LED-ezzünk???!!! De hogyan???

Témakör: Real life
aktuális téma
LED-ezzünk???!!! De hogyan???

Sziasztok!
Ide ebbe a topicba a LED-ezéssel kapcsolatos tapasztalatokat, észrevételeket és kérdéseket írhatjátok!
Nem csak a műszerfalra korlátozva hanem az egész autóra nézve!
LED árak, típusok, kötési variációk, ki mit hogy oldott meg!
Próbaképp indítom a fórumot, mert nem igen van ezzel kapcsolatos topic, és egyre népszerűbb az autózásban is a LED, de nem csak a színek miatt hanem, mert ha jól kötik akkor egy örökké valóság az izzóhoz képest!

Pár link:
www.ledauto.hu
www.miraled.hu

Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29
tipo gt
2012. január 18. 08:41
én erősen kételkedem az "ilyen" reklámokban. amit én raktam be az 4 chipes super flux. 96 lumen/db ez az érték papíron 1w power led értéke a mcd a lumennél kisebb érték jóval. ha valóban rászánod magad 1 ilyen komoly átépítésre nézz utána alaposan milyen ledek is vannak amik megfelelnének neked és lehetőség szerint saját szemmel is nézd meg a világítási képességet. a másik dolog hogy ledes hátsólámpát gondosan kell tervezni mégha otthon is "barkácsolsz" példaként a sajátom
MCMLXXXII
2012. január 17. 21:31
én erre a kettőre gondoltam smd 3 chip es vagy a sima 5 chipes re
smd 3 chipes

tipo gt
2012. január 17. 07:59
hát ha ezt szeretnéd ledesíteni,nem 1xrű. az hogy milyen lenne jó bele ami valóban látszik is fogalmam sincs. minden ilyen mintázatlan lámpatestnek más és más a szórási szöge és az elrendezése.meg kell vizsgálni az izzószál hol is van a tükrös rész képzeletbeli középpontjához képest.ezeket elvben úgy tervezik hogy a tükrös rész a "parabolatükör" és az izzó a gyújtópontban helyezkedik el,ezért világítanak sokkal jobban mint a mezei kivitelek. de ezt a gyújtópontot ledes izzóval eltalálni más kérdés.elvben olyan kell ami nagyon szélesen teríti a fényt mivel az izzó is közel 360fokosan világít. ezért nehéz ilyen lámpába ledes izzót rakni és ezért is tilos hivatalosan. persze vannak már olyanok is amik a talprésznél is világítanak direkt hátrafelé hogy így szimulálják az izzó körkörös szórását. utólagosan beépíteni bármilyen ledcsíkot nem javaslom,nagyon látszana a beépítés és nemvalószínű h.sikerülne gyári kinézetet adni neki. helyzetjelzőként még talán menne valamilyen jó fényes ledcsík,de féklámpához tervezni kell. legfőképp a mindenkori fény és időjárási viszonyok közti láthatóságot.
tipo gt
2012. január 17. 07:47
biztos hogy ezt a kérdést nekem szántad nem ystuc-nak? nálam külön vannak az izzók nem 1be mint nála,de nem bonyolult a dolog. kell 1 leszabályozó ellenállás ami csak kb akkora feszt enged a ledekre mint a gyári helyzetfény,fékezésnél meg teljes fényerővel működnek.
Dogeba
2012. január 16. 20:23
Hogy csináltad meg a helyzetjelző/fék fényerő váltást?
MCMLXXXII
2012. január 16. 19:08
nekem 3 ajtós stilom van és az index meg a tolató az fog látszani hogy mi világit mert plexi burám van és át tetsző vagy esetleg ötlet rá
tipo gt
2012. január 16. 11:52
egyébként megtalálható olyan rendelkezés ami szépen leírja hogy izzós lámpatestbe foglalatilag megfelelő ledes fényforrás nem rakható be,mivel ismeretlen a típusszáma vagy nem rendelkezik vele tehát alkalmatlan a feladatra. amúgy az összes gyári lámpán felelhetők a gyári fényforrások típusszámai. itt most legfőképp a hátsó lámpákra gondolok.megvan adva a funkció betűjellel és az izzó típusa is. más kérdés h.némelyik lámpatest szinte korlátozott fényerőben,ez lehet gyári tervezés vagy az idő "foga". 1 mai mintázatlan lámpatestben az izzó mögé tükrös terelőt raknak ami hátulról erősíti a fényt, régen nem alkalmaztak ilyen technikát. az ilyen lámpák szemre erősebb fényt adnak ki teljesen azonos fényforrás esetén mint "mezei" társaik. végül is a mintázatlan első lámpabura is ezért lett kitalálva.
tipo gt
2012. január 16. 11:29
ez a videó direkt akkor készült mikor ment le a nap hogy bemutassam milyen ha ledes-izzós lámpára direktben rásüt a nap,mennyire láthatóak is valójában. alul a pirosas pont a 21w izzó.
tipo gt
2012. január 16. 11:26
saját féklámpám alul a 21w ködlámpa fényerő hasonlításként világít,bár alapban sem túl erős.
tipo gt
2012. január 16. 11:21
így képről nem mondod meg mi világít.
tipo gt
2012. január 16. 11:15
a fényerőt meg ne is firtassuk,ezzek a ledes izzók inkább gyári izzós menetfényekbe lehetnek jók kiváltani a 21w izzót ahol a széles szórás a fő szempont.
Dr. Normen
2012. január 16. 10:08
Sehogy se fogsz látni vele, mert nincsen az "izzónak" egy db fókuszpontja, hanem sok picike.
tipo gt
2012. január 16. 09:45
tipo gt
2012. január 16. 09:43
ez olyan dolog h.amiről nem tudnak azért nem szólnak. vizsgán csak azt nézik működik a féklámpád vagy sem és a megfelelő színnel.nézhetik a fényerőt is ha eltérés van köztük.
MCMLXXXII
2012. január 15. 18:55
szia nekem is ez lenne a tervem, olyan kérdésem lenne hogy rendörbácsik és a kpm nem szól e érte mert színhelyesek de Led ek azt már mindenért szolnak
ystuc
2012. január 14. 08:14
Gyárilag kívülről befelé: Index, helyzetjelző + fék, tolató, ködfény.
Dogeba
2012. január 14. 07:26
Egyébként én is megcsináltam hogy ne csak szélső "kocka" világítson fékezéskor hanem a mellette lévő is. Igaz nekem sajnos még csak sima két szálas 21/5w os izzóval.
Dogeba
2012. január 14. 07:02
ystuc
2012. január 13. 20:12
Összeszerelés előtti állapot nincs sajna, mert nem én raktam össze. A ledek pontos típusáról sem tudok nyilatkozni.

A féklámpával kapcsolatban ilyen rendelkezést nem találtam, igaz nem is olvastam el az összes NKH dokumentumot. Viszont ha van pontos jogszabályod ehhez kapcsolódóan, akkor azt szívesen fogadom, elolvasnám.
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29
Összesen 2768 találat 139 oldalon