Kötelező rendszám csere

Témakör: Real life
aktuális téma
Kötelező rendszám csere

A rendszámtáblák kötelező kicseréltetésével 12 milliárd forinthoz juthatna a kormányzat, mely a 2012-es költségvetés bevételei közé kerülne be – írja a hvg.hu [1]. Ezt az összeget már betervezték: a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) által az Európai Bizottságnak a túlzotthiány-eljárás keretében küldött decemberi levelében, a kiadáscsökkentéssel és bevételnöveléssel foglalkozó táblázatban is szerepel ez a tétel. A többi tétel mellé a minisztérium munkatársai odaírták a kapcsolódó jogszabályt vagy intézkedést, de a rendszámtábák cseréjéhez nem írtak indoklást. Biztonsági intézkedésnek tartják.Autós érdekvédőkörökben az a hír járja, hogy a kormány egy teljesen új szisztémát dolgoz ki a rendszámokra, melynek köszönhetően a szám- és betűsorból azonosítható lenne az üzemeltető lakhelye. Ezt a hvg.hu megkeresésére egy névtelenséget kérő kormányzati forrás is megerősítette. Egyes információk szerint a kormányban ezt bűnmegelőzési kérdésekkel indokolják. Így a rendőrök könnyebben kiszúrhatnák, ha egy autó a tulajdonos lakhelyétől távol van. A minisztériumok egymásra mutogatnak A hvg.hu megkereste az NGM-et és a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot (NFM) is válasz reményében. A nemzetgazdasági tárca sajtósai először nem akarták kommentálni a kérdést, majd átirányították őket a közlekedésügyért felelős fejlesztési minisztériumhoz. Szerintük azonban a jelentést készítő gazdasági minisztérium az illetékes a kérdésben. Jelenleg egy rendszám lecserélése 8500 forintba kerül. Ha a Magyarországon forgalomban lévő mind a 3 millió autó tábláit muszáj lenne kicserélni, az 25 millárdos összeget eredményezne. Egy év alatt azonban nem lehetne végrehajtani az összes cserét a megkeresett érdekvédelmi szervezetek szerint. Van olyan érdekvédő jogász, aki szerint elképzelhető, hogy az intézkedés egyetlen célja a bevételnövelés. A regisztrációs adó miatt kiesett pénzt pótolhatják így A cikkben emlékeztetnek arra, hogy a tavaly ősszel benyújtott, külföldi autók behozatalát sújtó regisztrációs adó [2]ról szóló törvény elfogadását követőn az NGM 39 milliárdos bevételre számított a 2010-es 30 és a 2011-es 32,3 milliárból kiindulva. Ám a Rogán Antal által benyújtott módosító miatt ma már csak 14 milliárdra becsülik ezt az adóbevételt. Ezt a felelősségbiztosításhoz újonnan hozzácsatolt baleseti adó [3]ból befolyó 24 milliárd, és a rendszámtáblák kötelező cseréje is kompenzálhatja. Egy neve elhallgatását kérő forrásra hivatkozva azt is közlik, hogy az NFM-ben állítólag megtorpant az új azonosítási és nyilvántartási rendszer ötlete, ezért lehet, hogy nem kezdik el idén a rendszámtáblákat kicserélni. Egy december 28-i kormányrendelet még hárombetűs, háromszámos rendszámtáblákról ír, és még az uniós csatlakozás előtti rendszámtáblák cseréjét sem írja elő. Mivel szakértők szerint idén nem várható ugrásszerű növekedés az autópiacon, ezért kizárható, hogy erre gondoltak volna. A cikk azzal a következtetéssel zárul, hogy akkor a kormány valószínűleg téves adatokat küldött az Európai Bizottságnak, így az sem világos, miből kívánják előteremteni a szóban forgó 12 milliárdot.

Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Nevemsincs
2012. január 20. 14:07
egy jóbarátom írta (vagy lopta valahonnan):

"Nem az a baj, hogy a köztársasági elnököt a kormány, nyilvánvalóan azzal a szándékkal ültette oda, ahol van, hogy az ne akadékoskodjon, hanem aláírjon. Kérdések, aggályok és elolvasás nélkül. Nem az a baj, hogy a doktori disszertációja egy másolat. Nem az a baj, hogy a politikusaink arrogáns barmok, akik vérlázító kutyakomédiát űznek a parlamentben. Nem az a baj, hogy az Európai Parlamentben is ugyanez a komédia zajlik csak nagyban és az nincs annyira a magyar ember szeme előtt. Nem az a baj, hogy elmész egy étterembe és ott úgy bánik veled a személyzet, mintha te lennél értük, nem pedig ők érted. Nem az a baj, hogy elcsalod az adót. Nem az a baj, hogy az elszámoltatási kormánybiztos panaszkodik, hogy nincs rendes téligumi az állam által biztosított audiján. Nem is az a baj, hogy amikor rendőrt látsz bárhol, azonnal arra gondolsz, hogy ez itt most téged biztosan meg fog büntetni. Nem az a baj, hogy amikor hívod a 107-et, 10-15 percet kell várni arra, hogy valaki felvegye a telefont. Az sem baj, hogy a hajléktalanok az utcán élnek és koszosak és összepiszkítanak mindent. Nem az a baj, hogy odaszaratod a kutyádat a bejáratom elé és otthagyod. Az sem baj, hogy a 14-17 éves kislányok ribanc módjára viselkednek bárhol, bármikor. Nem az a baj, hogy az orvosoknak kevés a fizetésük és emiatt felemelik a szavukat, de a hálapénzt az elvárják és elfogadják. Nem az a baj, hogy senki nem úgy végzi a dolgát, ahogy kellene.

A baj az, hogy a köztársasági elnöknek el kellene ismernie, hogy hibázott. Ez a tény egyébként semmit sem változtatna azon, hogy miért van ott, ahol van. Akik a lemondását követelik, gondoljanak arra, hogy halál mindegy, hogy ki trónol a Sándor palotában. Úgyis az kerül oda, akit a kétharmad akar.

A baj az, hogy Te vagy a köztársasági elnök, Te vagy a politikus, Te vagy az Európai Parlamenti képviselő, Te vagy felszolgáló és Te vagy a vendég. Te vagy a szakács és Te vagy az étteremvezető. Te vagy az, aki elcsalja az adót és emiatt is kell folyton emelni azt. Te vagy elszámoltatási kormánybiztos. Te vagy rendőr és Te vagy a diszpécser, aki nem veszi fel a telefont. Te vagy Pintér Sándor. Te vagy a hajléktalan és Te vagy az is, aki nem szedi össze a kutyaszart. Te vagy a 14-17 éves lány, vagy Te vagy az anyja vagy az apja. Te vagy az orvos és Te vagy a beteg, aki a hálapénzt adja. Te vagy az, aki nem úgy végzi a dolgát, ahogy kellene.

Vegyétek már észre! Ez az egész mocsok, ami itt van, ez a mi kudarcunk. A mi személyes kudarcunk.

Az enyém, a tiéd, az övé.

A MI KUDARCUNK."
Black M7
2012. január 20. 14:07
az jó,ha csak az ujakra,akkor lesz jövőre vaagy 10db az egész országban
badmoe
2012. január 20. 14:05
most mondták a rádióban hogy nem lesz kötelező rendszámcsere, csak majd ősztől az új autókra.....
YELLOW
2012. január 20. 14:03

szerintem ezzel mindent kifejeztem
Black M7
2012. január 20. 14:02
szégyen gyalázat ez is...és ahogy itt valaki mondta...a lényeg a kutas(tulaj) szempontjábol az hogy neki jo legyen a többiek meg basszák meg...tudja ő is hogy a benzin az ur!
Black M7
2012. január 20. 14:00
na ez meg a másik fele vizezés...opel astra,aszondja az ember nem megy egy henger...nagy gizdán benyögöm neki ntelefonon...áááá sortrafo kuka,biztosra....és 3 nap mulva hiv,vett egyett 20-ezerér,,és most is olyan....namondom ránézek....kiszedtem egy gyertyát és rozsdás volt! de nem hegerfejes az auto,pláne hogy nem is tul régi...mértem kompressziot,ok minden....kiderült,hogy magánkuton tankoltak,érden,és az astra már megérezte a benzines vizet,mert az öreg 120-as skori még elpöfögött vele....
Piet_
2012. január 20. 13:53
én akkor fagytam le mikor, számolgatás után az jött ki hogy 9,5L fogyasztott az autó 100-on úgy hogy lassan már lassulási versenyt lehetne vele rendezni
Piet_
2012. január 20. 13:51
és ami a durva nem elég hogy baszott drága a benya, még a mocsodékok brutál módon vizezik is azt
Black M7
2012. január 20. 13:48
elmentem hoztam kannába benzint...3501Ft-ért kaptam 8,24L-t....rendesen lefagytam ahogy el kellett engednem a pisztolyt,mert nincs rá több pénzem,hogy tankoljak...és muszáj voltam,mert holnap lakatolni kell vinnem az öreg vasat,mert szellős lett....komolyan mondom lehet el fogok tőle fájó szívvel bucsuzni hamarosan
Black M7
2012. január 20. 13:45
kicsit a fasz kivan hogy kb 3-4 óra elmultával ellenkezőjére fordulnak a hírek....mi a fasz? olvastak itt minket?
t0215
2012. január 20. 13:35
Erre csak annyit, hogy az ÁlljMEF menjen a k.rva anyjába!!!!
tipo gt
2012. január 20. 13:29
http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/01/20/nfm_nem_lesz_kotelezo_rendszamcsere/ gyerekek a legújabb hír...
t0215
2012. január 20. 13:27
Ná mondajad tezsvírem...
PapaMaci
2012. január 20. 13:21
Ez egy másik kérdés, ezen még nem gondolkoztam. Csak az a lényeg, hogy ne jussunk olyan mélyre, mint a linkelt filmben Argantína,vagy Törökország!
Na tényleg húzok dolgozni, mert elkésem!
zsode
2012. január 20. 13:19
És honnan férnél oda a papírokhoz hogy kik is vették meg az 100 milliárd dollár vagyont 20-25 milliárdért??
Ridazz
2012. január 20. 13:18

monnyuk Kínában ha egyedül utazol az autóban és elkapnak megbírságolnak
PapaMaci
2012. január 20. 13:18
Lehet, hogy a vége az, de az eleje jól mutatja, hogy az államadósság olyan dolog, amit nem lehet visszafizetni. Esélye nincs rá senkinek!
PapaMaci
2012. január 20. 13:17
Megyek is dolgozni! Ezzel is példát mutatva minden magyar állampolgárnak! Amugy nem vagyok egy véresszájú. Se Fideszes, se jobbikos, csak már nagyon érzem az elnyomást!
hobizoli
2012. január 20. 13:14
A vége hujeseg ennek.
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Összesen 417 találat 21 oldalon