LED-ezzünk???!!! De hogyan???
aktuális téma

Sziasztok!
Ide ebbe a topicba a LED-ezéssel kapcsolatos tapasztalatokat, észrevételeket és kérdéseket írhatjátok!
Nem csak a műszerfalra korlátozva hanem az egész autóra nézve!
LED árak, típusok, kötési variációk, ki mit hogy oldott meg!
Próbaképp indítom a fórumot, mert nem igen van ezzel kapcsolatos topic, és egyre népszerűbb az autózásban is a LED, de nem csak a színek miatt hanem, mert ha jól kötik akkor egy örökké valóság az izzóhoz képest!
Pár link:
www.ledauto.hu
www.miraled.hu
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
zolikaDB
2012. október 03. 15:02
De ez vadonat új LED izzó, amikor bekötöttem, azóta van ez a derengés.
Sajnos nem értek az elektronikához, ilyen SMD LED-del nem tudok mire menni, izzó kellene.
Sajnos nem értek az elektronikához, ilyen SMD LED-del nem tudok mire menni, izzó kellene.
Bocs ezt nem ide akartam
Vélemény?
http://www.rs-shop.hu/OUTLET-STORE-50-80/TUNING-SHOP/FUTOM%C5%B0-ALKATRESZEK/LENGESCSILLAPITOK/Ta-Technix-SPORT-LENGESCSILLAPITOK/VW/GOLF-4/EVOSTVW04V-R175-VW-GOLF-4-Ta-Technix-Sport-Els%C5%91-Lengescsillapito.html
http://www.rs-shop.hu/OUTLET-STORE-50-80/TUNING-SHOP/FUTOM%C5%B0-ALKATRESZEK/LENGESCSILLAPITOK/Ta-Technix-SPORT-LENGESCSILLAPITOK/VW/GOLF-4/EVOSTVW04V-R175-VW-GOLF-4-Ta-Technix-Sport-Els%C5%91-Lengescsillapito.html
Hogy az ellenálás és a ledet is hütse azért ment tönkre a tiéd is mert melegedés öli a ledeket
Amugy smd ledekböl ezek a jók
http://www.hqelektronik.hu/info/hu/sltncw2502an.html
Amugy smd ledekböl ezek a jók
http://www.hqelektronik.hu/info/hu/sltncw2502an.html
zolikaDB
2012. október 03. 14:20
Na, nekem ez a sofita van a kocsiban, mostmár én is látom, h kuka-gyanús...
Amit linkeltem.
Amit ti linkeltetek, azon miért van alu-borda hátul?
Plusz: tudnátok nekem ajánlani olyat, amit érdemes megvennem és a kocsiba beszerelnem? Aminek jó erős fénye van, és árban tűrhető? 40mm hosszú kellene!
És hol? (LINK jó lenne)
(milyen típusú SMD-k vannak, melyik a leginkább ajánlott?)
Köszönöm!
Amit linkeltem.
Amit ti linkeltetek, azon miért van alu-borda hátul?
Plusz: tudnátok nekem ajánlani olyat, amit érdemes megvennem és a kocsiba beszerelnem? Aminek jó erős fénye van, és árban tűrhető? 40mm hosszú kellene!
És hol? (LINK jó lenne)
(milyen típusú SMD-k vannak, melyik a leginkább ajánlott?)
Köszönöm!
Ezért jó több ledet is sorbakötni és úgy az ellenállást mert így az esetlegese többletfeszültség 3-4 alaktrészre oszlik el vagyis már csak 0,1-0,2 v kap többet.
Gyári ledszalag meglehetősen jól bírja érdemes egy 5cm est feláldozni erre. 20V felett siccen el
Gyári ledszalag meglehetősen jól bírja érdemes egy 5cm est feláldozni erre. 20V felett siccen el

Ha a Superflux amit használsz ennyit eszik akkor az a 5 csippes.
Használtam én is olyat de az túl kékes színű. kb 6000-6500K. Az 5050 es szebb. olyan 5000k színhőmérsékletű.
Használtam én is olyat de az túl kékes színű. kb 6000-6500K. Az 5050 es szebb. olyan 5000k színhőmérsékletű.
Egy valamire való így néz ki.
Ez a dobd ki kategória.
Nos elvileg igen, de azért a teljesen tutibiztos ha stabi is van, mivel a stabi 12.10-12.20 pontosságú feszt ad le a jobbik ellenállás azért szükséges mivel a sima még így is tönkremehet egy idő után, az hogy mikor következik be jó kérdés. A precíziós ellenállás azért is jobb mert jobban tűri a túlfeszültséget mint a sima pláne autós használatnál ahol akár 2.4v különbség is van nyugalmi és járó motoros töltés közt, ez a többlet feszültség egy fluxled meghajtásához pont jó, ha a sima ellenállás nem 2.4v-ra nyomja le a 12v-ot hanem 2.7v-ra már 0.3v többlet van és ez károsítja a ledet, igaz hogy kissé jobban is világít de előbb ki is ég a chip benne. 

zsugorcsövet rámelegítesz 

akkor lecsípek 3db-ot és bekötöm,de elé teszek egy ilyen precíziós ellenállást,akkor elméletileg fasza is...amúgy ha rendszámtábla világítást csinálok ugyan így csináljam ? az jó ha a forrasztásoknál még pl szilóval rányomok/letömítem,mert itt tuti juthat víz a közelébe olyan szar helyen van..bár lehet ezzel hatalmas hülyeséget kérdeztem
ilye nellenállást akármelyik ilyen műszerész boltba tudok venni ?

Nálam a beltér flux leddel, 4db de 2-es párba kötve a még alacsonyabb fogyasztásért. A 4db led csak 1.6w fogyaszt nem 3.2w, ez védelem is egyben és takarékosság is.
Hja ebben sima 3m led van és ez parázslik ha csukva van az ajtó? Lehet vele némi szerelési hiba. Az smd-nek nagyobb fénye van persze de kérdés milyenről beszélnünk, van min 10féle.
Na most ledes izzó vagy sima izzó? Vannak szofitás ledes "izzók" is amikben nem smd van.
zolikaDB
2012. október 03. 09:08
zolikaDB
2012. október 03. 09:07
Sima izzó, nem ledsor. Hogy kell ezt csinálni?
Ilyen:
Ilyen:
Amúgy korrekt a kinézet, gratula érte 

Ha házilag építed a ledes dolgokat precíziós ellenállást vegyél inkább mint simát, igaz kicsit nagyobb de a gyári szórás annyira kicsi hogy elhanyagolható szemben a mezei ellenálláséval ahol a mondjuk 650ohm lehet hogy 680ohm amitől egy idő után kiég a led mert bár csak kicsit sok de mégsem jó. A másik ha belső lámpának csinálsz ledes megoldást és biztosra mennél stabit építs be az ellenálláson kívül az a teljesen üzembiztos megoldás, Ahogy láttam Andrew fórumtársnál 5050smd led van belső világításnak ami nem rosz de kicsi a fénye mivel 0.3w 1db led, én super flux ledet használok ami 1db 0.7-1w fényerőt tud, hátránya hogy teljes mértékben építeni kell mindent, próbanyákot igényel nem mint a kész merev ledlapok.
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!