LED-ezzünk???!!! De hogyan???

Témakör: Real life
aktuális téma
LED-ezzünk???!!! De hogyan???

Sziasztok!
Ide ebbe a topicba a LED-ezéssel kapcsolatos tapasztalatokat, észrevételeket és kérdéseket írhatjátok!
Nem csak a műszerfalra korlátozva hanem az egész autóra nézve!
LED árak, típusok, kötési variációk, ki mit hogy oldott meg!
Próbaképp indítom a fórumot, mert nem igen van ezzel kapcsolatos topic, és egyre népszerűbb az autózásban is a LED, de nem csak a színek miatt hanem, mert ha jól kötik akkor egy örökké valóság az izzóhoz képest!

Pár link:
www.ledauto.hu
www.miraled.hu

Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27
MCMLXXXII
2012. június 03. 10:52
egy kérdés mekkora ellenállást lehet tenni minimum hogy ne jelezzen a Can Bus rendszer a sofita helyére mert a 100ohm 55W az jó csak melegszik?
Dr. Normen
2012. május 07. 16:57
"ütemvezérlő áramkör"-re lesz szükséged. Neten találni pár kapcsolást hozzá.
Baldone
2012. május 07. 16:32
hogy tudom a gyári VW index relét átalakítani, hogy szabályozni tudjam a villogás ütemét?
SomY SAL
2012. április 21. 04:07
Na szóval... én tudom hogyan működik a gyári megoldás. Engem az utólagos megoldás érdekelne, DE csak az a része, hogy megszaggassam a féklámpa áramát. Tehát a pótféklámpáét, ami egyébként gyári. Van erre valami modul?
tipo gt
2012. április 17. 14:01
Ezek a képek nem flux ledek hanem 5mm nagy fényerejű leddel vannak, a flux led 90fokosan világít tehát kiszámolható a ledtávolság és sortávolság a megfelelőség érdekében ez azt jelenti hogy kb 5cm távolságból 5cm világít be azaz kb 2.7cm lehet max építeni őket ami még beleférhet mivel azzal is kell számolni hogy verőfényes napsütésben is kifogástalanul kell láthatónak lennie a féklámpának ami mondjuk alapkövetelmény,pláne ha azt nézzük hogy nem hivatalos dologról beszélünk. Bárkinek kellemetlen lenne ha belemennek mert nem látható a féklámpa ilyenkor simán ráverhetik az elöl levőre.
tipo gt
2012. április 17. 13:56
Hja és persze nem árt tudni a beépíteni kívánt led szórási szögét és annak megfelelően építeni hogy a "szórási képnél" fedjék le egymást különben rossz lesz az amit látsz majd.A rossz alatt az alábbi képeket értem mint látod vakus képnél látszik jól mennyire összevissza vannak a fedések tehát nemjó.
tipo gt
2012. április 17. 13:53
Hát mikor én nekikezdtem 5mm nagy fényerejű ledeket használtam de nemvolt jó most 4chipes szuper flux van bent ami tuti lett, smd-t nem javaslok mert ekkora teljesítményben gyári ledcsík vagy hasonló termék nincs csak házilagosan lehetne de az kérdéses, másik hogy az power smd is hasonlóan néz ki mint a rendes hűtőcsillagos power led. mellékelten 1 kép mikor még variáltam

a próbapanel 5x5cm

Baldone
2012. április 17. 13:40
értem már, köszi a segítséget! és milyen ledeket javasolsz?
tipo gt
2012. április 17. 12:50
Az alábbi példa jól mutatja a fény elosztásokat, amíg az izzó esetében középen jóval erősebb a fény mint a széleken addig a lednél sokkal jobban eloszlik a fény középen nem zavaró és nagyobb felületen is látható.
tipo gt
2012. április 17. 12:48
a bordás lámpákon van jelzés ami kereszt vagy hasonló ami azt jelzi hogy ott található az izzó és a belső rész annak megfelelően van kiképezve hogy a szórási középpontban ül az izzó és a bordákra jutó fény pedig eloszlik a burán ez a bordák lényege, ha lecsiszolod őket "elmaszatolod" a képet és ki tudja mit kapsz.
tipo gt
2012. április 17. 12:42
Én nem tenném hogy lecsiszolod a bordákat mivel tejüveges kivitelt kapsz, én inkább a ledeket helyeztem el úgy hogy a szórási kép jó legyen, képem nincs a bura belő részéről konkrétan mivel rengeteget agyaltam a megfelelő megoldáson és keveset fotóztam. lentebb vannak képek az izzó és aled fényszórásáról is

izzó -led

tipo gt
2012. április 17. 12:38
Ilyen volt a régi házilagos ledpanel próbapanelen de sok hiba volt vele bár fényerőben teljesen hibátlan volt és a ledek elhelyezése az izzó szórásának megfelelően lett tervezve.
Baldone
2012. április 17. 12:38
az én lámpám is bordás, arra gondoltam szét kapom és óvatosan el kezdem pólírozni belülről a bordákat hátha le tudok csiszolni belőle egy picit! van esetleg képed róla?
tipo gt
2012. április 17. 12:35
Nos kérdésedre a válasz igen panelek vannak a lámpában de a panelek 1 központi panelen vannak mivel nálam a bura belül bordás kivitelű azaz nagyon nem mindegy miként vannak elhelyezve a ledek, 9db led van bent a gyári panelen gyári ellenállás van 1db ellenállás elvben 1db ledet működtetne de itt és mint minden ilyen termék esetében 3db led működik 1 led fogyasztásáról, külön stabilizátor van berakva a ledek elé mivel stabil 12v szükséges nekik 37v-ig bírja a csökkentést és 12A terhelhetőségű, ennyi végül is. a ledek egyenként 96 lumenesek azaz közel 1w de a komplett rendszer a kiegészítő 3 leddel is csak 2.8w fogyaszt 1db 3 ledből álló panelrész kb 0.7w emészt fel
Baldone
2012. április 17. 12:31
a volvó hátsó lámpák tetszenek a legjobban! Plexi és led kombinációja, nagyon ütőssek
Baldone
2012. április 17. 12:29
a lámpádban panelek vannak? Hány led van egy panelen? Én úgy terveztem, hogy minden második sor világítana a helyzetjelzőként és fékezéskor hozzá kapcsolódnak még pár sor? vagy jobb az ellenállásos megoldás?
tipo gt
2012. április 17. 12:28
He he na igen a ledes fényszóró visszatérve a vészvillogós féklámpára a gyári rendszernél a fékpedálon van 1 gyorsulásérzékelő azaz érzékeli milyen gyorsan nyomjuk le a pedált és van 1 gyári kalibráció ha a pedál lenyomása bennevan a kalibrációban bekapcsolja a vészjelzést, a fékpedál alsó részénél levő házilagos nyomásérzékelő azért sem jó ötlet mivel ha esetleg vontatunk bármit elve még mélyebbre kell nyomni a pedált mint a szokásos. Én BMW ledes fényszórót láttam csak bár nem működés közben csak nappali fényként a "karikákat". szerencse hogy a kínaiak nemfognak készíteni ledes izzókat H1-H4-H7 foglalathoz mivel teljesen más a lámpa parabolikus rendszere mint az izzósé
Baldone
2012. április 17. 12:19
az új opel ledes első lámpái nagyon jók változtatja a fénycsóva formáját így szinte állandóan refivel megy az ember mégsem vakít senkit sem
tipo gt
2012. április 17. 12:17
Nos igen....bár a bökkenő hogy az adaptív lámpa sem tökéletes azért mivel a kerekek és a kormány szögéből nyeri az adatokat miközben az út lehet hogy jobban kanyarog csak az adott kormányszög elég a kanyar bevételéhez de a kanyar bevilágításához nem,mondjuk ezért csinálták a ködlámpákat kanyarfunkciósra.
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27
Összesen 2768 találat 139 oldalon