,hogy tüntetek...és mi lesz? jön rambó,csák norisz,dzsézön sztetem,meg a többi kommandós éps elvisznek a bozót mögött meg fejbelönek és ennyi volt a tüntetés....elindulnék,de nem követne senki,mert jjaaaaj a kisszobám,meg jaaaj a kistévém mivan ha azt is elveszik tőlem....kb 300 hsz-el ezelött ezt már leirtam! mocskos lázító vagyok a környéken,mindenki mondja,hogy megyünk ha menni kell...de nem jönnek! fosik minden kis suttyo,hogy benn éjszakázik a yardon és mit szol hozzá majd anyuci...az öregek már nem a fiatalok meg abszoluth nem tudják már megvédeni az országunkat....de ilyen sp-t meg fluor faszt tudunk kinevelni magunk közül...ilyen nyámnyila nyál fos ember mindegyik!
badmoe
2012. január 20. 14:25
egyébként hogy muzsikál a króm effekt spray a háccsó lámpában?
Imike20
2012. január 20. 14:23
Valamire nagyon készülnek ha már ennyi hülyeséget kitalálnak hogy minél több pénzt vasaljanak be............
G1 gti
2012. január 20. 14:23
láttom van feszültség a topicban!
és jogos a háborodás az autosokrol adig fogják a bört húzni amig lehet! de a magyar mentalitás (türünk) a legnagyobb baj hogy senki nem fog össze és azt mondja hogy ennyi volt elmentek a ku.....ba! semmi tüntetés nincs mindenki csendbe van mit ha jó lenne! majd egyszer kiborul a bili mint mikor az m1 székházát elfoglalta a nép! szóval nem egymásal kell vitatkozni hogy ki hol éll és mennyit keres hanem a nagyokosokat kell eltakarítani akiknek ciki a 6 éves audi A6-al járni!
Black M7
2012. január 20. 14:18
ezzel én is így vagyok....baszok-szarok mindenre...bánja a szom,hogy igy állunk most,de rosszabb ne legyen már!
Macleod
2012. január 20. 14:15
Sziasztok!

Hát érdekes ez a topic...Nekem mindegy a politikai hitvallás, mindenkinek olyan, amit akar.

De.

A mai Magyarországban mit lehet adóként bevételi oszlopba beírni?

Cigi, szesz, benzin, meg az extrák, amiket most találnak ki.
Amiért be kell fizetned, mert kivonják az autódat, kitesznek az utcára.
A házadót, gépjárműadót nem TUDOD elcsalni.

Megtennéd, ha tudnád.

Amiből bevétel van még, benzin.
Fizeted? Kénytelen vagy.
Ezt mindenki befizeti. Nem sunnyogod el, nem csalod el...

Ezt azért kapjuk, mert a cégek, vállalkozók tudjátok..
Mit vallanak be?
5. éve veszteségesek..Ahha.

Aztán a hitelekkel együtt csődöt jelent, másik cégnéven létrehozza ugyanazt a folyamatot.

2. A munkához való hozzáállás.

Sok munkatársam most is a fészbukon, neten lóg.
Itt 2 óta alatt lesz 300 hozzászólás.

A legtöbb ember meg 8-16-18 óráig dolgozik..

Akkor értitek?

És itt mondta valaki a magyar munkához való hozzáállását.

Na igen.

És most én is írtam..De nem sírok, leszarom:)

Ráérek, dologozom
badmoe
2012. január 20. 14:12
pont leszarom... engem hagyjanak ki ebből a faszságból..... kicsit lassabban ver most már a ketyegőm....
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Összesen 417 találat 21 oldalon